Verslag aflevering 10: liveshow 5

Erop of eronder

Het is weer zover, zaterdagavond, popstaravond! Vanavond zullen we weten wie er de boyband gaan vormen en wie er, helaas, het veld moet ruimen.

Maar zover is het nog niet. Eerst de optredens. Vanavond zingen de boys een nummer dat de jury voor ze heeft uitgekozen. Extra moeilijk dus, want je weet nooit hoe dat uit gaat pakken.
Voor het gezamelijke nummer heeft de jury gekozen voor 'Livin'la vida loca' van Ricky Martin. Het spettert letterlijk en figuurlijk van het scherm af. Hieruit blijkt maar weer dat de jongens veel beter op elkaar afgestemd zijn dan de meiden.
Het vuurwerk dat tijdens het openingsnummer afgestoken werd zorgt voor de nodige hoestbuien bij Beau en de kandidaten. Onder gehoest en geproest verteld Beau dat er nu al gestemd kan worden. Dan kan er begonnen worden met de eerste kandidaat van vanavond.
Mark trapt af met en nummer van Nickelback, 'How you remind me'. De jury wilde hem weleens van de ruigere kant zien. Na afloop is de jury, de padvindersclub en het publiek laaiend enthousiast. Ook Mark is blij maar vooral opgelucht dat het erop zit!
Showmannen
De volgende is Ehsan, met zijn vertolking van 'Aicha' van Outlandish bewijst hij nog maar eens dat hij absoluut in die boyband thuis hoort. Dit nummer is op zijn lijf geschreven.
Dan is José. En de jury heeft opnieuw goed werk verricht met het uitkiezen van de nummers, want 'Maria, Maria' van Santana past qua stijl en zang precies bij de temperamentvolle José. Geen wonder dat iedereen in het publiek en in het bijzonder José's moeder super enthousiast zijn!
Nils is next. Met zijn vertolking van Robbie Williams' 'Something Beautiful' straalt ie sex uit! Opnieuw veel lof over de jongen die niet kon dansen maar zich langzaam ontpopt tot een ware danskoning!

Beau gaat ondertussen even bij de meiden kijken. Hij vraagt ze naar hun 'facetjes'. er volgt een hoop gegiechel wat zelfs overslaat naar de jurybank!
Dan komt Anno. Anno doet 'Rock your body' van Justin Timberlake. Maar Anno doet dit in een hele verkeerde toonhoogte. Wat een domper. Iedereen vreest voor zijn plek in die boyband. Maar of het Nederlandse publiek ook inderdaad zo gaat stemmen zullen we nog niet weten want eerst is Steven nog aan de beurt. Hij zingt 'Drops of Jupiter' van Train. Volgens de jury heel erg goed en met veel passie gebracht.
Men2nervous...
Dan zit het erop! Iedereen heeft gedaan wat ie kon en er kan niks meer aan veranderd worden. Nu is het aan de kijker die nog iets meer dan een uur heeft om zijn stem uit te brengen. Minuten van zenuwen kruipen voorbij, totdat het dan eindelijk 23:00 is.
Er staan 5 krukken op het podium en nog 6 jongens. De harde waarheid word werkelijkheid. Steven is de eerste die hoort dat hij in de boyband zit. Hij heeft bovendien de meeste stemmen van iedereen gekregen. Dan volgen ook Ehsan, Anno en Mark. Nu slaat de spanning pas echt toe, Nils en José zijn beiden nog over en geen van twee had verwacht dat hij eruit zou vliegen. Beau voert de spanning nog even op en komt dan met het verlossende woord: Nils is door! Dus is voor José automatisch het Popstars avontuur voorbij.
Dan volgt de bekendmaking van de naam van de boyband......de 5 overgebleven heren zullen vanaf nu door het leven gaan als 'Men2be'.

Volgende week weer een bloedstollende afvalrace. Een van de meiden gaat het veld ruimen en we zullen weten hoe de girlgroup gaat heten! Tot volgende week!