Jury

Paul Zijlstra

Paul Zijlstra is al van jongs af aan geďnteresseerd in muziek. Als kind besteedt hij al zijn geld aan platen. Op zijn cv zijn de meest uiteenlopende banen in de muziekbranche te vinden. Van verkoper in een Haarlemse platenzaak tot International Marketing Manager bij Island Records. Paul is de A&R Manager van de girlgroup van Popstars - The Rivals.
Paul werkte als A&R Manager onder andere voor artiesten als Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, SKIK, Guus Meeuwis, Veldhuis & Kemper en Def P & Beatbusters. Volgens Paul is een A&R manager eigenlijk twee dingen; talentscout en matchmaker (op zoek gaan naar liedjes en de muzikanten bij artiesten).

Paul vindt dat de leden een girlgroup en boyband dezelfde eigenschappen moeten hebben: Karakter, de “wil” om het te doen, durf en ze moeten kunnen zingen. Briljant zingen is niet nodig voor alle 5, want ze zijn samen, maar met vijf matige zangers kun je ook niets. Het uiterlijk is wel belangrijk, maar de goede uitstraling nog veel belangrijker. Belangrijkste is dat ze er moeten WILLEN staan, want dan gaan ze sprankelen.
(bron: www.popstarstherivals.nl)

Over Idols heeft hij, opvallend genoeg, eerder gezegd:
"Boris en Maud zijn kwalitatief beter dan Jamai en Jim, constateert Paul Zijlstra, net als Smits talentscout en artist&repertoire-manager voor platenmaatschappijen. „Verder heb ik heel weinig van Idols gezien. Het heeft geen reet met muziek te maken. Het is tv-entertainment, bijna een kinderprogramma, waarvoor toevallig muziek wordt gebruikt. De naamsbekendheid van Jim is even groot als die van Marco Borsato, maar de Idols-finalist verkoopt nog geen tiende van wat Borsato verkoopt.”
Volgens Zijlstra, drijvende kracht achter de carričres van onder anderen Trijntje Oosterhuis, Blřf, Guus Meeuwis en Veldhuis & Kemper, is het alleen al vanwege de tijdsdruk bijna een onmogelijke opgave om als ex-Idol een solide carričre van de grond te tillen.
„Natuurlijk is het mogelijk om als winnaar van een tv-talentenjacht een bestaan als popster op te bouwen. Kijk maar naar Borsato, die ooit de Soundmixshow won. Maar hij heeft wel de tijd genomen om zich te ontwikkelen. Hij hoefde niet binnen drie weken een plaat in de winkel te hebben.”