Verslag aflevering 1

De zaterdagavonden zijn weer gevuld!

Eindelijk is onze zaterdagavond weer gevuld! Dit maal met ´Popstars, the Rivals´. Het vervolg op (of eigenlijk de voorloper van) ´Idols´. Presentator Beau van Erven Dorens verwelkomt iedereen en legt kort nog even uit wat we kunnen verwachten van ´Popstars, the Rivals´. Eerst krijgen we 2 uitzendingen met auditieronden. Uiteindelijk zullen er 10 jongens en 10 meisjes overblijven en in huizen klaargestoomd worden voor het ´sterdom´. In de liveshows die dan volgen bepaald de kijker uiteindelijk welke 5 jongens en 5 meisjes de boy- en girlband gaan vormen.
De jury bestaat uit Daan van Rijsbergen, Paul Zijlstra, Patty Zomer en Bastiaan Ragas. Daan let vooral op de stem, het maakt hem niet uit hoevaak een liedje voorkomt. Paul let vooral op de wil, en dat de kandidaat er niet ongeinteresseerd bijstaat.
Patty en Bastiaan hebben zelf natuurlijk de nodige ervaringen waar even over gesproken wordt en naast de Dolly Dots en Caught in the Act passeren er nog wat boy- en girlsbands uit Nederland de revue.
De audities
Dan zijn we eindelijk toe aan de audities. Angelique zien we als eerste voorbij komen. Volgens haar moeder is Angelique er nu pas echt aan toe en is ze een ongekend talent. Gelukkig denkt Angelique er zelf net zo over. En uitstraling die heb je of die heb je niet. Ja, zij heeft het. Althans dat denkt ze zelf. Nadat ze ´Stop´ van Sam Brown heeft gezongen, is Patty´s commentaar dat je het na dit stemgeluid niet meer over de styling hoeft te hebben. Barbara is de volgende die we zien. Zij gebruikt een klein stemapparaatje voor de juiste toonhoogte (dat doet de Idolskijker nog wel herinneren aan volendammer Nick). Blijkbaar helpt het ook haar, want de jury is erg enthousiast.
De volgende kandidaat is Danny en hij komt in een t-shirt van voetbalclub Barcelona binnen. Hij is er geen fan van, maar denkt dat hij zo opvalt. Maar dat doet hij met zijn zang ook al! Hij krijgt een enthousiast sarcastisch bedoelt applaus van de jury.
Regisha heeft van haar vijfde tot tiende bij Lucia Martas gedanst en is daarna naar Amerika verhuisd waar ze van broadway naar de commercials van alles gedaan heeft. Dat belooft wat zou je denken. Ze doet het nummer ´mama is morgen van mij´ van Kinderen voor Kinderen. Dat haalt de beloofte weer naar beneden zou je denken. De jury vindt het ook een erg vreemd liedje en twijfelt. Ze krijgt nog een kans en mag een volgende auditieronde terugkomen met een ander (pop)liedje.
Een eigen cd?
De volgende kandidate is niet door. Ze staat er erg ongeinteresseerd bij en volgens de jury is haar uitstraling niet zo krachtig. Het is duidelijk te merken dat jury een stuk milder is dan de ´Idols-jury´ (om toch maar weer even die vergelijking te maken...)
´Krachtpatser´ Anthony zingt ´Yeah´ van Usher. Het is helemaal R&B waar de jury op zich niet negatief over is, maar ze vinden het niks voor een boyband. Anthony is het daar helemaal niet mee eens. Patty voegt nog toe dat ze haast bang van hem wordt zoals hij zich presenteert. Anthony probeert er nog tegenin te gaan, maar laat zich even later toch buiten de deuren troosten door zijn vriendin.
De volgende kandidaat heeft zijn vader meegenomen. Hij heeft al een eigen cd gemaakt, nederlandstalig of eigenlijk limburgstalig zoals hij zelf zegt. Maar het mag niet baten, de jury vindt het niet goed genoeg om door te gaan.
Lady Carolina (ja echt, zo heet ze) doet het daarentegen stukken beter. De jury vindt het helemaal leuk, zang is te gek. Dat is duidelijk, zij is door.
Vervolgens komen er nog een paar kandidaten in vogelvlucht langs die door zijn. En hé, ook zien we Sharon, een oude bekende uit Idols. Ook zij is deze keer (weer) door.
Een kusje van de meester
Sanne verontschuldigt zich na haar zang meteen dat ze verkouden is. Waarschijnlijk voelt ze wel aan dat ze niet door is. Er komen allerlei smeekbedes voorbij, maar dat werkt niet in haar voordeel. Paul bedenkt een reden om duidelijk te maken dat ze toch echt niet door is....jammer voor haar.
Vervolgens krijgen we ook een hoop teleurgestelde gezichten te zien in vogelvlucht. Tja, het leven is soms hard.
Jongeling Koen maakt volgens een vriend van hem wel kans. En dat vindt de jury ook. Hij heeft een vrolijke energieke verschijning en zou qua stem uitstekend in een groep passen.
Nancy probeert het met ´Love me just a little bit more´ van de Dolly Dots. Alhoewel Patty zich gevleid voelt, mist ze de danspasjes. En oh ja, qua zang mist ze ook wat. Ach Nancy vindt het niet eens erg zegt ze?!? That´s the spirit!
Vervolgens duiken we weer even de geschiedenis in van buitenlandse boy- en girlbands. En dan is een kandidate aanwezig die de titel van het programma niet eens uit kan spreken. Dat belooft wat! En inderdaad, ze komt met een papiertje binnen waar de tekst op staat. Daar trapt de jury niet in. En ook de tekst van de liedjes kan ze niet eens uitspreken. Toch zegt Daan dat ze door is. Maar ze heeft niet in de gaten dat dit een grapje is en baalt ontzettend dat de overige juryleden het helemaal niks vinden. Daar hebben we er weer eentje met een plank voor d´r kop!
De laatste kandidaat is Anton. Hem zien we deze aflevering vaker voorbij komen. Hij komt uit Moskou waar hij al heeft opgetreden voor 50.000 mensen. Toch is hij ontzettend zenuwachtig. Hij zingt een eigen liedje met veel dans erbij. De jury vindt het geweldig, maar niet qua zang. Volgens Patty kan hij beter danser worden. Anton zag het al aankomen, maar is toch verdrietig. Daarvoor krijgt hij een kus van Beau, die is met Albert wel wat gewend...
Als laatste nog een paar kandidaten die door zijn en dan zit de eerste aflevering er alweer op! Volgende week nog 1 auditieronde en dan gaat het echt pas beginnen!