Verslag aflevering 11: liveshow 6

Glitter & Glamour

Zes dames over en maar 5 plaatsen in de girlgroup. Er zal er 1 het veld moeten ruimen, maar wie o wie??
Voordat we dat gaan bepalen mogen de dames allemaal nog 1 keer laten zien wat ze in huis hebben qua vocalen, qua performance en qua looks. Ze gaan vanavond weer een nummer zingen dat uitgekozen is door de jury. Zij hebben de afgelopen week de koppen bij elkaar gestoken en zijn gezamelijk tot een keuze gekomen. Het allereerste gezamelijke nummer is een oudje: "Hold On" van Wilson Philips uit 1990. De dames spetteren weer van het podium af en het publiek is laaiend enthousiast!

Jurykeuzes
Nu zijn we toch echt benieuwd hoe ze het stuk voor stuk gaan doen en de eerste die het podium mag betreden is Esri. De jury heeft voor haar het nummer 'These Words' van Natasha Bedingfield uitgekozen. Of dit een verstandige keus is blijkt nog te bezien. Dit is natuurlijk een hardstikke recent nummer wat bij iedereen nog vers in het geheugen ligt. Esri brengt het wel goed maar kan bij lange na niet tippen aan Natasha's vertolking. De jury is verdeeld over haar performance maar zij zijn gelukkig niet diegene die mogen stemmen.
Op naar de volgende: Sharon. De jury heeft voor haar deze keer een heel ander nummer gekozen dan men verwacht. Ze zingt 'Life goes on' van Leann Rhymes. Het is inderdaad even wennen maar Sharon weet er haar eigen draai aan te geven met hier en daar toch een R&B riedeltje. De jury is enthousiast dat ze eindelijk een beetje uit die R&B hoek komt en Beau ook, maar die is meer onder de indruk van haar te groot uitgevallen ceintuur of was het nou het te korte rokje?
Dan is het de beurt aan Lianne, die zich dubbel en dwars moet gaan bewijzen, omdat ze weet dat ze niet de sterkste en beste zangeres is. Met haar vertolking van Natalie Imbruglia's Torn weet ze velen te overtuigen. Zelfs de jury is nu enthousiast en noemen haar zelfs de 'girl-next-door' die iedere show weer transformeerd tot een ware diva.

Men2B
Na 3 dames is het tijd voor Beau om even bij de jongens te checken. Beau wil graag dat ze een stukje zingen van hun single. De jongens willen niet, overleggen met Daan en uiteindelijk komen er 2 zinnetjes: "I could stab you in the back, I'm better than that!" Wij hebben de primeur die avond van de eerste regels van de Men2B single! Beau is ook tevreden en keert weer terug naar de dames.
Nora is de volgende. Dat moet een makkie voor haar worden want iedere voorgaande ronde kwam ze glansrijk door. De jury heeft voor haar het nummer 'Stuck' van Stacie Orrico gekozen. Ze doet haar ding en doet dat goed. Er staat hier een echte ster, vind de jury. Paul doet er nog een schepje bovenop en vertelt dat er zonder Nora geen girlgroup is. Nora is superblij en kan gerust backstage gaan.

Dan is Stephanie aan de beurt. In een stylish groene outfit met supergrote oorbellen ziet ze er in ieder geval oogverblindend uit. Ze zingt vanavond 'Round, round' van de Sugababes, wat her en der wat uit de toon valt. Ook de jury heeft die mindere noten gehoord, maar geeft ook comlimenten voor de styling.

Pochahontas
De laatste van de zes is aan de beurt: Eva. Gekleed in een spijkerbroek en een omgeknoopt lapje stof à la Christina Aguilera steelt ze de show wanneer ze 'Sick and Tired' van Anastacia zingt. Het nummer past helemaal bij haar stemgeluid. Maar de jury schijnt wat valse noten gehoord te hebben. Het publiek is het daar absoluut niet mee eens en geeft Eva een oorverdovend applaus.
Dan is het gedaan. Alle zes hebben ze gedaan wat ze konden en nu is het aan ons, de kijker, om te stemmen op onze favoriet.
Na een uurtje is duidelijk op wie er het minst gestemd is. De dames staan op een rijtje hun lot af te wachten. Beau gaat er deze keer niet al te lang om heen draaien... Eindelijk, bij de laatste show heeft hij door hoe het ook kan! De jury mag nog even een schot voor de boeg doen en denkt dat Sharon het niet gaat gaat halen. We zullen zien!

Peentjes zweten
Beau gaat naar de dames en gaat het ze vertellen.
De eerste die op een stoel plaats mag nemen is... Nora! Nora is blij en Nora moet poepen! Het is eruit voor ze er erg in heeft en gaat maar snel op de kruk zitten.
Dan is het tijd om het tweede lid van de groep bekend te maken: Esri! Ze schreeuwt het uit en is superblij!
De derde van het stel wordt... Lianne! Ze is overdonderd en moet huilen van blijdschap. Ze bedankt nog even iedereen die op haar gestemd heeft.
Snel verder naar de vierde... Sharon! Ook totaal onverwacht hoort Sharon aan dat ze een van de 5 meiden is.
Dan zijn Eva en Stephanie nog over. Na de reclamebreak weten we wie er door is... Eva is de gelukkige! En dat betekent automatisch dat we afscheid nemen van Stephanie. De emoties bij de dames lopen hoog op en ze laten hun tranen de vrije loop.
De 5 dames van de girlgroup zijn bekend, nu de naam nog. Langzaam verschijnt in plaats van het popstarslogo het logo van... "Raffish".

Volgende week een nieuwe liveshow waarin de boys en de girls tegen elkaar gaan strijden! Tot dan!