En zo is het gekomen....

De eerste jaren

23 juni 2000: registratie WieIsDeMol.Com
Het eerste seizoen van 'Wie is de Mol?' was afgelopen en het was bekend dat er een tweede seizoen zat aan te komen. Op 23 juni 2000 is de aanvraag van het WieIsDeMol.Com domein officieel geregistreerd.
5 januari 2001: start tweede molseizoen
Na een succesvol seizoen opgenomen in AustraliŽ, start de AVRO vanaf 5 januari met tien nieuwe kandidaten een nieuwe 'Wie is de Mol?'-serie. WieIsDeMol.Com volgt de serie op de voet met specials, een forum en een linkpagina.
3 maart 2001: Molfanatenbijeenkomst
In de Kargadoor in Utrecht wordt met een groepje van een vijftigtal fans, enkele kandidaten en insiders nagepraat over het afgelopen molseizoen.
8 februari 2002: start derde molseizoen
De AVRO start een nieuwe serie (deze keer in Portugal opgenomen). WieIsDeMol.Com pakt uit met een vernieuwde site: meer foto's, meer pagina's en voor het eerst een pool. Ook nieuw is de chat die naast het forum de community komt versterken.
20 april 2002: tweede Molfanatenbijeenkomst
Dit jaar wordt de Molfanatenbijeenkomst een stukje groter aangepakt. In samenwerking met Jantien.org wordt een veiling voor Mama Cash georganiseerd, gepresenteerd door Angela Groothuizen. Met bijna 250 bezoekers, tien kandidaten en vele insiders wordt het een geslaagd feest.
19 februari 2003: start Vlaamse molseizoen
De uitvinders van het 'Wie is de Mol?'-concept, de Vlamingen, gaan hun derde seizoen in. Voor WieIsDeMol.Com de eerste Vlaamse serie die wordt gevolgd.
8 maart 2003: start vierde molseizoen
Net nadat de Vlaamse serie was afgelopen volgde de Nederlandse serie. WieIsDeMol.Com heeft dit seizoen voor het eerst een online spel parallel lopen aan de TV serie, Mol OnLine. Negen kandidaten die op de chat opdrachten krijgen, gepresenteerd door oud-kandidaat Kerstin.
24 maart 2003: MolFanDag Zaventem BelgiŽ
In samenwerking met de Promoliaten (een club fanatieke Vlaamse molfans) werd een MolFanDag in een cafť in zuidelijk BelgiŽ gehouden.
25 mei 2003: MolFanDag Amersfoort
Opnieuw een groots opgezet evenement met voor het eerst alle kandidaten compleet (het jaar ervoor miste er nog 1) en verder nog een groot aantal oud-kandidaten, insiders en bezoekers. De veiling van mol-attributen kwam deze keer ten goede aan Artsen Zonder Grenzen. Nieuw was deze keer een panel met kandidaten en oud-kandidaten, dat vragen van het publiek beantwoordde, gepresenteerd door oud-kandidaat Jantien.

