Verslag aflevering 7: liveshow 2

Girls just wanna have fun

Het is weer zaterdagavond 21:00. Tijd voor Popstars the Rivals. De meiden mogen dit keer gaan knallen in hun allereerste liveshow!
Een voor een komen ze op om het nummer "A brand new day" van de Wiz Stars te zingen. Hierbij word pijnlijk duidelijk dat ze qua zang nog niet echt goed op elkaar zijn afgestemd. Maar nog tijd zat om dat te verbeteren. Althans voor een aantal van hen. Want Beau vertelt ons gelijk dat er vanavond 2 meiden af zullen gaan vallen. Maar zover is het nog niet...

De jongens zijn deze avond ook van de partij. Ze zitten in een hoek op het podium, zoals Beau al zei: "Daar zit dat tuig!" en ook de jury is weer van de partij om hun ongezouten mening te geven over de optredens van vanavond. En deze avond zingen de meiden, net zoals de jongens, nummer 1 hits.
Spetterende optredens

Sharon is de eerste die solo een nummer gaat zingen vanavond, ze heeft gekozen voor "Fame" van Irene Cara. De jury is aardig onder de indruk en beoordeeld haar dan ook positief.
Daarna is het de beurt aan Stephanie die met haar versie van "Been around the world" van Lisa Stansfield een spetterend optreden neerzet! Ook de jury is hier erg enthousiast over.
De volgende is Nora. Ze heeft nogal een tuttig nummer gekozen, "I'll be there" van Mariah Carey. Maar ze weet er zo'n eigen draai aan te geven dat iedereen verrast en onder de indruk is. Ook Nora krijgt een bijzonder positief jurycommentaar wat ze in haar zak kan steken.
Regisha is next. Met haar versie van Jennifer Lopez' "If you had my love" weet ze niet echt te overtuigen. Haar achtergrondkoortje was vele malen beter te horen dan haar. Maar ze is wel erg energiek en spettert van het scherm af.
Mariėtte is dan aan de beurt. Ze zingt het overbekende "I will always love you" van Whitney Houston. Hier en daar mist ze een nootje en zit ze er iets naast, maar al met al was het een goed optreden. 
Lianne is de volgende die haar solo ding mag doen. Ze zingt het bekendste nummer van Leanne Rimes, "Can't fight the moonlight". Ook hier is de zang niet zo heel denderend en ook de jury is niet helemaal positief over dit optreden.
Het volgende optreden is van Eva. Zij zingt "Tell it to my heart" van Taylor Dane. Ook hier is de jury over te spreken, ondanks dat haar nummerkeuze misschien niet helemaal de juiste is.
Boys, boys, boys...

Dan gaat Beau even bij de jongens polsen. Hij wil maar al te graag weten of er nog dingen in het huis gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Roman houd echter zijn lippen stijf op elkaar en zegt dat dat allemaal wel meevalt. Beau is zichtbaar teleurgesteld, maar weet zeker dat hij er nog wel achter gaat komen.

Marcia is de volgende die naar de 'slachtbank' mag. Ze zingt een nummer van Britney Spears, "Sometimes". Volgens de jury heeft ze goed gezongen, maar raakt het ze niet echt. Ze maakt niet echt contact met het publiek. En dat is jammer.
Dan is Rianne aan de beurt, op haar versie van "Killing me soflty" van de Fugees merkt ze dat zingen en dansen tegelijkertijd toch een bepaalde vaardigheid vereist. Beau daarintegen vind het allemaal heel erg opwindend! De jury word er niet warm of koud van, die zijn niet erg onder de indruk.
Esri is de verrassing van de avond. Als laatste kandidaat zingt ze "I love your smile" van Shanice. Ze straalt, zingt lekker en dit komt heel goed over op het publiek! Ze heeft iedereen verrast, ook de jury.

Zenuwen en opluchting

De optredens zitten erop dus is het aan Beau om de spanning weer lekker op te voeren. Hij roept de meiden bij zich en verdeeld ze over twee groepen van 5. Na een zenuwslopende stilte verteld hij dat van beide groepen 1 meisje af zal vallen. De spanning slaat nu pas echt toe bij de meiden. Beau neemt er zijn tijd voor. Hij richt zich tot de groep die links naast hem staat. In deze groep wachten Eva, Marcia, Nora, Esri en Sharon hun lot zenuwachtiger dan ooit af. Dan klinkt het verlossende antwoord: Marcia is de eerste afvaller. Vol emoties kijkt ze met Beau terug naar een filmpje over haar Popstars avontuur tot nu toe.
De andere 4 mogen gaan zitten en Beau richt zich nu op het andere groepje waar Mariėtte, Lianne, Rianne, Regisha en Stephanie vol zenuwen wachten op het antwoord van Beau. Hij noemt twee namen, Regisha en Stephanie. Zij hoeven niet te vrezen want zij zijn door! Opluchting alom en ook zij mogen bij de anderen gaan zitten. Dan zijn Lianne, Mariėtte en Rianne nog over. Voor een van hen zal het avontuur vanavond voorbij zijn. Helaas heeft Rianne de minste stemmen gekregen en moet dus naar huis. Ook van haar zien we nog een compilatie filmpje over de afgelopen maanden Popstars.

De emoties gaan weer de vrije loop zowel bij de meiden als bij de jongens. Weer 2 kandidaten minder. Volgende week weer afvallers én natuurlijk een spetterende liveshow, ditmaal zijn de jongens weer aan de beurt. Tot volgende week.