Verslag aflevering 5

"Daar wordt aan de deur geklopt..."

Na de call back-ronde van vorige week worden vandaag alle kandidaten thuis bezocht door de verschillende juryleden. Eerst worden de jongens met een bezoekje vereerd, de tweede helft van het programma worden de meiden bezocht.
De jongens
Als eerste wordt Bobby bezocht. Hij krijgt als eerste te horen dat hij door is naar de volgende ronde en dus met negen andere jongens in het huis mag gaan wonen. Midden in de wind op het dak krijgt hij te horen dat hij af en toe toch wel afwezig is, maar toch mag hij door. Daarna is Nils aan de beurt. Patty wordt door vader binnen gelaten, terwijl de familie aan het eten is. De moeder van Nils zegt dat ze best nuchter zijn, maar dat het toch best spannend is. Ook Nils krijgt te horen dat hij door mag naar het huis.
Na deze twee jongens die wel door zijn naar de volgende ronde, krijgt Carlos te horen dat hij niet goed genoeg is. Helaas valt hij af. Anno krijgt in de 'ontdek-je-plekje'-aflevering te horen dat hij in het huis mag gaan wonen. Helaas moet hij z'n vriendin dan wel twee maanden missen, maar dat gaat wel lukken, zegt ze. Merijn wordt opgewacht door Patty en hij hoort dat de jury wel een popster in hem ziet. Hij mag ook in het huis.

Verdriet
Boris krijgt als eerste te horen dat hij helaas niet door mag. Hij is toch niet wat de juryleden zoeken en hij past niet in het plaatje van een boyband. Daarna krijgt Edwin de boodschap dat hij ook is afgevallen.
Wisselende gevoelens
Maar er zijn nog meer jongens die nieuws krijgen van de jury. Roman bijvoorbeeld, hij is de volgende. Hij mag wel door naar de volgende ronde, dit hoort hij tijdens zijn dansles. Hij heeft vooral veel volume. Na Roman krijgt Roel te horen dat hij niet goed genoeg is voor de groep en hij mag niet door. Roel is daar uiteraard niet erg blij mee. José wordt thuis opgezocht en hij rent meteen naar z'n moeder toe om te vertellen dat hij wel twee maanden in het huis mag gaan wonen.
Steven is de allerblijste kandidaat. Z'n huisgenoten noemen heb ADHDSL. Z'n kamer is een zooitje als Patty hem vertelt dat hij niet door is. Als Patty in bijzijn van Steven vraagt of z'n huisgenoten hem wel een type is voor een boyband, vertelt Patty dat Steven alsnog door is. Steven is hartstikke blij natuurlijk. Als twaalfde wordt Leon opgezocht in z'n eigen kledingwinkel. In het kleine, rommelige magazijn wordt hem verteld dat hij door mag naar de volgende ronde.
Ook Mark, die druk aan het klussen is, krijgt te horen dat hij zijn intrek mag nemen in het Popstars-huis. Boy krijgt vervolgens te horen dat hij ondanks zijn goede dansmoves niet door is. En dan is er nog maar één kandidaat over. Wie goed mee heeft geteld, weet al dat Ehsan door is. Hij is heel populair bij z'n medekandidaten en z'n moeder vindt hem natuurlijk ook één van de besten. Ook Ehsan mag het huis in.
De meiden
Regisha, die uit Amerika is gekomen om hier mee te doen, krijgt een ontbijtje op bed. Ze hoort dat ze toch echt serieus moet blijven in Nederland moet blijven voor Popstars. Als ze dat beloofd, mag ze meedoen. Barbera krijgt als eerste van de meiden te horen dat ze niet door mag, zij moet helaas afvallen.
Bastiaan verrast Esri op school. Ze wordt uit de klas gehaald en Bastiaan vertelt haar dat ze niet te voorzichtig moet zijn om op de voorgrond te treden. Ze mag haar klas gaan vertellen dat ze door is. Ze vindt Bastiaan maar gemeen omdat hij haar zo aan het twijfelen heeft gebracht.
Toneelles
Als Daan binnenkomt in de repetitieruimte van de toneelvereniging van Rianne, neemt hij haar mee naar de kleedkamer, daar is het wat rustiger. Rianne is de jongste van het stel, maar dat is niet echt een probleem. Zij mag ook in het huis gaan wonen. Ook zij wordt even gepest door Daan.
Iemand verrassen op haar werk is ook altijd leuk. Bastiaan gaat op zoek naar Nora op haar kantoor in Maastricht. Tijdens de lunch wordt ze even apart genomen in het kantoor van haar baas. Ze kwam met gemak door alle rondes en dus ook door deze.
Stephanie is de afgelopen weken heel zenuwachtig geweest volgens haar vriend. Ze vindt dat ze goede momenten heeft gehad en mindere momenten, als de afgelopen week. Ondanks dat het slecht ging, is ze wel door naar de volgende ronde. Nu wordt ze voor het eerst in acht jaar lang gescheiden van haar vriend.
Iris hoeft geen afscheid te nemen van haar familie en vrienden, want zij zit helaas niet bij de laatste 10 meiden. Bastiaan wil bij Lianne z'n nagels laten doen, maar hij neemt haar toch maar mee naar buiten. Bastiaan miste in het begin iets, de rest van de jury was enthousiast. Lianne heeft er nog wel over nagedacht wat Bastiaan dan miste. Als ze niet verder mag, gaat ze audities doen voor theaterscholen, maar helaas hoeft ze dat niet niet doen, want ze is door.

En de rest?
Ginger krijgt helaas slecht nieuws. Zij is niet goed genoeg bevonden om door te gaan naar het huis, maar ze zegt dat ze het niet erg vindt. Marcia vergat dan wel naar tekst tijdens het zingen in het groepje van vijf, maar dat heeft ze goed genoeg opgelost om door te mogen naar de volgende ronde.
Sharon weet nu eindelijk waarom het huis zo netjes is, zelfs haar kamer is opgeruimd door haar moeder. Sharon heeft tijdens de call back-ronde al laten zien wat ze in huis heeft. Het hele huis gebruikt ze als oefenterein en dat is handig, want ze mag het nu in een ander huis proberen.
Deborah doet open in haar pyjama met ontzettend charmante pantoffels, maar dat mag niet baten. Ze is niet door. Mariette is echter een lief en charmant meisje, maar volgens haar broertje wordt ze een beetje de kreng van het groepje, want zo is ze gewoon. Dat mag ze dan laten zien in de volgende ronde.
Celestine schrikt ontzettend als er ineens een cameraploeg van Popstars voor de deur staat. Ze past echter niet in het plaatje van de groep, dus ze mag niet in het huis wonen.
Aangezien we weer hebben meegeteld, weten we dat Eva door is, maar voor de show kijken we toch maar even. Tijdens de spinning-les wordt ze apart genomen door Patty, die haar vertelt dat ze door is naar de volgende ronde. Ze vindt Eva wel ontzettend actief. De jury was heel blij met Eva en ze is een prachtige vrouw om te zien. Ze is heel populair bij de anderen en omdat ze het zo graag wil, mag ze verder.