Danscoach girlgroup

Chris

Al op zijn twaalfde levensjaar begint Chris aan de vooropleiding van de Nationale Balletacademie. Tijdens deze vooropleiding danste en figureerde hij in voorstellingen als Romeo & Julia en Petrousjka van het Nationale Ballet o.l.v. Rudi van Dantzig.
 
Daarna studeerde Chris aan de Amsterdamse school voor de Kunsten, afdeling Theater, richting Jazz-showmusical. Mede door zijn scholing en talent ontwikkelde Chris zich tot een technisch veelzijdig performer.

In 1991 maakt Chris zijn musicaldebuut in Josephine The Musical, onder regie en choreografie van Billy Wilson. Daarna volgen producties als Passion in het Lido theater en The Phantom Of The Opera, waarin Chris de enige mannelijke dansrol voor zijn rekening nam.

Sinds 1993 is Chris artistiek werkzaam met Gerard van Windt, choreograaf/regisseur en oprichter van X-tension Danceproductions. Nationale en internationale sterren laten zich begeleiden door The X-tend Dancers: Ruth Jacott, Rene Froger, Gordon, Mai Tai en Edsilia Rombley.

Vandaag de dag zijn ze verantwoordelijk voor de choreografie van televisieprogramma’s en evenementen, waaronder: Nationaal Songfestival 2004, Idols, Fox Kids Planet Live, TMF Awards, Marlboro Flashback Tour en meer.

Naast choreograaf en danser is Chris een veel gevraagd model en acteur. Hij werkte o.a. voor L’Oreal, Indian Rose, Versace, Nike, O’Neill en Bjorn Borg. Als acteur was Chris te zien in musicals, commercials en tv shows. Hij volgde een acteeropleiding bij professioneel theaterhuis de Trap en had in 2004 een gastrol in Goede Tijden Slechte Tijden.

Chris is choreograaf van de girlgroup van Popstars – The Rivals en dus verantwoordelijk voor al hun danspasjes!

"Roep niet meteen: “Ik kan het niet!” Geef niet op want misschien lukt het de volgende keer wel. Het gaat er niet altijd om wát je doet, maar hóe je de pasjes uitvoert. Uitstraling is minstens zo belangrijk. Geef jezelf altijd voor 200%."

(Bron: http://www.popstarstherivals.nl)