Zangcoach girlgroup

Esther Hart

Esther Hart is geboren als Esther Katinka Hartkamp (Epe, 3 juni 1970). Misschien ken je haar van het Eurosongfestival! Als kind is Esther al dol op zingen. Voor de spiegel oefenent ze met een haarborstel als microfoon.
 
Als 10/12 jarige zong Esther in kinderkoor De Lenteklokjes. Ze deed vele solopartijen. Er zijn zelfs nog opnames van op LP! Op haar veertiende zong ze voor het eerst bij de band Release. Vanaf dat moment laat de liefde voor muziek haar niet meer los.

De dag voor haar achttiende verjaardag wordt Esther aangenomen op het conservatorium in Rotterdam. Aan het conservatorium volgde ze een lichte muziek zangopleiding. Met haar soulvolle stem, een soepele en heldere mezzosopraan, studeerde ze in 1994 cum laude af als docerend en uitvoerend musicus. Esther treedt dan al regelmatig op en brengt een cd in eigen beheer uit; Love This Life van Fruit At The Bottom.

Iets later komt de cd X-mas In Harmony van Stars en Belles uit. Esther zingt hiervoor close harmony en a capella kerst nummers. De cd wordt veelal verkocht tijdens optredens. Met de groep D-Wys and the Voices of Soul zingt Esther op het North Sea Jazz Festival en bij Sesjun TV. Verder zingt ze een soundtrack voor de Amerikaanse film Faking Da Funk. En werkt ze mee aan de kindercd In De Maneschijn. Esther heeft jingles ingezongen, studiowerk verricht en zong in koortjes voor diverse Disney films. Ze heeft ongeveer 120 live optredens per jaar.

De soulstem van Esther slaat aan. Haar Engelse hit Ain’t No Lies belandt op nummer acht van de dance-charts. In 2003 doet ze mee aan het Eurovisie Songfestival en heeft ze een hitsingle met One More Night. Haar debuut album Straight from the Hart ligt nu in de winkels.

Niet alleen zingen is voor Esther altijd belangrijk geweest. Ook het doceren doet ze al heel lang. Eerst op verschillende muziekscholen en nu op de Rock Academie in Tilburg. Ze geeft daar vooral zanglessen gericht op techniek. Daarnaast is Esther vocalcoach van Marco Borsato. En natuurlijk de zangcoach van de girlgroup van Popstars – The Rivals! 

(Bron: http://www.popstarstherivals.nl)