Verslag aflevering 3

Wammen en glinsteren

Het gaat weer beginnen. Beau is te laat en hij probeert te liften naar Nieuwegein, waar 94 kandidaten klaar staan voor de call-backronde. Iedereen ziet bekende gezichten, het is gezellig, maar ze zijn wel allemaal concurrenten van elkaar. Daar zijn ze zich dan ook van bewust.

Er worden foto’s gemaakt van alle deelnemers voor op hun profielen, terwijl Beau de bus even gaat parkeren. Drie dagen lang gaan deze jongens en meiden het tegen elkaar opnemen om ervoor te zorgen dat ze niet naar huis worden gestuurd. Er blijven uiteindelijk 15 jongens over en 15 meiden, de kans is dus 1 op 5 dat ze doorgaan. Ze zijn er klaar voor.
Zingen voor een kleine 100 man
Het begint vandaag met het zingen voor de jury en voor elkaar. De jury zit vooraan, daarachter zitten de 94 Popstar-wannabes. Iedereen moet een couplet en een refrein zingen, terwijl de jury alleen maar zit te kijken en niets zegt. De deelnemers bekijken de concurrentie, ze bijten aan hun nagels, ze zuigen op hun duim en ze maken zenuwachtige bewegingen, want het is ontzettend spannend.
Terwijl Mr. Bean op Net5 een M&M in z’n mond gooit, gaan wij naar de commercials.
Er zijn grote verschillen tussen de deelnemers. Mensen die tijdens de audities goed waren, vallen vandaag tegen en andersom. Joerie bijvoorbeeld, die moet vandaag van de jury ‘wammen’ en Angela moet glinsteren. Beau staat zich in de hal te vervelen, doet even een handstand en staat te wachten totdat het is afgelopen.
Er gaan koppen rollen...
Na afloop van de eerste ronde volgt er een bittere slag aan de jurytafel. De deelnemers moeten buiten blijven wachten, ze leveren commentaar op elkaar en op de jury (“De jury keek heel chagrijnig.”). Na de schifting gaan er koppen rollen.
Iedereen moet naast het podium plaatsnemen, in twee groepen. Degenen die worden opgeroepen, moeten op het podium gaan staan en de rest blijft aan de zijkant staan. Na een zenuwslopende minuut wachten, krijgt de middelste groep te horen dat ze moeten vertrekken. Bij hen vloeien de tranen, aan de zijkanten wordt er gejuicht. De afvallers moeten gelijk vertrekken en worden medelevend uitgezwaaid.
Dansen met een duffe kop
Zondagochtend… het is vroeg. Een hoop duffe gezichten komen voor de camera. Gisterenavond was het iets te gezellig bij het karaoke-feest in het hotel. En juist vandaag moeten ze gaan dansen. Er zijn twee mensen voor uitgenodigd, die zich bij de beste dansers van West-Europa mogen scharen: Chris en Jazzy. Eerst gaan ze bezig met de warming-up, daarna volgt het dansen voor de jury. Iedereen moet een aangeleerde dans laten zien en ze moeten free-stylen. Na afloop is de jury uiterst geinterresseerd in de mening van de twee profesional: de jongens vallen tegen volgens Jazzy, ze had er meer van verwacht.
Dennis in de herkansing
Eerder die dag heeft Patty de rest van de jury weten te overtuigen dat Dennis, die gisteren bij de afvallers zat, ondanks zijn slechte performance nog een kans zou moeten krijgen. Ze laten hem terugkomen om nog een keer te zingen. Nu is de jury wel overtuigd, hij mag blijven. Hij wordt enthousiast ontvangen door de rest.
Van Castelen en Van Bommel leveren een paar ontzettend nutteloze passes af bij het Nederlands Elftal in en tegen Macedonië en wij gaan weer naar de reclame.
Welke groep zal nu afvallen?
’s Middags wordt er weer gezongen, dit keer in koor onder leiding van de vaste zangcoaches Esther Hart en Roger Happel. Vandaag zal Joost van Leeuwen de samenzang begeleiden op de piano. Het is belangrijk dat de deelnemers de schouders loslaten, de knieën niet op slot zetten en met hun hoofd rechtop blijven staan. De buik mogen ze loslaten.
Iedereen heeft een ontzettend leuke dag gehad, maar er moeten weer mensen afvallen. Weer staan er twee groepen voor de jury, links en rechts. Degenen die worden opgenoemd, moeten weer naar het midden. Wie gaan er deze keer door en wie moeten er naar huis?
Dat zien we pas volgende week.