Verslag aflevering 13: promotoer

Relax

Deze week geen liveshow. Geen zenuwen. Geen gillende fans. Geen hysterische taferelen.
Deze week een relaxte uitzending met terugblikken van de afgelopen week.
We beginnen bij de oude school van Mark. Deze had een prijsvraag gewonnen en dus kwamen de boys van Men2B een optreden geven in de aula. Voor Mark was dit het absolute hoogtepunt van de week. De taferelen op de school waren ongekend, gillende meiden, omver gelopen cameramannen. Het was een gekkenhuis.

Wat eerder die week hebben beide bands hun videoclip opgenomen. Beide regisseurs komen aan het woord om hun visie over de clip te geven. Voor de meiden is gekozen voor een catwalk om ze te presenteren, omdat het hun eerste single is. Voor de heren werd een wat ruigere, volwassen locatie gekozen. De oude fabriek was perfect met zijn rotzooi, roest en vele ijzer. Anno vond de locatie wat minder, hij heeft het nog steeds koud! Beide bands zijn erg tevreden over het resultaat van die zeer lange dag hard werken en waren daarom ook blij dat ze weer naar hun bed konden.
TV programma's
Deze week moesten ter promotie ook diverse tv programma's worden bezocht. Het eerste programma was Top of the pops. Terwijl we de boys zien en horen oefenen zijn de meiden de weg kwijt en kunnen de opname studio niet vinden. Als ze uiteindlijk terecht zijn, kunnen ook zij hun single ten gehore brengen.

Het tweede programma waar ze naar toe gaan is Life & Cooking. Dit is een droom voor Nils, want die blijkt al jaren fan Irene Moors. Hij krijgt zelfs een zoen van haar en dit word dan ook zijn hoogtepunt van de week. Bij Life & Cooking zingen beide bands hun single en geven ze ook nog eenklein interview.

Snel door naar het volgende programma, ook de Kids Top 20 staat op het programma. Ook hier zingen ze hun singles en beantwoorden ze vragen van de kinderen in het publiek. Dit vind Nora erg leuk en dit is ook haar hoogtepunt van de week.
Wat heeft Raffish nog meer meegemaakt deze week?
Na de diverse tv optredens doen ze nu verschillende radio programma's aan. Het eerste radiostation waar ze naar toe gaan is Radio 538. Voor het eerst word hun single op de radio gedraaid, de dames zijn supertrots!
Daarna zien we ze naar het logistiek centrum van de Free Record Shop gaan. Daar zien ze hun single voor het eerst. Esri zet voor de grap nog wat handtekeningen op een hoesje, is leuk voor de fans!
Dan gaan ze naar de ochtendshow van Giel Beelen op 3fm. Giel is onder de indruk van de dames, hij vind ze zo lekker gewoon . De single vind hij ook geweldig!
Later die week zijn ze te gast bij, opnieuw een ochtendprogramma, Edwin Evers. Hier zullen ze met een band hun single ten gehore brengen. Dat word repeteren dus, onder het toeziend oog van Paul Zijlstra. Die bijna bij al hun promotie bezigheden aanwezig is als een stil muisje, aldus Eva.
Bij Edwin Evers krijgen ze een verassing, een gouden plaat voor hun single 'Plaything'. De dames zijn verbaast en gillen het uit! Hier zullen de boys vast jaloers op zijn...
Wat hebben de boys van Men2B gedaan deze week?
De promotour van de jongens begint vroeg, ze zijn te gast bij Stenders vroeg. Ook hier brengen ze hun single ten gehore, akoestisch.
Daarna gaan ze posters ophangen, om te beginnen op de oude school van Ehsan. Ook hier zijn de taferelen weer hysterisch. Er worden veel handtekeningen uitgedeeld en ook hier worden weer de nodige foto's gemaakt.
Niet veel later gaan ze naar de TMF studio voor opnames van het programma Play met Jeroen Post.
De volgende morgen zijn ze te gast bij het tv programma 'Goedemorgen Nederland'. Later op de dag hebben ze nog meer tv opnames, namelijk voor het programma 'Jensen'.
Dan gaan ook de jongens naar de Free Record Shop. Allereerst hebben ze ontmoeting met Mister Free Record Shop,  Hans Breukhoven, die ze het een en ander vertelt  over de gouden single van de meiden. Niet veel later zorgt hij voor een geweldige verassing, ook Men2B heeft een gouden plaat! De boys zijn superblij, dit hadden ze niet verwacht.
Sinlge verkoop
De eerste single verkoop gaat van start. Niet om 9 uur s'ochtends, maar om 12 uur s'nachts. De beide bands doen verschillende muziekwinkels aan voor een signeersessie. Het is een drukte van jewelste, sommige mensen kopen zelfs meerdere exemplaren van de singles.
De boys en girls gaan de rest van de dag op 'tournee'langs diverse platenzaken voor nog meer signeersessies. Aan het eind van de dag zijn ze kapot en zijn ze blij dat ze deze avond niks meer hoeven te doen dan gewoon te zitten op de bank in de studio bij Beau.
Die voorbereidingen komen de rest van de week wel weer aan de beurt, want donderdag a.s. is het zover, de grote finale van Popstars the Rivals. Dan zullen we weten of er een nieuwe nummer 1 is en wie er de meeste single's verkocht heeft. Tot dan!