Verslag aflevering 6: liveshow 1

Een zenuwslopende avond met een verassende wending…

De 1e Popstars the Rivals liveshow is een feit. De heren mogen het spits afbijten en het Nederlandse volk laten zien wat ze in huis hebben om het tot een heuse popster te schoppen.

Beau is present, de 4 koppige jury ook en zelfs de meiden zijn er om te kijken hoe de concurrentie het er vanavond vanaf brengt. Maar het allerbelangrijkste deze avond: de jongens!  Zij zijn er ook en zingen met z’n allen het openingsnummer ‘When the going gets tough’ een oud nummer van Billy Ocean. Het ziet er erg stoer uit en de heren hebben er duidelijk zin in. Hier en daar gaat het dansen nog niet al te soepeltjes maar er staan zeker potentiële popsterren op het podium. Ze worden toegejuicht door een uitzinnig publiek wat maar moeilijk stil te houden valt, zo blijkt later in de show.
De eerste mag het spits afbijten...

Nu gaat het echt beginnen en worden de kandidaten stuk voor stuk zenuwachtiger. Vooral Merijn die als allereerste zijn nummer ten gehore mag brengen. Vanavond zingen de jongens nummer1 hits. Merijn heeft gekozen voor ‘Faith’ van George Michael. Ondanks zijn zenuwen en het feit dat de muziek iets te hard staat en hem als ware overstemd, is de jury laaiend enthousiast. Merijn is zichtbaar opgelucht en blij dat het er voor hem op zit.
De volgende die mag is Roman. Hij zingt het nummer ‘Edge of heaven’ van Wham met in het achtergrondkoor Leon, Anno en Steven! Ook Roman krijgt een goed jurycommentaar, hij moet van Patty alleen wat meer sex en spanning in z’n performance doen.
Dan is Bobby aan de beurt, hij zingt ‘Nightshift’ van de Commodores. Terwijl hij lekker zwoel in de camera kijkt spelen de zenuwen hem parten. En dat is duidelijk zichtbaar.  Hij is daarom ook de eerste die een wat minder goed jurycommentaar krijgt.
Na dat minder goede nieuws is het tijd voor iets blijers: Steven. Hij is de volgende en zingt ‘Crazy little thing called love’ van Queen. Hij is absoluut de entertainer van het stel. Zijn zang is, volgens de jury, ietsjes minder maar zijn performance en uitstraling maken veel goed.
Tijd voor een gevoelige noot. Ehsan gaat het nummer ‘Hello’ van Lionel Ritchie zingen. En hoe…Hier staat een ster. De zang en uitstraling zijn ontzettend goed volgens de jury. Ze bestempelen hem zelfs als potentiële leadzanger, maar onder 1 voorwaarde; hij moet van Daan wel gaan afwassen in het huis! Dat doet hij nog te weinig.
De concurrentie...

Beau gaat ondertussen even bij de meiden polsen wat ze er tot nu toe van vinden. Ze zijn aardig onder de indruk en voelen wel degelijk de hete adem van de concurrentie in hun nek. Ze zullen deze week hard aan de bak moeten!

Terug naar de boys. Mark is aan de beurt, hij gaat ‘More than words’ van Extreme zingen. Dit doet hij bijzonder goed! Het is geen makkelijk nummer om te zingen vanwege de toonhoogte, maar hij weet het bijzonder goed en zonder enige problemen te brengen.
De volgende die aan de beurt is, is José. Met zijn vertolking van R. Kelly’s ‘I believe I can fly’ overtuigd hij jury én publiek. Hij laat hier zien dat hij talent heeft en een echt podiumdier is.
Anno is de volgende die zijn zang én vooral zijn danskunsten mag vertonen. Op het nummer ‘Trackin’ van Billy Crwaford laat hij zien dat hij de moves beheerst. De jury vind hem absoluut boyband material.
De 1 na laatste van de avond is aan de beurt. Leon zingt ‘Wishing well’ van Terence Trent D’Arby. Leon vind het geweldig om voor zo’n publiek op te treden . Maar wat vind de jury er van? Die vinden dat ze aan hem een hele goede hebben!
Nils is de allerlaatste van vanavond. Met zijn vertolking van Mr. Bigs ‘To be with you’ laat hij het publiek en de mensen thuis zien dat hij absoluut in een boyband thuishoort. Zijn zang doet vergeten dat ie helemaal niet kan dansen.

Het zit erop, iedereen heeft zijn best gedaan en nu is het afwachten voor de kandidaten en stemmen voor de mensen thuis en in het publiek.

De laatste loodjes...

Ruim een uur later zijn de stemmen geteld en is het tijd voor de uitslag. Voor 1 van de jongens zal het Popstars- avontuur vanavond ten einde zijn, maar wie gaat het worden??
Beau weet de spanning behoorlijk ondraaglijk te maken. Na een lange stilte noemt ie de 5 namen van: Nils, Anno, Steven, Eshan en Roman. Zij moeten van Beau uit de groep stappen en links van hem gaan staan. Na weer een ondraaglijk lange stilte geeft Beau dan het verlossende antwoord: ze zijn door! Vreugde alom bij die 5 jongens.
Maar er staan er nog 5, die niet weten waar ze aan toe zijn. Beau pikt Mark en José eruit….ook zij zijn door!
Dan zijn alleen Bobby, Leon en Merijn nog over.  Bobby mag apart gaan staan en na weer een lange stilte verteld Beau dat Bobby het helaas niet gehaald heeft. Hij is de eerst afvaller en kijkt vertwijfeld de camera in. Na een terugblik van Bobby’s hoogtepunten denkt iedereen dat het over is. Maar niets is minder waar….er blijkt namelijk nog iemand af te vallen! Merijn of Leon. Leon of  Merijn. De jongens geloven hun oren niet. 2 afvallers?? Dan komt Beau met het verlossende woord : Merijn is door! Wat automatisch betekend dat ook Leon naar huis moet. Hij laat het nieuws enigszins zuur en vertwijfeld tot zich door dringen.

Een eerste zenuwslopende avond met een verrassende wending zit erop. Volgende week zullen we zien hoe het de meiden vergaat in hun eerste liveshow.