Verslag aflevering 12: liveshow 7

Groene shirts versus roze onderbroeken

Eindelijk gaat Popstars – The Rivals haar naam eer aan doen: vanavond begint de strijd tussen de jongens en de meiden. Men2B en Raffish worden echte rivals!
Wie is er met kerst geboren?
Onder luid applaus kondigt Beau de kersverse boyband Men2B aan. De jongens zijn duidelijk als groep gestyled: allemaal een spijkerbroek, een groen shirt en een zwart jasje. Ze zijn duidelijk op hun gemak, omdat er vanavond niemand hoeft af te vallen. Ehsan, die een nieuw kapsel heeft aangemeten gekregen, verklaart dat hun single veel beter is dan die van de meiden. Beau wil verder nog graag weten wat de naam Men2B precies betekent. Het blijkt dat er twee betekenissen aan zitten. Ten eerste ‘men to be’, oftewel mannen in wording en het kan ook uitgesproken worden als ‘meant to be’.

Dan maken de meiden van Raffish hun opwachting. Ook hun styling vertoont gelijkenissen: ze dragen allemaal een roze kanten onderbroek, die boven hun broeken en rokjes uitsteekt. Lianne vertelt dat ze deze week karren vol met kerstdecoraties hebben gekocht om het huis mee te versieren. Dat onderwerp brengt Beau bij de vraag ‘wie is er met kerstmis geboren?’ Het blijkt dat Eva hier, ondanks haar schoonvader die priester is, geen goed antwoord op weet. Maar meer daarover zien we blijkbaar woensdag in In Da House.
Twee up-tempo singles
Beau polst bij de twee managers alvast hoe de singles klinken. Het nummer van Men2B is volgens Daan een up-tempo groovy nummer met stevige beats, dat je vanaf de intro al gelijk te pakken heeft. De boyband had voor de single de keuze uit nummers van Ronan Keating, Gary Barlow en zelfs Tom Jones, maar Daan koos uiteindelijk voor een nummer van twee jongens uit Londen. Paul vertelt dat hij het nummer bewust door zijn meiden zelf heeft laten kiezen. Het is een up-tempo vrolijk nummer dat precies past bij de meiden van Raffish. Patty en Bastiaan worden zo langzamerhand erg nieuwsgierig naar de nummers, want zij hebben er nog maar nauwelijks iets van gehoord.
Eindexamenfeest
Maar eerst is het nog tijd voor een korte terugblik op het Popstars-avontuur van de jongens. Nadat de afgelopen maanden aan ons voorbij zijn geflitst, zingen de vijf jongens nog ieder een solonummer wat ze al een keer eerder hebben gezongen. Steven zingt ‘Crazy Little Thing Called Love’ van Queen. Hierna ondersteunt hij Nils als backing vocal bij zijn nummer ‘To Be With You’ van Mr. Big. Daarna volgt Mark’s ‘How You Remind Me’ van Nickelback en Ehsan’s ‘Secret Love’. Als Anno ‘Trackin’ van Billy Crawford zingt, staan alle andere jongens op het podium om de backing vocals op zich te nemen. De jury is tevreden met de optredens van de boys. Patty benadrukt dat ze er allemaal heel overtuigend staan, maar dat ze duidelijk nog meer ervaring moeten krijgen. Hoewel Bastiaan zelf andere ervaringen heeft, ziet hij dat er tussen de jongens van Men2B veel vriendschappen zijn ontstaan. Hij vind de liveshow net een eindexamenfeest, omdat de sfeer zo goed is.
De sexy schoenen van Sharon
Ook de oorsprong van Raffish ligt bij de audities, die in september plaats vonden. Na het filmpje over het Popstars-avontuur van de meiden, mogen ook zij hun beste nummer uit de vorige liveshow nogmaals ten gehore brengen. Eva zingt nogmaals ‘Tell It To My Heart’ van Taylor Dayne. Daarna volgt de ballad ‘I’ll Be There’ van Mariah Carey, uitgevoerd door Nora. Na Sharon’s ‘Fame’ en Esri’s ‘Angel Of Mine’ van Eternal, is de girlgroup compleet als Lianne op het podium verschijnt. Zij brengt, ondersteund door de andere vier meiden, nog een keer ‘Jump’ van de Engelse winnaar van Popstars – The Rivals, Girls Aloud. Patty is erg onder de indruk van de meiden en vindt dat ze er “superlekker uitzien”. Al die verschillende meiden bij elkaar schijnt volgens haar te werken voor een girlgroup. Bastiaan is bijna sprakeloos en is helemaal in de war van de sexy schoenen van Sharon.

