Verslag aflevering 4

Bloed, zweet en tranen.

Dag 2 van de call-back ronde is aangebroken. We zien dat de groep die in het midden stond door is en dat de rest dus zijn tas mag pakken en naar huis moet gaan. Er zijn nog maar 50 kandidaten over. Deze 50 zullen de komende dagen alles moeten geven om niet naar huis gestuurd te worden. Uiteindelijk zullen er aan het eind van deze dag maar 30 overblijven.
Maar eerst is het tijd voor de workshops. De jongens krijgen zangles van hun coach Roger en de meiden gaan zweten op de dansvloer met Chris. Halverwege de dag worden de rollen omgedraaid en gaan de meiden zingen met Esther en gaan de jongens met de voetjes van de vloer bij Jazzy.
Dit alles gebeurt onder toeziend oog van de juryleden. Tijdens het dansen word het voor sommige kandidaten al duidelijk dat ze de volgende ronde zeer waarschijnlijk niet gaan halen. Desondanks hun goede stem zijn het geen getalenteerde dansers. En helaas voor sommigen, is dat wel een vereiste als je het wil gaan maken in een boy-/girlband.

De kandidaten hebben diezelfde dag ook allemaal nog een andere opdracht meegekregen. Ze moeten een lied instuderen en dit op hun eigen manier zingen / presenteren. Voor de jongens is dit 'Lean on me' en voor de meiden 'The moment I wake up'.
Zenuwslopende afvalrace
De volgende dag is het opnieuw tijd voor een selectieronde. De jury heeft een goed beeld gekregen van wie er niet, en belangrijker, wie er wel door is naar de volgende ronde. Van de 50 zullen er opnieuw 20 naar huis moeten gaan.
Deze selectieronde is zenuwslopender dan alle voorgaande. Éen voor éen worden de kandidaten in een aparte kamer bij Paul of Daan verwacht. Ze weten totaal niet waar ze aan toe zijn wanneer ze de uitdrukkingsloze gezichten voor zich zien. Totdat het verlossende antwoord klinkt. De emoties en zenuwen lopen hoog op en niet alleen diegene die naar huis moeten laten hun tranen de vrije loop.
De eerste boy- en girlbands

Na een hectische dag vol spanningen en zenuwen gaan de 15 jongens en 15 meiden in groepjes van 5 het nummer voorbereiden dat ze gisteren als opdracht hebben meegkregen. Hier hebben ze slechts 30 minuten de tijd voor. Zang en dans zullen op elkaar afgestemd moeten worden. Het word even hard oefenen geblazen.
Het is ook belangrijk voor de jury, omdat ze zo voor het eerst tijdens deze audities kunnen zien hoe de kandidaten zich profileren in een groep qua zang, dans en uitstraling.

Aan het eind van de dag gaan er opnieuw 10 kandidaten afvallen, maar wie dat zijn zien we pas volgende week...