Verslag aflevering 2

Audities Part 2 - De 'jammie-factor'

Zaterdagavond 9 uur. Het is weer zover, een nieuwe aflevering van 'Popstars the Rivals'. En nog eenmaal is het genieten van de meest hilarische auditie momenten. Sommige keigoed en andere schaamteloos slecht.

De 1e kandidaat van vanavond heeft goed opgelet gedurende de voorgaande Idols reeksen. Hij gaat een nummer van Boris zingen en wanneer dat niet goed genoeg is kan hij ook nog wel iets van Jamai zingen. Helaas is deze jongen niet zo fortuinlijk als beide heren en de jury is unaniem: niet door!

Terwijl kandidaat 2 voor de herkansing gaat (vorige week was ze te zien met een nummer van Kinderen voor kinderen)en nu wel overtuigend zingt en dus door is, bereid Wesley zich buiten geestelijk en mentaal voor op zijn auditie. Hij is een fanatiek kung-fu beoefenaar met nog wat wijze filosofieŽn. Hij ziet die boyband wel kung-fu moves maken. De jury echter niet en helaas is voor hem het Popstars avontuur hiermee voorbij.
De volgende kandidaat zingt sinds kort in een bandje, opgetreden heeft hij nog niet maar hij zingt wel vaak in de badkamer. Hij stapt de auditie ruimte binnen, doet zijn ding en de jury is onder de indruk. Leuke verschijning, goede stem waar hier en daar nog best wel wat aan gedaan kan worden, maar het belangrijkste: hij is door!

De sfeer in de wachtruimte is uitermate gezellig. Kandidaten zingen met elkaar, dansen wat door de gangen, spelen piano en tutten zichzelf op in de toiletruimtes. Beau vermaakt zich ook opperbest, hij duikt wat handtasjes in, speelt wat met vuur en haarlak en laat ons zijn soepele dance moves zien.
De audities gaan in denderende vaart verder. Iwan (die met het hoedje) is aan de beurt. Zingen kan ie. Performen ook. Maar waarom twijfelt de jury dan? Na lang wikken en wegen (en een reclameblok) zien we de verassende uitkomst: ook hij is door, ondanks dat de jury hem meer in het theater iemand vind.

Remie uit Hengelo is de volgende. Ook hij zingt een nummer van Boris, maar niet zonder MP3 speler. Met een oortje in zingt hij "My special girlfriend". Maar hij mist de soul en daar kan geen MP3 speler meer iets aan veranderen. Helaas voor Remie. Hij is niet door.

Dan is het weer tijd voor een vrouwlijke kandidaat: Celestine. Ze zingt "Some kind of wonderful". De jury is lovend. "Heel goed, open gezicht, leuke uitstraling, leuk dansen!" Ze is door! Net zoals Carlos, die helemaal die popsterrenlook heeft en de sterren van de hemel zingt op het nummer "Ain't no sunshine".

Ondertussen, in de wachtruimte, speelt Mark een eigen geschreven nummer op de gitaar. Op zijn t-shirt staat "Music is my religion, maar is dat ook echt zo? Ja! Hij kwam, hij zag en hij zong. En volgens Patty is hij ook nog eens in het bezit van de "jammie-factor". Helemaal goed dus en ook door naar de volgende ronde.

Dan zijn er ook nog wat bijzondere performances. De eerste wordt gegeven door de eeneiÔge tweeling, Arno en Jan. Ze gaan samen auditie doen. Met z'n tweŽen stappen op de jury af en zingen het nummer 'Girlfriend' van N'Sync. Helaas voor de tweeling is de een door en de ander niet.
De andere bijzondere auditie is van Vanessa. Ook zij gaat samen met iets auditie doen. Niet met haar tweelingzus maar met een stoel! Ze zingt het nummer 'Fire' waarbij ze de stoel als lijdend voorwerp gebruikt. De mannen zijn onder de indruk, maar Patty niet. Uiteindelijk word er toch unaniem besloten dat ze niet het type is voor een girlgroup. Helaas voor Vanessa en haar stoel.

Na een hele reeks van audities gezien te hebben zit het er alweer op. Zoals Beau het al zei: "Het kaf is van het koren gescheiden". Er zijn 94 kandidaten over gebleven die door gaan naar een volgende selectieronde waar we volgende week veel meer over zullen zien.