Beau haalt Men2B er vervolgens weer bij, omdat het tijd is om te gaan loten. Ehsan blijkt het goed te hebben en daarom mogen de jongens kiezen of ze hun single als eerste of als tweede willen brengen. Na goed overleg besluiten de jongens om als tweede te gaan, wat voor de meiden een teken is dat ze bang zijn. Ze noemen de jongens “chicken” en Steven reageert met “na onze single zijn ze jullie zo weer vergeten!” Beau kan de jongens en meiden nog maar nauwelijks uit elkaar houden en het is duidelijk dat het rivaliseren nu echt begonnen is.
Nora en haar ‘playthings’
Dan is het echt zover: de single van Raffish! Het nummer heet ‘Plaything’ en blijkt een up-tempo dansbaar popnummer te zijn. Nora neemt alle leadzang voor haar rekening en Sharon mag af en toe even add-lippen. De rest van de dames laat flink van zich horen in de refreinen en ze brengen de ingestudeerde danspasjes overtuigend. Daan lijkt niet heel erg bang te worden van de prestaties van de dames en vind het alleen “niet zo slecht als ik gedacht had”. Bastiaan vraagt zich af waarom Nora alle leads zingt, want hij vindt dat alle andere dames ook goed kunnen zingen. Manager Paul benadrukt hoe hard de meiden gewerkt hebben en vindt dat dit alles was wat hij van de meiden had kunnen verwachten. Beau blijkt ondertussen zowel de jongens als de meiden te ondersteunen door middel van groen shirt én roze onderbroek!
Jongens zijn ‘bigger than that’
Men2B brengt vervolgens het niet standaard popliedje ‘Bigger than that’. De leads worden hier vertolkt door Ehsan, Steven en Nils. Ook bij de jongens zitten de danspasjes er goed in en swingt het nummer de pan uit. Het publiek reageert na afloop dan ook razend enthousiast en is moeilijk stil te krijgen. Ook Daan is blij met ‘zijn jongens’. Ze hebben volgens hem er ontzettend hard voor gerepeteerd en waren zelfs bij het ontbijt al aan het zingen en dansen. Om te laten zien dat ze het ook zonder orkestband kunnen, zingen de jongens nog een stukje a-capella. Na het spetterende optreden van Men2B is Bastiaan ook niet meer zo zeker of hij nog wel voor de meiden is. Paul ziet ook in dat de concurrentie toch wel heel groot is, maar hij vind Raffish toch beter. Vanuit het publiek volgt een luid ‘boe’. Patty is vooral onder de indruk van de choreografie en ziet zelfs niet meer dat er enkele jongens tussen zitten die niet goed kunnen dansen.
Wie gaat er winnen?
Beau polst vervolgens de meningen over elkaars single. Zowel Raffish als Men2B vinden van elkaar dat ze het goed gedaan hebben, maar vinden zichzelf vanzelfsprekend beter. Als Beau dan aan het publiek vraagt wie er gaat winnen, lijken die vrij eensgezind: er wordt vrijwel alleen maar ‘Men2B’ gescandeerd. Ook van Patty en Bastiaan wil Beau nog weten wie ze denken dat gaat winnen. Bastiaan gaat uiteindelijk voor de meiden en Patty voor de jongens.

Wie echt de winnaar gaat worden zien we pas 23 december. Maar eerst moeten de singles verkocht worden, dus vanaf vrijdag op naar de winkel!