Nieuws over Popstars

Men2B wordt viermans formatie

27 april 2005 - Het zat eraan te komen. Hoelang blijft een nieuwe boyband bij elkaar en hoelang duurt het dat we niets meer van ze vernemen. Bij Men2B is het raak. Gisteren waren het nog geruchten, nu melden de heren het zelf op hun site. De populaire jongensband Men2B, winnaar van het RTL 4 programma Popstars - The Rivals zal met ingang van 1 mei doorgaan als viermans formatie. Nils, Mark, Ehsan en Steven zetten de groep voort zonder hun gewaardeerde vriend en groepslid Anno. Anno heeft aangegeven een andere toekomst te ambiëren en is op dit moment in gesprek met zijn management om hierover concrete afspraken te maken. Zijn laatste optreden vindt aanstaande zaterdag plaats om 12.30 uur op het Museumplein te Amsterdam tijdens het 538 Koniginnnedag spektakel.

(Bron: Mediawachters)

2e single Men2B

24 februari 2005 - Na de finale zijn de jongens meteen de studio ingedoken om hun album ´A different way´ op te nemen, welke sinds 31 januari in de winkels ligt. De tweede single heet Keep On Moving en is vanaf 28 februari te koop. De boys zijn al bezig geweest met het maken van een nieuwe clip, die je nu alvast op tmf kunt bekijken.

(bron: www.men2b.nl)

Men2B Fandag

13 februari 2005 - Het Men2B spektakel gaat plaatsvinden op zondag 27 Februari in The Powerzone in Amsterdam. Het gaat hier om een bijzonder concert van MEN2B waar ze ook nummers van hun nieuwe album ten gehore gaan brengen. De eerste 50 bezoekers krijgen ook nog een een gratis album van MEN2B!. Na het concert maak je ook nog kans om de jongens van MEN2B te spreken of om eindelijk een handtekening te bemachtigen. De Fanmiddag begint om 15:00 en is om +/- 18.00 afgelopen. Omdat dit een speciale dag is voor alle fans is dit evenement toegankelijk voor alle leeftijden. Let wel op: Kinderen onder de 8 jaar met toezicht van een volwassen persoon. De kaartjes zijn te koop bij alle free record shops in Nederland. Wees er snel bij want voor deze speciale fandag zijn er niet veel tickets beschikbaar... OP=OP!

(Bron: www.men2b-event.nl)

Men2B verslaat Raffish weer

6 februari 2005 - Deze week komt de jongensband van Popstars The Rivals op dertien binnen in de album-lijst.

Raffish kwam vorige week op veertien binnen met hun debuut-album. De meiden zakten deze week alweer naar de twintigste.

(Bron: Noordzee FM)

Het album van Raffish is af

20 januari 2005 - De girl-group van Popstars the Rivals heeft nu al een cd in elkaar gedraaid. Eva vond het erg hard werken. Het lijkt haast onmogelijk om in zo’n korte tijd een kwalitatief goed album te maken. Eva vertelt: "We hebben in vijf dagen het hele album opgenomen. We moesten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat werken." Na Plaything is het tijd voor een nieuwe single, dat wordt de ballade ‘Thursday’s Child’. Het album ligt vrijdag 21 januari in de winkel en heet 'How Raffish are you'.

(Bron: Noordzee FM)

Album van Men2B ligt 31 januari in de winkel

15 januari 2005 - 'A Different Way', zo gaat het debuutalbum heten van Men2B. Het album ligt naar verwachting op 31 januari in de winkels. De titel van het album hebben de jongens van Men2B zelf bedacht. Op het album kunnen we popnummers, ballads, en een discohit verwachten.

(Bron: Men2B Fansite)

Twee stelletjes ontstaan in Popstars

8 januari 2005 - Ondanks de rivaliteit tussen Raffish en Men2B zijn toch een aantal popstars elkaar wel heel erg leuk gaan vinden. De benjamins van beide groepen, Esri en Ehsan, zouden inmiddels een setje vormen. En dat Nora Anno wel zag zitten, werd in de liveshows al duidelijk. Maar dat Anno voor haar zijn vriendin heeft verlaten, is natuurlijk wel groot nieuws. Anno is dus niet meer samen met de moeder van zijn zoontje.

The X Factor in het najaar op RTL 4?

10 januari 2005 - De Nederlandse Idols-producent Blue Circle is volgens Veronica Magazine bezig met de voorbereidingen op een 'soort ultieme versie' van Idols, The X Factor. Of dit programma de reeds geplande derde serie van Idols in het najaar gaat vervangen, en of het programma überhaupt op de buis komt, is nog niet bekend.

Net als bij Idols en Popstars: the Rivals vormen de auditierondes een onderdeel van The X Factor.

Verschil is echter dat de deelnemers bij het auditeren verdeeld zijn in een paar categorieën, waaronder jonger dan 25, ouder dan 25 en vocale groepen. Zij krijgen een eigen mentor die de eigen groep door een boot-camp leidt. Hierin wordt het aantal deelnemers binnen de groep teruggebracht tot vijf. Daarna volgende de liveshows. Voordeel van splitsing in verschillende groepen zou zijn dat er een grotere diversiteit aan talent wordt aangesproken. The X Factor is een verzinsel van Simon Cowell, de omstreden bikkelharde juryvoorzitter van onder andere de Amerikaanse Idols.

(Bron: Mediakrant.web-log.nl)

Raffish stoot Men2B van nummer 1 in hitlijst

30 december 2004 - De meisjesgroep Raffish heeft concurrent Men2B van de eerste plaats verstoten in de Single Top 100 van GfK Megacharts. Beide groepen deden mee aan het tv-programma Popstars - The Rivals. Daarin streden ze voor de eerste plaats in de hitlijsten.
 
Tijdens de finale vorige week bleek dat de jongens wonnen en de meisjes op de tweede plaats in de lijst stonden. De groepen hebben nu stuivertje gewisseld. Het nummer Bigger than that van Men2B voerde een week lang de hoogste positie aan in de hitlijst. Nu staat Plaything van Raffish bovenaan.
 
(Bron: De Gooi- en Eemlander)

Men2B blijkt ook vorm van kanker

28 december 2004 - De KWF Kankerbestrijding is niet blij met de naam van de boyband van Popstars The Rivals. Men2B, die de tv-talentenjacht won, blijkt namelijk ook een erfelijke vorm van kanker te zijn. De Kankerbestrijding noemt het een zeer ongelukkig toeval dat de boyband precies zo genoemd is. Men2B is de afkorting van Multiple Endocriene Neoplasie - type 2B. Dit is een erfelijke vorm van kanker, die voornamelijk voorkomt in klieren die hormonen produceren, zoals de bijnieren, de alvleesklier en de schildklier. In Nederland komt deze vorm van kanker bij ongeveer 35 families voor. Volgens het KWF zijn een aantal personen gekwetst en vinden ze het diep treurig dat de naam van deze ziekte als naam voor een band wordt gebruikt. Een woordvoerder van RTL4, de tv-zender waar Popstars The Rivals werd uitgezonden, zegt onaangenaam verrast te zijn door de link tussen de band en de ziekte. "We kenden deze ziekte niet en het is dan ook nooit onze bedoeling geweest om mensen met deze ziekte te kwetsen," aldus de woordvoerder van RTL4. Men2B zal ondanks de link met kanker hun naam niet veranderen. Naast ze ziekte Men2B bestaat er ook nog een variant van de ziekte die Men2A heet.