Toen werd het Realitynet

15 juni 2003: Oprichtingsvergadering Realitynet.nl
De toekomst van de 'Wie is de Mol?'-serie was op dat moment erg onzeker en het was in elk geval al bekend dat er tenminste een jaar lang geen nieuwe serie zou komen. Om de inmiddels gegroeide community niet te laten afsterven, is het plan opgevat om naast 'Wie is de Mol?' veel meer series te ondersteunen. Gebruik makend van de opgedane kennis en een vaste achterban is Realitynet.nl opgericht. De eerste crew-meeting was in Enschede, waar de WieIsDeMol.Com headquarters zat (wat prompt is omgedoopt tot Realitynet.nl headquarters).
14 september 2003: Start Expeditie Robinson
ExpeditieRobinson.net, een fansite van de spannende Net 5 serie Expeditie Robinson, ziet als eerste zusje van WieIsDeMol.Com het levenslicht. De site biedt allerlei overzichten, afleveringsverslagen, kandidatenprofielen en een speciaal hoekje waarin kandidaat Judge bezoekersvragen beantwoordt.
1 november 2003: start Planet Race
De derde dochter van Realitynet.nl, PlanetRace.org, begint met een vliegende start. De fansite van het Yorin programma Planet Race, blijkt het centrum voor zowel kandidaten als fans. Naast achtergrondsinformatie over de landen waar de serie zich afspeelt, kandidatenprofielen, afleveringsverslagen en nieuwtjes is er elke week een verslag van een afgevallen kandidaat die werd opgewacht op Schiphol. Parallel aan de serie liep de Planet Fan Race, een online variant van de Planet Race, waarbij teams tegen elkaar strijdden om aanwijzingen te ontcijferen en zodoende punten te scoren.
6 december 2003: Idols van start
Oorspronkelijk begonnen als enkel topic op het WieIsDeMol.Com forum, is de fansite van Idols uitgegroeid tot volledige dochter van Realitynet.nl. Idolsweb.org heeft een jury met een zeer eigenzinnige blik op de kandidaten. Daarnaast biedt de site scherpe columns en uitgebreide fotoverslagen.
14 maart 2004: start Peking Express
PekingExpress.org was al ruim voor de start van de serie een groots opgezette site, met veel achtergrondsinformatie over de deelnemende koppels, over de dorpen, steden en landen waarlangs ze reisden en over de presentatoren en makers van het programma. Bijzonder is de pixelprik-competitie, waarbij bezoekers de volgende bestemming moeten raden, door deze op een plattegrond aan te klikken. Parallel aan de serie liep een online race: Peking Fan Express.
26 maart 2004: Missie Kilimanjaro van start
De eerste fansite die een volledige samenwerking heeft met de uitzendende omroep (NCRV). Als officiŽle fansite heeft MissieKilimanjaro.org een uniek aanbod van pagina's, zoals kandidatendagboeken en het verslag van een meereizende geluidsman. Daarnaast waren vele kandidaten gedurende de serie op het forum te vinden.
5 september 2004: Start  Expeditie Robinson 5
ExpeditieRobinson.net, start zijn 2e jaar als fansite van de spannende serie Expeditie Robinson. Deze keer met een klein samenwerkingsverband met Net 5 waardoor de kandidaten iets meer vrijheid hebben om aanwezig te zijn op ons forum en ons interviews toe te staan. Ook de presentator, Ernst-Paul Hasselbach, wist de weg naar de site te vinden. Hij heeft vragen van fans persoonlijk beantwoord in een chat sessie.
5 september 2004: Het Blok krijgt een sub-forum
Een nieuw realityprogramma 'Het Blok' gaat van start. Kandidaten moeten met een beperkt budget een huis verbouwen. De woning met de meeste meerwaarde wint. Op Realitynet wordt hieraan aandacht besteed door een speciaal subforum. De site is voor die gelegenheid verbouwd naar een stijl die past bij 'Het Blok'.
25 september 2004: Popstars.nu
Geen Idols dit jaar, reden genoeg om een nieuwe site op te starten Popstars.nu om verslag te doen van Popstars - the Rivals. De Popstars formule lijkt erg op die van Idols, alleen staan nu bandjes centraal in plaats van individuele idolen. Popstars.nu heeft alles rondom het programma: filmpjes, quotes, afleveringsverslagen, screenshots en vooral het laatste nieuws rondom Popstars.
11 december 2004 De eerste ER Fan Dag in Amersfoort.
Deze dag was een groot succes met aanwezigheid van veel kandidaten die veel items inbrachten voor de veiling. Onder leiding van de geweldige veilingmeester Peter bracht deze Ä 710,- op. Dit bedrag werd overgemaakt naar het Wereld Natuurfonds voor een project dat zich inzet voor het behoud van de mangrovewouden.
14 januari 2005: De start van een nieuw Molseizoen op Realitynet
De AVRO kwam met een BN-uitvoering van WIDM door AustraliŽ en IndonesiŽ. Ook deze keer manifesteerde de 'enige echte mol' zich op het forum van www.wieisdemol.com en zette Vriendlief prachtige cartoontekeningen van de kandidaten op de site.
3 maart 2005: De Farm, een nieuwe realityserie van start
De nieuwe site www.defarm.org doet zijn intrede om De Farm op de voet te volgen. Een span van 16 kandidaten gaan 200 jaar terug in de tijd en moeten met minmale middelen op een boerderij in Zuid Afrika zien te overleven. Met opdrachten kunnen zij goederen winnen om het leven iets te veraangenamen. Wekelijks moet eem kandidaat na het verliezen van een duel naar huis. Ondanks embargo's manifesteerden zich toch enkele kandidaten op het forum.
6 maart 2005: Ook Peking Express, het tweede seizoen gaat van start
De www.pekingexpress.org voorzag in afleveringsverslagen, fotoreportages, een kompleet toeristisch dossier over de door te reizen landen en alle beschrijvingen van de etappeplaatsen onderweg. Ook de funnstuff met spelletjes in een Peking Expressjasje, het pixelspel en de pool waren weer succesvol.
3 april 2005: Molfandag in Amersfoort
Opnieuw een evenement met allure, nog completer georganiseerd dan de voorgaande Fandagen. Hoogtepunt was natuurlijk de aanwezigheid van de Winnaar Marc-Marie Huijbrechts, de Verliezer Lottie Hellingman en.... de Mol Yvon Jaspers. Ook Sander de Heer en Angela ontbraken niet, net als een aantal oudkandidaten van vorig series. De veiling geleid door Marc-Marie en Yvon bracht een record bedrag op van € 1540 wat geheel ten goede kwam van het Wereld Natuurfonds ter ondersteuning van de oerwouden van Borneo. Van de Molfandag is een speciale DVD uitgekomen.

