Kort nieuws oktober

Zowel Bobby als Leon schieten tekort in eerste liveshow

30 oktober 2004 - Vanavond de eerste liveshow, waarin de heren zich mochten uitsloven om een plekje in hun volgende liveshow te bemachtigen. Na een gezamenlijk optreden met al een hoog boyband-gehalte, brachten de 10 jongens een eigen nummer in het thema 'nummer 1 hits'. Om het groepsgevoel vast te versterken, werden de nummers die zich er voor leenden opgefraaid met heuze backing vocals in de vorm van een aantal andere van de 10 jongens. De jury leek vanavond alleen maar lovend te kunnen zijn en het liefste alle 10 de jongens in de boyband te zetten. Helaas kwam toch het uur van de waarheid, waarin er iemand moest afvallen. Bobby bleek uiteindelijk te weinig stemmen te hebben gekregen om terug naar het Popstars-huis te mogen. De andere negen jongens waren opgelucht dat zij niet hoefden te vertrekken. De climax bleek echter nog niet voorbij te zijn, want out of the blue meldde presentator Beau dat er nog iemand zou moeten vertrekken. Ook Leon blijkt uiteindelijk niet meer te kunnen meedingen naar een plaats in de uiteindelijke boyband.

Wordt vervolgd volgende week met de meiden!

Webcast en videochat

29 oktober 2004 - Meekijken in het meidenhuis? Dat kan zaterdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur bij de webcast vanuit het meidenhuis. Kijk mee hoe de meiden ontbijten en meld je zaterdagochtend via de link op de officiele site. Meekijken in de studio kan ook! Dat kan zaterdag tussen 16.00 en 23.30 uur. Kijk mee hoe de jongens het doen! Ook de link hiervoor is zaterdag op de officiele site te vinden.
Je kunt ook chatten met de kandidaten. Op woensdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur kun je al je vragen stellen aan je favoriete Popstar via een videochat.

(Bron: http://www.popstarstherivals.nl)

Tien jongens en tien meisjes aan de start van eerste liveshow

26 oktober 2004 - Tien jongens (José, Bobbie, Merijn, Ehsan, Léon, Anno, Mark, Nils, Steven en Roman) en tien meisjes (Rianne, Stephanie, Mariette, Rigisha, Eva, Esri, Sharon, Lianne, Marcia en Nora) verschijnen zaterdag 30 oktober aan de start van de eerste liveshow van het RTL 4-programma ‘Popstars - The Rivals’. De laatste selectierondes zitten er op en ondanks de aanwezigheid van de jury bepaalt vanaf nu de kijker wie er doorgaat naar de volgende ronde. Wie verdient volgens de kijker die felbegeerde plek in één van de twee groepen die tegen kerst de strijd met elkaar aangaan om een nummer 1 hit in de Mega Top 100.

Zaterdag 30 oktober bijten de jongens het spits af en kunnen de meiden achterover leunen om te aanschouwen hoe hun concurrenten het er vanaf brengen. De tien boys zingen gezamenlijk het openingsnummer, waarna zij alle tien individueel voor het eerst live moeten zingen voor een groot publiek. Zaterdag 6 november is het podium van de tien meiden. Na elke liveshow vallen er één of twee kandidaten af, totdat de groep is gereduceerd tot de vijf jongens en de vijf meisjes die de definitieve groepen moeten vormen.

Elke woensdagavond, vanaf 27 oktober, zijn de voorbereidingen van de overgebleven poprivalen op de liveshows te volgen tijdens het Yorin-programma ‘Popstars In Da House’. Voorafgaand aan de uitzending, om 20.00 uur, kunnen fans inloggen op de officiële site www.popstarstherivals.nl om te chatten met de kandidaten die op dat moment in de huizen verblijven. Op diezelfde site kunnen bewonderaars vanaf zaterdag 30 oktober live meekijken naar de generale repetities vanuit de studio’s in Aalsmeer waar de spanning te snijden zal zijn. Tevens zijn sinds woensdag 20 oktober de felbegeerde kaarten voor de liveshows via www.ticketservice.nl in de verkoop gegaan.

Liveshows ‘Popstars - The Rivals’ op RTL 4: wekelijks, vanaf zaterdag 30 oktober 2004, tussen 21.00 uur en 22.00 uur. ‘Popstars - The Rivals, De Uitslag’ op RTL 4: wekelijks vanaf zaterdag 30 oktober 2004, tussen 23.00 uur en 23.15 uur. Uitzending ‘Popstars In Da House’ op Yorin: wekelijks, vanaf woensdag 27 oktober, tussen 20.30 uur en 21.30 uur.

(Bron: HMG Pressroom)

Laatste 20 kandidaten zijn bekend!