(Bron: Radio 538)

Weinig kijkers finale

24 december 2004 - "Bigger than that", de single van Men2B is op nummer één binnengekomen in de hitlijst Single Top 100 van Megacharts. Daarmee hebben de vijf boys de meidengroep Raffish, met hun single "Plaything", verslagen. De finale werd donderdagavond rechtstreeks op RTL4 uitgezonden, maar de uitslag was al lang geen verrassing meer. Wel is het verbazend dat de Popstars de nummer één positie toch nog hebben behaald. De concurrentie was namelijk erg groot, van onder meer Band Aid, De Tokkies en wijlen André Hazes. Popstars haalde niet de grote kijkdichtheid waar vooraf op werd gerekend. Gemiddeld keken er nog geen miljoen mensen naar het programma, terwijl bij Idols de twee miljoen kijkers eenvoudig werd behaald. Naar de finale werd slechts door 834.000 mensen gekeken. Gezien het gebodene, is het maar de vraag of de beide groepen een lang leven beschoren is.

(Bron: Mediawatchers)

Men2B winnaar van Popstars - The Rivals!

23 december 2004 - Vanavond was het dan eindelijk zover: de grote finale van Popstars - The Rivals! Na een lange show vol optredens van afvallers bij de audities, call backs en liveshow, was het tijd om de top 10 van de top 100 bekend te maken. Men2B en Raffish bleken samen plaats 1 en 2 te bezetten. En de uiteindelijk nummer 1 is Men2B geworden! De jongens hebben de meiden kunnen verslaan door meer singles te verkopen. Proficiat Anno, Mark, Steven, Ehsan en Nils!

Politie maakt einde aan signeersessie Men2B

22 december 2004 - HOOFDDORP - De politie heeft in Hoofddorp een signeersessie van de boyband Men2Be uit de televisieserie Popstars the Rivals na een half uur afgelast. De jonge popsterren deelden handtekeningen uit in de Free Record Shop. Met name jongere kinderen dreigden in het gedrang te komen voor de winkel.
 
De dik vijfhonderd uitzinnige fans werden ongeduldig en duwden van beide kanten richting de hoofdingang van de winkel. Daardoor dreigden mensen ernstig in de verdrukking te komen. De rolluiken gingen naar beneden en de politie besloot de signeersessie af te blazen. Dit tot woede van de talloze meiden die bijna met rolluik en al de winkel in rolden.

De jongens moesten vervolgens door de menigte naar buiten worden geloodst. Omringd door veiligheidsmensen konden de leden van Men2Be het overdekte winkelcentrum ontvluchten.
 
(Bron: Haarlems Dagblad)

Popstars-mannen op 1 in Top 40 en Pepsi-chart

22 december 2004 - Jongensband Men2B van het programma Popstars - The Rivals is met de single Bigger than that binnengekomen op de eerste plaats van zowel de Top 40 als de PepsiChart. Meidengroep Raffish belandde in beide muzieklijsten met Plaything op nummer drie. Dat maakten de samenstellers van de hitlijsten dinsdag bekend.

Men2B en Raffish strijden met elkaar om een nummer-1-hit met kerst. Als graadmeter wordt de Single Top 100 van Megacharts aangehouden. In de finale op donderdag wordt bekendgemaakt welke band heeft gewonnen. 

Volgens een woordvoerster van RTL4, de zender die het programma Popstars - The Rivals uitzendt, zeggen de lijsten nog niets over de uiteindelijke winnaar.
"In de lijst die wij aanhouden gaat het puur om de fysieke verkoop, dus om hoeveel singles er daadwerkelijk over de toonbank gaan. In de Top 40 en de PepsiChart telt ook mee hoe vaak het nummer op de radio wordt gedraaid en hoe vaak het van internet is gehaald. De lijsten zeggen dus alleen wat over de populariteit van de bands."

De Top 40 komt tot stand op basis van verkoopgegevens en de speellijsten van de bestbeluisterde radiostations in Nederland. De PepsiChart wordt wekelijks samengesteld uit de veertig bestverkochte singles bij alle Nederlandse vestigingen van Free Record Shop.

(Bron: NU.nl)

Men2B valt record singles signeren aan

22 december 2004 - In de strijd om de nummer één-positie met kerst hebben de jongens van Men2B een nieuwe stunt bedacht om hun concurrentes van Raffish voor te blijven. De kersverse leden van de band die voortkwam uit het RTL4 programma Popstars - The Rivals hebben hun zinnen gezet op het wereldrecord 'singles signeren' door hun handtekening te zetten op zoveel mogelijk schijfjes van hun eigen single Bigger Than That. Succes is daarbij overigens verzekerd, want momenteel bestaat het record nog niet. Het vijftal neemt vanaf 13.00 uur met de pen in de aanslag plaats bij de Media Markt op de Amsterdamse Arena Boulevard.

(Bron: Spits)

Ontknoping in zicht

21 december 2004 - Gaan de jongens van Men2B de Raffish-girls aftroeven of andersom? De strijd tussen de vijf zangers en zangeressen is meedogenloos, want beide bands dromen van een nummer 1 hit. Tijdens de finale van het RTL 4-programma ‘Popstars - The Rivals’ op donderdag 23 december valt het verlossende woord. Dan wordt bekend gemaakt welke van de twee bands zich de grote winnaar mag noemen. Onder de vleugels van twee doorgewinterde talentscouts (Daan van Rijsbergen en Paul Zijlstra) hebben de groepen Men2B en Raffish afgelopen week alles uit de kast gehaald om hun debuutplaat te promoten. Stad en land hebben zij afgereisd om hun singles ‘Bigger Than That’ (Men2B) en ‘Plaything’ (Raffish) aan de man te brengen.

Tijdens de anderhalf uur durende finale, die overigens geheel in kerstsfeer is, verschijnen diverse bekende popsterren op het podium. Zo hebben onder meer zeven wannabees, die niet door de auditierondes zijn gekomen, zich teruggetrokken in de studio om gezamenlijk het kerstliedje ‘Winterwonderland’ in te studeren dat zij tijdens de finale ten gehore brengen. Tevens brengen de afvallers die bij de laatste dertig zaten en niet naar Amersfoort mochten afreizen, de kerstsfeer op gang met het liedje ‘Santa Claus’. En natuurlijk nemen de afgevallen finalisten Bobby, Marcia, Merijn, Rianne, Roman, Mariëtte, José, Regisha, Léon en Stephanie de microfoon weer ter hand om tijdens de finale toch te kunnen proeven aan de roem die net aan hen voorbij is gegaan. Helemaal bijzonder is het gezamenlijke optreden van Men2B en Raffish, waarbij zij ogenschijnlijk eensgezind het nummer ‘It’s The Most Wonderful Time Of The Year’ zingen. Na een uitgebreide terugblik op de 13-delige ‘Popstars - The Rivals’-reeks, maakt presentator Beau van Erven Dorens eindelijk bekend wie met de eer mag strijken; Men2B of Raffish?

Uitzending: donderdag 23 december, tussen 20.30 uur en 21.40 uur.

(Bron: HMG Pressroom)

Single Men2B en Raffish al goud

18 december 2004 - Vanavond voor de verandering eens geen liveshow van Popstars - The Rivals. In een kleine studio bespreekt Beau samen met de meiden van Raffish en de jongens van Men2B hoe ze in deze week hun single gepromoot hebben. We zien ze langs gaan bij allerlei televisieprogramma's, radiozenders en CD-zaken. Ook werd deze week zowel aan Raffish als aan Men2B een goude single uitgereikt. Van 'Plaything' en 'Better than that' zijn beiden reeds 40.000 exemplaren opgekocht door platenzaken. Of deze 80.000 singles ook echt verkocht gaan worden is een tweede. Voorlopig lijkt de verkoop in ieder geval al voorspoedig te gaan en vermeldt Lianne dat ze zelfs al gehoord zou hebben dat zij op nummer 5 en de jongens op nummer 9 in de hitlijsten zouden staan.

Eerste singles van Raffish over de toonbank

17 december 2004 - Geen wilde taferelen rond middernacht in de winkel van Free Record Shop aan de Gedempte Gracht. Daar verkocht Raffish na een kort optreden hun single Plaything. De zangeressen gaven vervolgens hun handtekening aan enkele tientallen fans, onder wie veel vriendinnen van de Zaandamse Lianne van Groen.

(Bron: Noordhollands Dagblad)

Single Raffish te bestellen en betalen via SMS

16 december 2004 - Fans van Raffish, de nieuwe groep uit Popstars the Rivals, kunnen de nieuwste single bestellen via sms.

Deze sms service, ontwikkeld door MerchandisingDirect in samenwerking met HotSMS, biedt consumenten de mogelijkheid om via sms een order te plaatsen of informatie op te vragen. Het hele orderproces wordt in maximaal twee sms berichten afgewikkeld. Indien er een koop wordt gesloten, geeft de besteller een incasso opdracht af. De bestelde single wordt daarna thuisbezorgd. Het is tevens mogelijk om het systeem te gebruiken voor het versturen van informatie-pakketten door bedrijven aan prospects. De single wordt uitgebracht door Universal Music op 17 december a.s.

(Bron: adformatie.nl)

Popstars-singles 's nachts verkocht

15 december 2004 - Raffish en Men2B zullen zelf ook bij de verkoop aanwezig zijn om de cijfers op te stuwen.

De Popstars-singles worden donderdag vanaf middernacht verkocht. Raffish en Men2B strijden om de kerst-nummer-1-hit, die één week later bekend zal worden. De mannen staan in de Music Store Hilversum en de meiden in de Free Record Shop in Zaandam

(Bron: Noordzee FM)

Kijkers zijn het format beu

14 december 2004 - HILVERSUM - Zijn we wedstrijdmoe, spreken de deelnemers niet aan, is het format uitgekauwd? Waarom haken kijkers massaal af bij het tv - programma Popstars - The Rivals? Het heeft met alle drie de vragen te maken, zeggen deskundigen.

"Bij Idols 1 en 2 hoefde ik slechts de naam van een deelnemer te noemen en iedereen wist waar we het over hadden. Als ik Eshan zeg, weet niemand dat ik het over een deelnemer van Popstars heb." Dat zegt Astrid de Jong, producer van Wout! - een programma van radiozender 3FM - en een trouwe kijker van het programma. "Niet meer dan drie mailtjes hebben we binnengehad over Popstars. Terwijl we bij Idols echt veel meer reacties kregen van onze lezers", meldt Rhijja Jansen, redacteur van het jongerentijdschrift Break Out!.

Volgens hoogleraar popmuziek en populaire cultuur Tom ter Bogt van onder meer de Universiteit van Amsterdam is de authenticiteit weg bij het programma. "Idols is twee keer een succes geweest, maar mensen zien nu misschien eerder een programmaformule dan een nieuw programma."

Popstars - The Rivals moest de opvolger worden van het zeer succesvolle Idols. In plaats van een idool wordt een jongens- en een meidenband geformeerd. Deze moeten met elkaar gaan strijden om de nummer 1-positie in de hitlijsten met kerst. De kijkcijfers vallen echter fors tegen. Naar Idols 1 en 2 keken gemiddeld meer dan 2 miljoen mensen per avond. Popstars moet het doen met ongeveer 800.000 kijkers per aflevering.

Astrid de Jong heeft nog wel goede hoop voor de singles die de inmiddels geformeerde jongensband Men2B en de meidenband Raffish zaterdag tijdens Popstars presenteerden. "De mensen die wél kijken zijn zeer jong, een echt single-kopend publiek. Dus misschien krijgt Popstars toch nog een nummer 1-hit met kerst."

(Bron: Gelderlander)

Popstars playbacken

13 december 2004 - Volgens Paul Zijlstra, manager van Raffish, hebben de jongens van Men2B hun nummer ‘Bigger than That’ grotendeels niet zelf gezongen.

Koortje
Zowel tijdens de live-uitzending van zaterdag als tijdens Top of the Pops (donderdag opgenomen, zondag uitgezonden) zou Men2B het grootste gedeelte aan de koortjes op de band over hebben gelaten. Daan van Rijsbergen, manager van Men2B, is het daar natuurlijk niet helemaal mee eens. De strijd tussen Raffish en Men2B, de twee popstars the rivals-bands is nu echt losgebroken.

Begeleidingsbanden
Wat blijkt: het verschil zit ‘m in de begeleidingsbanden waar beide bands op mee zingen. Op de band van de meiden is vooral veel muziek te horen, op de band van de jongens staan heel veel koortjes (die ze overigens wel zelf hebben ingezongen). Die koortjes horen bij het nummer en met z’n vijven kun je niet zoveel achtergrond tegelijk zingen tijdens een live-optreden. Daarom staan die koortjes op band, zodat het nummer toch tot z’n recht komt. Volgens Daan ligt het gewoon aan het nummer en hadden de jongens tijdens een ballad zonder koortjes gekund.

Onbruikbaar
Ook tijdens een aflevering van Top of the Pops schijnen de jongens geplaybackt te hebben. Het blijkt: er zijn drie versies opgenomen, waarvan twee live en één geplaybackt. Tijdens de live-opnames zou er een ‘gat’ in de opname zitten, waardoor die onbruikbaar was. Daarom heeft Daan er in de montage voor gekozen de geplaybackte versie te gebruiken.

Danspasjes
Wel heeft ‘Men2B Mark’ toegegeven dat hij niet alles heeft meegezongen, omdat hij het te moeilijk had met de danspasjes. Volgens Daan van Rijsbergen wordt vanaf nu bij Top of the Pops wel weer gebruik gemaakt van de live gezongen opname.

Safe
Volgens Paul Zijlstra, manager van de meiden, speelt Men2B op safe: met weinig leads en veel koortjes op de orkestband kan het moeilijk misgaan; ‘Het is gewoon onzekerheid’. Als hij had geweten dat Daan een band in zou leveren met zoveel koortjes erop, had hij dat ook wel gedaan. Toch vindt hij dat Raffish met ‘Plaything’ nu veel meer het live-gevoel uitstraalt, dat het veel echter klinkt en dat zij juist een stapje verder durven te gaan op deze manier. Hij denkt dat het publiek Men2B nu veel minder serieus neemt. Daar is Daan het natuurlijk niet mee eens: ‘De jongens kunnen hartstikke goed zingen en het publiek weet dat best’.

Zowel Daan als Paul gaf een volmondig ‘Tuurlijk’ als antwoord op de vraag: ‘Gaan jullie nog wel winnen?’.
 
(Bron: RTL Boulevard)

TMF volgt spannende slotweken Popstars

13 december 2004 - Het is bijna zover: op donderdag 23 december wordt duidelijk wie de eerste editie van Popstars The Rivals wint. Na de voorbereidingen in het Popstars huis en de live-uitzendingen, gaan zowel de boyband Men2B als de girlgroup Raffish in deze laatste weken alles geven om de grote finale te winnen. Vanaf maandag 13 december zijn de belevenissen van de jongens en de meiden iedere dag, tussen 16.00 en 18.00 uur, te volgen bij Play op muziekzender TMF. Zo is TMF-vj Renate in de uitzending van vandaag aanwezig bij de opnames van de eerste single van Men2B. Morgen doet Jeroen Post hetzelfde bij de opnames van de meiden.

(Bron: Spits)

Playbackrel Popstars The Rivals

13 december 2004 - AMSTERDAM - Achter de schermen van het populaire tv-programma Popstars The Rivals is een enorme rel ontstaan nu is uitgelekt dat de jongensgroep Men 2 B voor tachtig procent geplaybackt heeft tijdens de wedstrijd om een nummer-1-hitnotering tegen de damesgroep Raffish, die wel volledig live zong.
 
Jurylid Paul Zijlstra van het tv-programma is woedend en spreekt over kijkersbedrog. "Het liedje bestaat voor 80% uit refrein en dat blijkt volledig geplaybackt", zegt hij. Ook tijdens het tv-optreden van Men2B in Top of the Pops gistermiddag, dat afgelopen donderdag werd opgenomen blijken de jongens de kijkers bij de neus genomen te hebben door niet echt te zingen.

(Bron: Telegraaf)

Nieuwe sites gelanceerd

11 december 2004 - De boyband Men2B en de girlgroup Raffish hebben beiden een eigen site gelanceerd. Vanaf nu lees je alle nieuwtjes rondom Men2B op www.men2b.nl en Raffish op www.raffish.nl. Hierop zijn ook de overvolle agenda's van de groepen voor de komende 2 weken te bekijken. De jongens en meiden zullen hun single gaan promoten bij diverse televisieprogramma's, radiozenders en in CD-winkels.

Rivalen Men2B en Raffish presenteren singles

11 december 2004 - Vanavond was dan eindelijk het moment dat het programma Popstars - The Rivals haar naam eer aan gaat doen. Na een hoop tijdgerek met individuele nummers die we al eens voorbij hadden zien komen, presenteerden de kersverse boyband Men2B en girlgroup Raffish hun singles. De meiden van Raffish gaan proberen de hitlijsten te veroveren met het swingende popnummer 'Plaything'. Opmerkelijk is dat Nora volledig de leadzang op zich nam en de rest van de meiden alleen in de refreinen te horen zijn. De jongens van Men2B proberen hun geluk te beproeven met 'Bigger than that', een verassend up-tempo nummer. Bij hen is geen duidelijke leadzanger gekozen en wordt de leadzang door Ehsan, Steven en Nils gedaan. Vanaf vrijdag liggen beide singles in de winkel. Men2B en Raffish hebben de komende weken een strakke agenda en zullen van hot naar her reizen om hun single te promoten. Morgen zijn de groepen bij Life & Cooking op RTL4. Op 23 december wordt uiteindelijk bekend wie de grote winnaar wordt van Popstars - The Rivals.

Popstars krijgt ook eigen magazine

9 december 2004 - Popstars the rivals, het muziekproject waarmee RTL 4 en Yorin twee nieuwe bands lanceren, krijgt een eigen magazine. Waar hebben we dit eerder gehoord? Inderdaad, bij Idols. De uitgeverij, FC Klap, is dan ook dezelfde. Vanaf 14 december ligt het 'bewaarnummer' in de winkel, met op de ene kant van de cover de boyband en op de andere kant de girlgroup.

De special biedt een kijkje achter de schermen van het tv-programma Popstars the rivals, waarin tijdens een afvalrace een jongens- en een meidengroep zijn geformeerd. Nu deze twee bands vorm hebben gekregen proberen ze ieder met een debuutsingle rond kerst de nummer 1-positie in de Mega Top 50 te bereiken.

In het heetst van deze strijd komt FC Klap met het magazine, waarin naast de bandleden ook de stylistes, de zang- en danscoaches, juryleden Daan van Rijsbergen, Paul Zijlstra, Bastiaan Ragas en Patty Zomer en presentator Beau van Erven Dorens aan het woord zullen komen.

(Bron: De Gelderlander)

Strijd 'Popstars-The Rivals' losgebarsten

6 december 2004 - AMSTERDAM - In Popstars- The Rivals is er de laatste maanden hard gestreden om een plekje in de nieuwe boyband of girlgroup. Werd vorige week al bekend dat Steven, Eshan, Anno, Mark en Nils in Men2B zijn terechtgekomen, sinds afgelopen zaterdag is ook de samenstelling van Raffish duidelijk.

Eva, die ooit al eens in het achtergrondkoortje van Gordon zong, kan het nog steeds niet helemaal bevatten. Maar ze zit er toch écht bij. "Toen ik hoorde dat ik als laatste door was, had ik gemengde gevoelens. Ik was supergelukkig maar dacht tegelijkertijd 'Oh God, wat erg voor Stephanie!'"

's Middags hadden ze thuis alle zes al hun spullen moeten pakken. "Met onze tassen waren we naar de studio in Aalsmeer gekomen. De afvaller mocht namelijk niet meer mee terug en moest direct naar haar eigen huis. Stephanie heb ik dus ook niet meer gesproken. Er brak ook direct een enorme hectiek uit. Nora, Lianne, Esri, Sharon en ik waren pas rond drie uur 's nachts thuis!"

De komende tijd zal er evenmin veel van slapen terechtkomen. " We moeten ons nu gaan voorbereiden op zaterdag, de dag dat we ons nummer voor het eerste zullen laten horen", aldus de enthousiaste brunette, die op het Conservatorium de richting Popmuziek volgt. "We hebben het al ingezongen, maar er zal nog wel aan moeten worden gesleuteld. Stephanie staat er immers nog op." Ook zal er deze week worden gewerkt aan de bijbehorende clip. "Eén ding is zeker; die vijf jongens moeten weg! Die hebben we niet nodig!"

(Bron: Telegraaf)

De meiden van Raffish zijn stout, stoer en wild

6 december 2004 - Zaterdag werd bekend dat de girlgroup van het programma Popstars - The Rivals de naam 'Raffish' krijgt. Dat betekent losbandig en staat volgens een woordvoerster van de Holland Media Groep ook voor stout, stoer en wild, dingen waar alle meiden volgens haar aan voldoen.

Raffish en Men2B, de boyband van het programma, vechten de komende weken om een nummer-1-notering met Kerstmis in de hitlijsten. Zij zijn niet de enige. Ook Band Aid 20, de Tokkies en DJ's United proberen de popsterren van de eerste plaats te houden.

Op televisie kunnen kijkers de komende week de strijd van de zangers en zangeressen volgen. Popstars geldt als tijdelijke opvolger van het populaire Idols, maar haalt niet dezelfde hoge kijkcijfers.

(Bron: Leeuwarder Courant)

Nora, Esri, Lianne, Sharon en Eva heten voortaan 'Raffish'

4 december 2004 - In de allesbeslissende liveshow van de meiden is het uiteindelijk groepsoudste Stephanie geworden, die net niet genoeg stemmen had om in de girlgroup te komen. De kijkers gaven hun voorkeur aan Nora, Esri, Lianne, Sharon en Eva om de girlgroup 'Raffish' te gaan vormen. Volgende week zien en horen we met welke single de meiden gaan proberen de hitlijsten te bestormen. In die liveshow zullen ook de jongens van Men2B hun single presenteren en worden de jongens en meiden daarmee nu echte 'rivals'.

Het gaat niet goed met de talentenjachten

30 november 2004 - Afgelopen zaterdag behaalde Popstars - The Rivals zijn laagste kijkcijfers. Had de eerste aflevering nog 1.009.000 miljoen kijkers, zaterdag was dat gedaald tot 692.000. RTL Nederland woordvoerder Eva Peters geeft toe dat de zender er meer van had verwacht: "Het is inderdaad waar dat Popstars - The Rivals minder scoort dan we willen. Maar we zijn er nog steeds trots op. Het is een goed programma en presentator Beau doet het fantastisch. De komende weken wordt het steeds spannender en ik denk dat we dan zeker meer kijkers gaan trekken."
Maar ook andere zoektocht-programma's scoren niet goed. AVRO’s Sterrenjacht komt niet boven de half miljoen uit en 1000 Sterren Stralen van de TROS deed het nog minder. Volgens AVRO-woordvoerder Michiel van Rijswijk scoort hun programma niet goed door het slechte tijdstip: "We staan recht tegenover GTST. Dat merk je meteen. Maar ik zie geen reden tot bezorgdheid: sinds radio en televisie bestaan, zijn er al talentenjachten. Die blijven populair. Maar het is waar. Het valt tot nu toe nog een beetje tegen."

Idols-juryvoorzitter Henkjan Smits heeft echter een andere mening. "De kijkcijfers van Popstars zijn nog best hoog wanneer je kijkt naar het niveau van het programma en het weinige talent dat erin zit. Ik oordeel voornamelijk over de jury. Ik bedoel: waarom zit Bastiaan Ragas in die jury? Hij zou er juist vóór moeten staan. En de twee A&R-managers. Aardige jongens hoor, ik ken ze, maar ze leveren amper kritiek. Het beste aan dat programma is eigenlijk Beau van Erven Dorens, de presentator van Popstars. Hij is daar het talent! Niet de jury of de kandidaten."
En over de andere programma's zegt hij in Metro: "Zo’n jurylid als Mathilde Santing? Je ziet haar denken: wat doe ik hier? Dat 1000 sterren stralen is juist een goed programma met een kundige jury in de persoon van Emile Hartkamp. Alleen is het te veel opgehangen aan Frans Bauer, maar die komt in het geheel niet voor. En die wil de TROS-kijker juist wél zien."

RTL4 is nog niet zeker of ze in 2005 starten met Idols 3. Smits: "Mocht er een Idols III komen, dan gaat dat nog succesvoller worden dan de eerste twee Idols. De kijkers zullen dan iets hebben van: Hé, ze zijn er weer."

(Bron: Medialog)

Kijkcijfers toch weer kelderend

29 november 2004 - Popstars - The Rivals leek een vaste groep kijkers te hebben gevonden, maar helaas dalen de kijkcijfers deze week weer. Zaterdagavond hadden de optredens van de laatste 6 jongens 692.000 kijkers en zagen slechts 645.000 mensen wie er uiteindelijk in de boyband zit. Dit is weer een daling van een dikke 100.000 kijkers. Het programma lijkt hiermee toch echt de teleurstelling van dit televisie-seizoen te worden voor RTL4.

Boyband Men2B bestaat uit Steven, Ehsan, Anno, Mark en Nils

27 november 2004 – Vanavond was de laatste liveshow waarin de jongens zich individueel moesten bewijzen. De jury had dit keer de liedjes bepaald die de zes overgebleven jongens moesten brengen. Dit leverde een liveshow met gevarieerde optredens op, waarin over het algemeen erg goed gezongen werd. Beau maakte vervolgens welke jongens in de boyband zitten. Achtereenvolgens bleken Steven, Ehsan, Anno, Mark en Nils de meeste stemmen te hebben gekregen. José bleek uiteindelijk de allerlaatste afvaller te worden, terwijl hij toch duidelijk een van de beste optredens van de avond had. Voor hem dus helaas geen plaats in de boyband. De gelukkige vijf jongens in de boyband gaat voortaan verder onder de naam ‘Men2B’. Over twee weken wordt de single, waarmee ze een gooi gaan doen naar de nummer 1 positie in de hitlijsten, gepresenteerd in de liveshow.

Opbrengst single DJ's United voor aids-actie

26 november 2004 - ARNHEM - De opbrengst van de single If I lose myself van DJ's United gaat naar Dance4Life, de internationale jongerencampagne tegen aids. Morgen wordt in dat kader in het Arnhemse Gelredome een groot dancefeest gehouden.

In de race om de grootste kersthit van dit jaar werd dinsdag op alle grote radiostations If I lose myself gelanceerd. DJ Rob Stenders trommelde collega's Edwin Evers, Jeroen van Inkel, Ruud de Wild, Gordon en Gerard Ekdom op om met hem de uitdaging aan te gaan dit jaar met kerst op nummer één te staan in de hitparade. Met deze actie proberen ze ook Popstars the rivals, het televisieprogramma dat hetzelfde streven heeft, af te troeven.

Dance4Life is een internationale actiecampagne, waarbij jongeren de strijd aanbinden met hiv en aids. Morgen zullen twintigduizend jongeren in Indonesië, Zuid-Afrika en het Gelredome tegelijkertijd vijf uur lang gaan dansen op bekende muziek.

Ook wordt in Nederland en Zuid-Afrika tijdens het concert een live tv-programma uitgezonden. Tv-man Jack Spijkerman en Claudia de Breij zullen binnen dat kader een speciale, twee uur durende, editie van Kopspijkers presenteren.

(Bron: Gelderlander)

Felle strijd om eerste plaats met Kerstmis

25 november 2004 - NIJMEGEN - In Engeland is het een traditie. Maar Nederland kent sinds kort ook strijd om de eerste plaats op de hitlijsten met Kerstmis. Het was een vliegende start voor 'If I lose myself' van DJ's United. Dinsdagochtend ging op bijna alle Nederlandse muziekzenders de single in première. Rob Stenders kon tevreden zijn.

De Yorin-dj bedacht dit gelegenheidsgroepje en het niet om aan te horen! nummer, om zo het RTL4-programma Popstars The Rivals tegengas te geven. De actie die doet denken One day fly, de hitsingle waarmee Jack Spijkerman in 2001 het groepje K-Otic in de wielen reed. Want wat is het geval? De 'boyband' en de 'girlband' die uit de tv-talentenjacht moeten ontstaan, krijgen als laatste opdracht mee om met kerst een nummer 1-hit te scoren. De 'arrogantie' waarmee de eerste plaats op de lijst werd geclaimd, schoot Stenders in het verkeerde keelgat. Hij trommelde collega's als Gordon, Robert Jensen en Edwin Evers op om een eigen 'kersthit' op te nemen. Pikant detail: Stenders en Popstars worden allebei betaald door HMG.

(Bron: Gelderlander)

Win de Boyband van Popstars The Rivals

23 november 2004 - Casema is hoofdsponsor van het bekende TV-programma ‘Popstars The Rivals’, dat wordt uitgezonden op RTL-4 en Yorin. Vanwege de grote populariteit van dit programma onder de schoolgaande jeugd, hebben wij besloten om voor alle scholen en leerlingen in het verzorgingsgebied van Casema hier een unieke wedstrijd aan te verbinden.

Win een exclusief optreden van de Boyband en 1 jaar lang gratis internet!
De klas en school die de meeste stemmen weet binnen te halen via onze website tvportal.nl wint een  exclusief optreden van de Boyband van ‘Popstars The Rivals’, dat plaats zal vinden op zondag 19 december in De Melkweg in Amsterdam van 15.00 – 17.00 uur. Casema regelt tevens het vervoer van en naar de school. Meedoen aan deze actie kan t/m 15 december.

Wat is het belang van deze actie voor de school zelf?
Naast het bijwonen van het exclusieve optreden van de Boyband, krijgt de winnende school tevens een jaar lang een gratis SchoolConnect internetverbinding van Casema Telecom. Maar dat is nog niet alles, de school die wint zal daarnaast veel publiciteit krijgen! Er worden namelijk tv-opnames gemaakt van de prijsuitreiking van deze wedstrijd op de winnende school, die zullen worden uitgezonden op zaterdag 18 december in ‘Popstars The Rivals’. Uiteraard is op dat moment de Boyband zelf ook op school aanwezig om handtekeningen uit te delen!

Speciale actieposters voor op school
Vanaf 23 november zenden wij naar alle scholen in ons verzorgingsgebied een brief waarin we de school attent maken op deze unieke actie. Bij de brief zit tevens een speciale actieposter die in de school kan worden opgehangen.

Meer posters nodig?
Download hier de poster en print hem zelf uit.

Deze actie wordt door ons ondersteund met verschillende reclamecampagnes op tv.

Wij wensen jouw school veel succes met het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen!

(Bron: Casema Telecom)

Aantal kijkers Popstars nu stabiel

21 november 2004 - Het aantal kijkers van het RTL4-programma Popstars - The Rivals lijkt nu te stabiliseren nadat het wekenlang daalde. Gisteren had de liveshow van de meiden 791.000 kijkers en zagen 770.000 mensen dat Regisha en Mariette moesten vertrekken. Dit komt overeen met de kijkcijfers van de liveshow van de jongens vorige week. Er lijkt zich nu dus een vaste groep liefhebbers van het programma te hebben gevormd. Hoewel deze groep nog steeds beduidend kleiner is dan bij Idols, zullen de makers blij zijn dat het kijkcijferaantal niet nog meer daalt.

Regisha en Mariette slapen thuis vanavond

20 november - In de vierde liveshow was het weer de beurt aan de meiden om zich van hun beste kant te laten zien. De liveshow stond in het thema van girlgroups en de acht overgebleven meiden zongen allemaal een liedje uit dit genre. Na alle voornamelijk up-tempo liedjes was het voor de kijker tijd om te stemmen. De uitslag bleek net als vorige week bij de jongens erg verassend. Zowel Regisha als Mariette bleken te weinig stemmen gekregen te hebben van de kijker. Vooral voor Mariette en ook velen kijkers was dit een complete verrassing. Ondanks haar goede optreden en positieve jurycommentaar, was toch zij degene die vanavond nog haar koffers kan pakken. Nu zijn er nog maar zes meiden over en over twee weken weten we precies hoe de girlgroup eruit gaat zien als de laatste meid moet vertrekken.

Popstars gaan verhuizen

17 november 2004 - Het programma Popstars in da house wordt verplaatst naar een later tijdstip.
Popstars in da house wordt lang niet zo goed bekeken als verwacht. Daarom verhuist het van 20.30 uur naar 22.20 uur. In de uitzendingen worden de kandidaten van Popstars de hele week gevolgd tijdens de voorbereidingen op de live shows. Vanavond is de eerste ‘Popstars in da house’ op het late tijdstip te zien op Yorin.

(Bron: Noordzee FM)

'Popstars In Da House' deze week om 22.20 uur!

16 november 2004 - Woensdagavond een spetterende aflevering van de docu-soap! Zowel de jongens als de meiden hebben deze week echte sterren ontmoet!
 
In de docu-soap van woensdagavond is te zien wat de Popstars de hele week meemaken. In het huis, tijdens de danslessen, na de liveshow van zaterdagavond! Zo nu en dan hebben de Popstars ook een leuk uitje, zoals deze week! Zowel de jongens als de meiden hebben deze week echte sterren ontmoet!

De jongens hebben een interview met ex-Westlife Brain McFadden. Hij geeft hen een wel erg vreemde tip om van de meiden te winnen!

De meiden gaan als echte sterren naar de premiere van Bridget Jones, The Edge Of Reason. De hoofrolspeleres van de film, Colin Firth, Hugh Grant en Renee Zellweger zijn ook aanwezig en de meiden hebben zelfs met een van hen gesproken!

Woensdagavond kun je alles zien in de docusoap. Check daarna gelijk de site voor de filmpjes, de foto's en achtergrond informatie! Let op: De docusoap is deze week om 22.20 uur!

Vergeet ook niet dat je woensdagavond voor de docu-soap met de meiden kan chatten! Vanaf 20.00 uur vind je op de homepage de link naar de meiden!
 
(Bron: popstarstherivals.nl)

Belediging tijdens Popstars schokt Ragas

15 november 2004 - Een belediging aan het adres van zijn vriendin Tooske Breugem, heeft Popstars-jurylid Bastiaan Ragas zaterdagavond diepgeschokt.

Vanuit het publiek van de live-uitzending van de talentenjacht riep iemand: ' Tooske is een hoer'. Ragas was zichtbaar van zijn stuk gebracht. Hij maakte de uitzending met moeite af. De door de productieleiding geëiste excuses van de schreeuwer accepteerde Ragas wel, maar hij verliet na de show meteen de studio. ”Het is heel erg als zoiets wordt gezegd over iemand die je lief vindt”, aldus het jurylid.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Weinig fans voor Popstars

15 november 2004 - De deelnemers aan de talentenshow wonen in twee huizen in Amersfoort.

De buurt was in het begin nogal huiverig, omdat ze Idols-achtige taferelen verwachtten. Maar niets is minder waar volgens buurman Rob van Loon. Hij vertelt: "Er komen eigenlijk helemaal geen mensen langs. Het is hartstikke rustig."
Fans zijn in geen velden of wegen te bekennen. "Het lijkt wel alsof mensen niet echt geïnteresseerd zijn," zo vertelt Van Loon.
Volgens de buurman is er ook niet echt iets te zien. "De ramen zijn geblindeerd en er staat een hek rondom het huis," aldus de buurman.
Woensdagavond is Popstars in da House weer te zien op Yorin.

(Bron: Noordzee FM)

Weinig kijkers zien emotionele afscheid van Merijn en Roman

14 november 2004 - De kijkcijfers van RTL4 op zaterdagavond blijven kelderen. Gisteren keken slechts 794.000 Nederlanders naar de liveshow van de jongens van Popstars - The Rivals. Nog minder kijkers, slechts 714.000, zagen hoe een emotionele Merijn en Roman te horen kregen dat voor hen het Popstars-avontuur definitief afgelopen is. Het begint nu voor RTL4 toch wel pijnlijk duidelijk te worden dat Nederland het momenteel even gehad heeft met de talentenjachten.

Voor Roman en Merijn geen volgende liveshow meer

13 november 2004 - De tweede liveshow van de jongens was een show vol boyband-lovesongs om bij weg te zwijmelen. Na de optredens van de overgebleven 8 jongens, bleek dat Merijn en Roman de minste stemmen kregen en dus hun koffers niet meer hoeven uit te pakken in het Popstars-huis. Beiden jongens waren heel emotioneel nu ze wisten dat hun Popstars-avontuur definitief voorbij zou zijn. Over twee weken zien we welke jongen net niet genoeg is om in de boyband te komen en weten we welke vijf jongens gaan strijden tegen de girlgroup. Volgende week is het weer eerst de beurt aan de meiden om hun opperste best te doen bij de laatste 6 te geraken.

Popstar Marcia gaat weer studeren

10 november 2004 - Afgelopen zaterdag viel voor Marcia Sondeijker het doek bij Popstars - The Rivals. Na een teleurstellende jurering van haar vertolking van Britney Spears 'Sometimes', zit er voor de 21-jarige blondine uit Bunde helaas niets anders op dan de verdere finalerondes - net als iedereen - op de buis te bekijken. Dwars stelde haar drie vragen:

1. Een ervaring rijker en een illusie armer?
"Nou zeker een ervaring rijker. In die paar weken heb ik heel veel geleerd. Het belangrijkste wellicht om meer van mezelf naar buiten te laten komen. En ik had - zoals afgelopen zaterdagavond het gevak was - nog nooit direct voor zoveel familie en vrienden opgetreden. Dat vond ik eigenlijk best wel een beetje eng. Ik ben geen illusie armer. Ik heb deelname aan Popstars - The Rivals vanaf het allereerste begin gewoon als een leuke uitdaging gezien. Ik had nooit verwacht in de finale te komen. Dus ik heb er een prima gevoel aan overgehouden. Wel vind ik dat in het programma mensen op verschillende manieren kunnen worden neergezet en bij mij is niet altijd het positieve naar voren gekomen."

2. Welke vijf meiden komen er volgens jou uiteindelijk in de girlband?
"Sharon, Eva, Nora, Mariette en als vijfde denk ik Esri."

3. En nu?
"Nu ga ik me voorlopig volledig op mijn nieuwe studie commerciele economie aan de HEAO in Sittard gooien. Daar heb ik erg veel zin in. Of ik nog wat in de muziek ga doen? Ach, misschien over een tijdje, wanneer er een leuk voorstel komt van mensen waar ik graag mee zou willen werken."

(Bron: Dagblad De Limburger)

Popstars al een hechte groep

10 november 2004 - Kandidaten Mariëtte en Esri vertellen dat ze de tijd van hun leven hebben.

Beide meiden hebben hun eerste liveshow afgelopen zaterdag overleefd. Vooral voor Esri was een zenuwslopende aangelegenheid. Ze vertelt: “Het was wel heel spannend. We zijn nu net weer een beetje bijgekomen."
Het programma ‘Popstars in da house’ doet vermoeden dat de jongens en meiden permanent in de Popstars-huizen wonen. Maar Esri helpt dit gerucht voor eens en voor altijd uit de wereld. "We zitten ongeveer van woensdag tot en met zondag in het huis. We zijn dus ook nog een paar dagen thuis. Dan kunnen we weer even mens worden. Want er gebeurt natuurlijk een hoop met je.”
Tien vreemde meiden bij elkaar stoppen in één huis. Dat kan natuurlijk gigantisch mis gaan. Maar volgens Mariëtte loopt alles op rolletjes. Ze vertelt: “We zijn echt al een groep gewoon. Dat er zaterdag twee afvielen was gewoon echt een schok. Dan mis je gewoon iets.”
Het is doordeweeks niet alleen maar hard werken wat de klok slaat. Als de meiden samen in het huis zitten, doen ze volgens Esri de meest uiteenlopende dingen. “We oefenen dan wel veel voor de live-show. Maar als de jongens hun liveshow hebben dan kunnen we iets anders doen. Dan gaan we bijvoorbeeld poweryoga doen. Of iets anders leuks."
Popstars in da house is vanavond om 20.30 uur te zien op Yorin. Zaterdagavond is er om 21.00 uur weer een liveshow op RTL4. Dan zijn de jongens aan de beurt.

(Bron: Noordzee FM)

Zware concurrentie voor Popstars

8 november 2004 - In de race om de kersthit van het jaar krijgen de boyband en de meidengroep van Popstars wel erg zware concurrentie. Niet alleen gaat Rob Stenders mey de 'Dj's United' de directe confrontatie aan maar er wordt ook verwacht dat 'Eenzame kerst' van André Hazes opnieuw uitgebracht zal worden. Als klap op de vuurpijl is daar dan de nieuwe versie van 'Do they know it's Christmas' van Band Aid III. Het laatste nieuws rond dit nummer is dat Paul McCartney zich bij het iniatief heeft aangesloten. Het is dus maar de vraag of de Popstars werkelijk op 1 terecht zullen kunnen komen.

(Bron: Mediawatchers)

Popstars-avontuur afgelopen voor Marcia en Rianne

6 november 2004 - Vanavond was het de avond van de meiden bij Popstars. In hun eerste liveshow mochten de 10 overgebleven meiden laten zien wat ze waard waren. Het werd een show van vooral grote niveauverschillen tussen de dames. Hoewel hun looks van het scherm afspetterden, lieten de dames in hun gezamenlijk openingsnummer niet bepaald veel zangtalent zien. Bij de individuele optredens bleek gelukkig dat sommigen toch wel degelijk over talent beschikten. Er waren echter ook een aantal dames die qua zang zo tegenvielen dat ze duidelijk in de 'gevarenzone' zouden belandden. Uiteindelijk stemden de kijkers het minste op Marcia en Rianne en is voor hen hun Popstars-avontuur afgelopen. Over twee weken zien we de overige 8 meiden terug in hun volgende liveshow. Volgende week is het eerste de beurt aan de jongens om zich te bewijzen.

Zangeres uit Bakkum finaliste van Popstars

6 november 2004 - Castricum - GiGA-zangeres Mariëtte Brand uit Bakkum hoort bij de laatste tien kandidaten van het tv-programma Popstars the Rivals.

Het afgelopen jaar deed de nuchtere Bakkumse veel ervaring op door zo'n beetje ieder weekend met de top 40-formatie GiGA op te treden. Met haar ontroerende soulstem heeft ze duizenden deelnemers aan het muziekprogramma achter zich gelaten en zit ze nu bij de laatste tien.

In een huis in Aalsmeer wordt de strijd verder gestreden. De helft van de zangeressen moet het huis binnenkort verlaten, zodat er een groep van vijf meiden overblijft.

Tweemaal per week is GiGA-zangeres Mariëtte op televisie te zien en te horen. Het einddoel van Popstars the Rivals is om de kerstdagen met een nummer één-hit van de jongens óf de meisjes in te gaan.

(Bron: Noordhollands Dagblad)

Einde in zicht voor Popstars

5 november 2004 - In de laatste weken voor Kerst strijden de jongens en meidengroep om de nummer-1 hit.

De Popstars zijn op weg naar de eindstreep. De meisjes en de jongens wonen apart in een huis. Volgens Roman van de jongensgroep zitten ze niet de hele week in dit huis. Hij vertelt: "We zitten daar vanaf woensdag tot zaterdag," aldus Roman.
Doordat je op TV komt weten veel mensen je ineens weer te vinden. "Je spreekt wel ineens weer mensen die je al lang niet meer hebt gesproken," aldus Roman.
Ook Anno die bij de laatste acht zit moet erg wennen aan zijn nieuw verworven bekendheid. Hij vertelt: "Het is erg vreemd. We staan nu in de popbladen en we komen twee keer per week op tv."
Popstars is ieder zaterdag te zien op RTL 4, en woensdag op Yorin.

(Bron: Noordzee FM)

RTL niet teleurgesteld over kijkcijfers Popstars

2 november 2004 - RTL4 is niet teleurgesteld over de kijkcijfers van de eerste live-show van 'Popstars-The Rivals' van zaterdag. Volgens Eva Peters, woordvoerder van het programma, kunnen kijkcijfers per definitie beter, maar ze is zeker 'niet teleurgesteld'.
 
Eva Peters: "We hebben een fantastische show neergezet en we hebben zeer getalenteerde kandidaten en een fantastische presentator in Beau van Erven Dorens”. De eerste live-uitzending van de talentenjacht 'Popstars- The Rivals' is afgelopen zaterdagavond door 900 duizend mensen bekeken. De vorige uitzending, van een week daarvoor, wist nog 11 duizend mensen meer te trekken.

De Idols-achtige formule van het programma kan zijn voorbeeld duidelijk niet evenaren. Bij de eerste live-uitzendingen van 'Idols' van vorig seizoen, keken er nog meer dan anderhalf miljoen mensen naar het programma. "Het lijkt in zekere zin een beetje op 'Idols', maar daar zijn we ook heel trots op”, zegt Peters. "Tuurlijk hopen we dat de kijkcijfers in de komende weken omhoog gaan. Na alle goede en positieve reacties, denken wij dat het er zeker inzit", aldus Peters.
 
(Bron: Radio.nl)

Popstars, The Rowers

1 november 2004 - Aanstaande donderdag, 4 november, worden er waarschijnlijk op de Bosbaan opnames gemaakt voor het RTL4 programma 'Popstars, The Rivals'. Zowel de mannen als de vrouwen zullen een stuk in een acht moeten varen. Naast hun dagelijkse gang van zaken, zang- en dans oefeningen, was er behoefte aan iets anders. Het is nu maar de vraag of de 'boy-' of 'gir'l-band' ook op een heel andere manier goed kan samenwerken. Waarschijnlijk zullen de aankomende popsterren worden ondersteund door een aantal roeiers uit de olympische boten. De opnames zullen ongeveer twee to drie uur duren.

(Bron: nlroei.nl)

Popstars: The Rivals minder goed bekeken

1 november 2004 - De eerste liveshow van 'Popstars: The Rivals', de onofficiële opvolger van Idols, is minder goed bekeken dan verwacht. In de show worden jongens en meisjes geworven voor het vormen van een boy- en girlband, die vervolgens met elkaar de strijd aan moeten gaan.
 
Popstars werd zaterdagavond bekeken door 900 duizend mensen, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Een week eerder waren dat er nog 911.000. Dat is opvallend, omdat werd verwacht dat het programma meer kijkers zou gaan trekken op het moment dat de liveshows zouden starten. De voorgaande afleveringen vertoonden de selectierondes.

De liveshow uitzendingen van Idols trokken permanent meer dan anderhalf miljoen kijkers. Het lijkt er nu op dat Popstars dat aantal niet gaat evenaren.
 
(Bron: Radio.nl)

Platenmaatschappijen Universal Music en V2 Records verbinden zich aan 'Popstars - the Rivals'

1 november 2004 - Universal Music en V2 Records zijn de twee rivaliserende platenmaatschappijen die zich verbinden aan het RTL 4 - programma ‘Popstars - The Rivals’. Universal Music is, in samenwerking met A&R Manager en ‘Popstars’-jurylid Paul Zijlstra, verantwoordelijk voor de girlgroup, terwijl V2 Records zich, samen met A&R Manager en eveneens jurylid Daan van Rijsbergen, gaat richten op de boyband. Aan beide partijen de taak om met hun groep de nummer 1 positie in de Mega Top 100 te veroveren tijdens kerst. Het gehele proces van het opnemen van de single, het ontwerpen van de cd-hoesjes, het opnemen van de videoclip tot de promotietour met de uiteindelijke bands behoren tot de verantwoordelijkheden van beide platenmaatschappijen.

(Bron: HMG Pressroom)