Presentatie

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens werd geboren op 24 december 1970 in Haarlem. Na het behalen van zijn vwo-diploma ging hij Nederlands studeren in Amsterdam. Binnen korte tijd stapte hij echter over naar politicologie, om vervolgens te kiezen voor de studie geschiedenis. Uiteindelijk besloot hij geen enkele universitaire opleiding af te maken.

Gedurende zijn studententijd schreef Van Erven Dorens artikelen voor het 'Haarlems Dagblad´, 'Club Veronica´, 'de Groene Amsterdammer´ en 'Blvd.´ Tevens was hij van mei 1996 tot oktober 1998 redacteur van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures. In 1997 maakte hij zijn radiodebuut. Voor Talk Radio presenteerde hij tot oktober 1998 het programma 'Oh Beau´. Diverse geestigbedoelde acties passeerden hier de revue. Zo wenste hij een journalistieke collega de dood toe, bracht hij een wc-pot met inhoud naar minister Sorgdrager en gooide hij een ruit in op het Binnenhof.

Het acteren is al verscheidene jaren een passie van hem. Hij speelde in Pinters toneelstuk 'Family Voices´ en in Ionesco´s stuk 'De Kale Zangeres´. Ook speelde hij rolletjes in de tv-series 'Goede Tijden, Slechte Tijden´, 'Onderweg naar Morgen´ en 'Baantjer´.

In zijn vrije tijd maakt Dorens graag muziek. Met vier vrienden heeft hij enkele jaren geleden de band 'Buffalo Harry and the Swingkings´ opgericht. Regelmatig spelen zij op diverse gelegenheden hun zelfgeschreven Nederlandstalige chansonrock.

Vanaf september 1998 is hij op tv te zien, aanvankelijk in 'Alles voor de Kijkcijfers´ van RTL 4. Daarna presenteerde hij samen met Minoesch Jorissen 'RTL Live´, de opvolger van 'De 5 Uur Show´. Zijn ster rees het hoogst als presentator van 'Big Brother 2000´ (naast Esther Duller).

Beau is een duizendpoot. Hij presenteert natuurlijk de kijkcijferknaller RTL Boulevard (en in een grijs verleden o.a. RTL Live, Big Brother en Beau Rivage), schrijft een column in Nieuwe Revu en schreef het boek: Beau´s Handboek voor Studenten. Hiernaast is hij dj bij Yorin FM. Beau heeft het imago van de brallerige student redelijk van zich af weten te schudden, nu hij vader is van drie kinderen en een respectabele carričre heeft opgebouwd.
 
Bron: www.filmfocus.nl