24 oktober - Vanavond zagen we in de extra lange uitzending van Popstars - The Rivals hoe de juryleden de overgebleven 30 kandidaten thuis of op hun werk verasten met een bezoekje. Tijdens dat bezoek was er voor velen goed nieuws en voor een aantal ook een niet zo'n leuke mededeling. Slechts 10 van de 15 jongens en 10 van de 15 meiden kunnen volgende week hun intrek nemen in de Popstars-huizen, waar ze tot een boyband en girlgroup omgevormd worden. Bij de jongens mogen Anno, Bobby, Ehsan, Jose, Leon, Mark, Merijn, Nils, Roman en Steven hun intrek nemen in het huis. Dit betekent dat Boris, Boy, Carlos, Edwin en Roel het helaas net niet gered hebben. De meiden, die gaan strijden om een plekje in de girlgroup, zijn geworden: Eva, Esri, Lianne, Mariette, Nora, Regisha, Rianne, Stephanie, Sharon en Marcia. Voor Barbera, Celestine, Deborah, Ginger en Iris is de droom om popster te worden helaas voorbij. 

Popstars kosten 12,50

Kon je als fan vorig jaar nog naar de opnames van Idols, nu kun je ook naar ‘Popstars the rivals’.

Wil je zo’n avondje bijwonen, dan moet je 12 euro 50 neertellen. De opnames zijn elke zaterdag in Studio 1 te Aalsmeer. Kaarten zijn te bestellen via de officiele website. Wie niks wil betalen kan gewóón naar de TV kijken.

(Bron: Noordzee FM)

Esther Hart verwacht haar eerste kindje

22 oktober 2004 - Esther Hart (33), een van de twee zangcoaches van ´Popstarst-The Rivals´, is bijna 19 weken zwanger! Samen met haar vriend Aram Kersbergen, onder andere bassist in de band van Trijntje Oosterhuis, verwacht ze eind maart haar eerste kindje. De aanstaande moeder geeft sinds de zomer geregeld zanglessen aan Marco Borsato en heeft binnenkort samen met Marlayne, Mandy Huydts, Franklin & Maxine de nieuwe band The Eurostars. "Ik voel mij prima. Soms een beetje eerder moe maar eigenlijk gaat alles volgens het boekje. Ik heb erg veel zin om met de laatste tien meisjes van "Popstars-The Rivals" aan de slag te gaan!"

(Bron: Telegraaf)

Zaterdag a.s. Popstars-avond op RTL4

18 oktober 2004 - RTL4 wil een kijkcijferboost voor Popstars: the Rivals wegens haar slechte kijkcijfers en dat doet RTL4 door zaterdag a.s. de hele avond aan Popstars te wijden. Ook Pulse staat in het teken van het programma.

In twee uitzendingen is zaterdag a.s. te zien welke tien jongens en welke tien meisjes (van de op dat moment nog dertig overgebleven kandidaten) doorgaan naar de live-shows en daarmee dus een bedje weten te bemachtigen in de 'Popstars'-huizen in Amersfoort. De laatste dertig kandidaten (vijftien jongens en vijftien meisjes) die kans maken op een felgebeerde plek in de boyband of girlgroup zijn afgelopen zaterdag bekend geworden in, zie de site voor meer info. Zij hebben de jury weten te overtuigen van hun unieke zang- en danskwaliteiten. Toch is de afvalrace nog lang niet ten einde aangezien er maar tien jongens en tien meisjes aan de start van de live-shows (vanaf zaterdag 30 oktober) mogen verschijnen.

In twee speciale afleveringen gaan de juryleden Bastiaan Ragas, Patty Zomer, Daan van Rijsbergen en Paul Zijlstra, onafhankelijk van elkaar, stad en land af om de laatste dertig potentiële popsterren persoonlijk te overvallen met het goede of slechte nieuws. Dagenlang houdt de kwellende vraag "Zit ik nog in de race of lig ik eruit?" de kandidaten bezig, maar a.s. zaterdag krijgen zij uiteindelijk het verlossende antwoord. Van 21.00 uur tot 22.00 uur is het bezoekuur bij de jongens en moeten er vijf kandidaten afvallen. Direct daarna, van 22.00 uur tot 22.40 uur, schuiven de gelukkige tien jongens, samen met presentator Beau van Erven Dorens, aan bij Reinout Oerlemans in het RTL4-programma 'Pulse'.

Aansluitend van 22.40 uur tot 23.40 uur krijgen de meisjes persoonlijk te horen of ze mogen blijven of exit zijn. Uiteindelijk kunnen de overgebleven twintig kandidaten (tien jongens en tien meisjes) hun koffertje inpakken en zich opmaken voor de grote live-shows, waarbij de jongens het spits moeten afbijten.

(Bron: Mediakrant)

Weer iets meer kijkers voor Popstars

17 oktober 2004 - Gisteren zagen 909.000 kijkers welke 30 jongens en meiden door de jury werden uitgekozen in het vervolg van de call back ronde van Popstars - The Rivals. Dit is een kijkdichtheid van 13,3%. Na het dieptepunt van vorige week (slechts 682.000 kijkers), zit het programma dus weer in de lift. