Verslag liveshow : finale

Men2B of Raffish?

Het zit erop, aan al het goede komt een eind. Zo ook aan Popstars the Rivals. Na vanavond zullen we weten wie zich winnaar mag noemen. Wordt het Raffish of toch Men2B?
In een sfeervol kerstdecor zullen ze hun singles nog 1 keer zingen en dan is het wachten op de uitslag van de mega top 100.

Onder een oorverdovend gegil maakt Men2B hun opwachting, ze zingen hun single 'Bigger than that' voor het laatst in deze liveshow. Zoals we ondertussen gewend zijn breken de fans zo'n beetje de studio af. Ze gillen de longen uit hun lijf en de boys vinden het allemaal wel prachtig. Ook word Mark nog even in het zonnetje gezet door zijn 'padvinders vrienden'. Hij is namelijk jarig vandaag!
Wanneer het publiek weer enigszins gekalmeerd is doen de meiden hun single 'Plaything'. Ook hier gaat het publiek uit zijn dak, maar toch stukken minder als bij Men2B. Zouden we hier al voorzichtig uit kunnen op maken dat Men2B populairder is? We zullen het pas aan het einde van de show weten...

Oude bekenden
Wat we wel weten is wie er in de strijd al afgevallen zijn. We krijgen een terugblik te zien van de audities van een aantal hoogst opmerkelijke kandidaten. Zo zien we Wesley, de kung fu specialist en Anton uit Rusland. Wat blijkt nu? Een vijftal afgevallen auditie kandidaten, waaronder Wesley en Anton gaan het nummer 'Winterwonderland' ten gehore brengen. Het is werkelijk waar hilarish om te zien. Ze laten ons nog even haarfijn zien waarom ze toch niet door zijn gegaan naar een volgende ronde!
De volgende 'afvallers' zijn diegene die de call-back rondes niet overleefd hebben. Een stuk of 6 ex-kandidaten, waaronder Koen doen het nummer 'Santa Claus is coming to town'.
Koen verteld later dat ie nog steeds bezig is met muziek en dat we in de toekomst zeker nog van hem gaan horen!

Dan zijn de allerlaatste afvallers voor de liveshows aan de beurt. Tien meiden en tien jongens, waaronder Boris, Deborah en Celestine doen het nummer 'All I want for christmas is you'. Iedereen geniet ervan om nog eens op een podium te staan en in een liveshow een nummer te zingen, al is het maar 1 regeltje tekst.
Deborah heeft nog een leuk nieutje, ze heeft een single uitgebracht die ergens in februari in de winkels zal liggen.
Let it snow
De volgende die een nummer komen zingen, liggen nog vers in ons geheugen. Het zijn de afvallers van de liveshows. In een sfeervol sneeuw-decor zingen ze het nummer 'Let it snow'. Veel fans in de zaal zijn ook een beetje voor hen gekomen en ze krijgen dan ook een luid applaus.

Maar degene op wie we allemaal zitten te wachten , de sterren van de avond krijgen we nu in een hele andere hoedanigheid te zien. Beide bands staan gemoedelijk naast elkaar op het podium om het nummer 'It's the most wonderful time of the year' te zingen. De meiden en jongens zingen diet in duetjes. Zo zien we Ehsan en Lianne, Mark en Nora, Anno en Eva, Steven en Esri en Nils en Sharon samen dit romantische kerstliedje zingen.
Nu is hét moment aangebroken. Wie staat er op nummer 1. We maken een countdown van 10 naar 1. De spanning stijgt almaar wanneer blijkt dat beide bands niet bij de laatste 10 zitten, dus beide zijn doorgedrongen tot de top 5 van de hitparade. Maar op welke posities? Niet op 5, niet op 4 en niet op 3. De posities 1 en 2 worden bezet door de bands, maar wie staat er nu op 1??
Uiteindelijk komt het verlossende antwoord: Men2B staat op nummer 1! Het is ze gelukt om met kerst ie felbegeerde nummer 1 positie te behalen! De dames zijn slechts een beetje teleurgesteld, zij hebben immers ook een 2e plaats in de wacht gesleept, wat absoluut niet verkeerd is!

De boys van Men2B zingen de nummer 1 hit van dit moment nog een keer en met die beelden nemen we afscheid van Popstars the Rivals.
Nederland is twee fantastische nieuwe groepen rijker en hopelijk gaan we nog veel van ze horen!