Het gaat maar door...

augustus 2005
Er worden plannen gemaakt voor een restyling en een betere navigatie. Het blijkt dat dit toch wel een ingrijpende geschiedenis is, dus wordt dit voorlopig in de ijskast gezet. Maar wel zijn in het vervolg al onze lopende sites zichtbaar op de boardindex. Naast de gebruikelijke sites gaan we in het nieuwe seizoen meer realityseries volgen met alleen een forum. Zo kunnen de bezoekers niet alleen Het Blok volgen,maar ook Temptation Island en de Bouw krijgen hun eigen plek.
29 augustus 2005: Expeditie Robinson 6
Alweer voor de derde keer gingen we van start op ExpeditieRobinson.Net met de zesde aflevering van ER. Voor het eerst verzorgd door Talpa. De serie werd als vanouds gepresenteerd door Ernst-Paul Hasselbach, maar helaas,...Roos moesten we missen en is vervangen door Lotte Verlackt. De kandidaten vonden wederom hun weg naar het forum.
4 september 2005: Terra Incognita een nieuwe serie
TerraIncognita doet zijn entree op Realitynet. Een nieuwe serie van Net5. Roos van Acker en Art Rooyakkers zorgen voor de presentatie. De serie wordt ondersteund door een complete en mooi opgezette site. Helaas viel de serie een beetje tegen, waardoor de bezoekersaantallen niet zo hoog uitkwamen. Toch waren er kandidaten actief op de site en hebben zowel bezoekers als crew er veel plezier aan beleefd.
14 oktober 2005: Oberon van start
Het lijkt er nu echt op dat de omroepen de betere realityformule ontdekken. De TROS en VRT komen met de serie Oberon geproduceerd door Kanakna. Het speelt zich allemaal af in de Middeleeuwen en wordt gepresenteerd door Huub Stapel. Realitynet zet een beeldschone site in de lucht Oberon.Tv als zoveelste dochter. Bezoekers en kandidaten vonden al heel gauw de weg naar deze site         .
22 oktober 2005: Weer een keertje Idols
Na een jaartje rust spettert Idols weer van de beeldbuis. IdolsWeb.Org wordt weer van stal gehaald en opgepoetst. Ruim vier maanden volgen we het wel en wee van de sterren in spť. De concurrentie is niet alleen bij hen, maar ook op Internet moordend. Een grote hoeveelheid fora en sites over Idols is te vinden op het web. Toch weten een hoop mensen onze site te vinden.
10 december 2005: Voor de tweede keer een heuse ER-FANdag
We keken er allemaal naar uit. Na een spraakmakende Expeditie Robinson met types als Douwe en John kon de fandag alleen maar een daverend succes worden. We werden niet teleurgesteld. Bijna alle kandidaten waren er en ook nog een paar van eerdere expedities. De dag liep gesmeerd en de veiling bracht, dankzij de inbreng van vele ER-items van de kandidaten ťn de enige echte urne een flink bedrag op. De opbrengst ging geheel naar KiKa (het kinderkankerfonds).
5 maart 2006: de 3e Peking Express op rij
Het PE-forum werd al druk bezocht voordat PE begon. Allemaal trappelend van ongeduld en uitkijkend naar een nieuwe Peking Express. Deze keer volgen acht koppels de loop van de Mekong Rivier door Vietnam, Cambodja, Laos en China om in Tibet te eindigen. Onderweg komen ze weer de meest waanzinnige landschappen tegen, moeten ze spinnen eten en de Himalaya in. Art en Roos praten de race weer aan elkaar. Wederom is het pixelspel polpulair en ook in de pool werd weer druk gegist wie afvalt en wie PE3 zal winnen.
10 maart 2006: Eindelijk.... Wie is de Mol!!!!
Wat werd er op het forum al weer druk gegist wie de mol dit keer zal zijn. Nog vůůrdat de serie uberhaupt op de buis verscheen!! Tijdens deze tweede BN-versie van Wie is de Mol zijn de theorieŽn dan ook weer niet aan te slepen op het forum. Gelukkig kregen de bezoekers door de vele overzichten als Mollen en Geldzakken en Wie stemde op wie flink hulp om hun eigen mol te bepalen.
25 maart 2006: Dancing with the Stars
RTL4 zend voor de tweede keer de populaire serie Dancing with the stars uit. Reden genoeg om daarvoor een apart forum voor in te richten.

Nieuwe insteken

December 2016
Het zeventiende seizoen van Wie is de mol? staat ondertussen alweer voor de deur. We hebben een nieuw schoon forum voor onze bezoekers aangemaakt. Ook dit jaar komt het onderschriftenspel terug, wordt er gediscussieerd over de kandidaten en komt er weer een pool. Helaas behoort de Realitynet Molfandag tot de 'goeie ouwe tijd'. Deze wordt nu door de AVROTROS georganiseerd. De 'Wie is de Mol? Fandag' voor fans staat gepland op 18 maart 2017.
Juni 2017
Realitynet heeft vanaf nu een aanspreekpunt per onderdeel. Deze persoon is verantwoordelijk voor dat site onderdeel. De zes onderdelen zijn: Wie is de Mol?, Expeditie Robinson, De Mol, Realityworld, Forumspellen en Off-Topic. Om te zien wie wat doet kan je altijd kijken bij Wie doet wat? Spreek de aanspreekpunten gerust aan!
   
Augustus 2018
Er is dagen gewerkt aan de "nieuwe Realitynet", maar we zijn live! De vormgeving en software is allemaal wat opgepoetst en dat is duidelijk zichtbaar! Een aantal dingen gaan de komende tijd nog bijgeschaafd worden en verbeteringen zullen er altijd blijven komen. Geef ze vooral door als je iets ziet/bedenkt.
   
November 2019 - 2020
Na het vertrek of aankomende vertrek van een aantal moderatoren is er een bijna geheel nieuw moderatorteam aangesteld. Wouterv, D*N, Heinz en Tristan zullen de moderatie gaan doen. Voor vragen kunnen jullie altijd bij hun terecht.
Het jaar 2020
We bestaan dit jaar 20 jaar en dat vieren we met een feestelijk forum! Wie is de mol bestaat ook twintig jaar, daar krijgen we zelfs een extra seizoen van als cadeau! Deze keer met terugkerende kandidaten. Realitynet blijft vernieuwen. Zo hebben we sinds begin dit jaar een "dark mode" voor het forum. We hebben ook sinds het extra seizoen van Wie is de Mol een podcast "TOTALE TUNNELPANIEK!" waarbij op een luchtige manier de afleveringen worden besproken. Helaas gaat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson niet door vanwege de corona pandemie maar wij hebben wel extra veel spellen ingepland zodat niemand zich hoeft te vervelen!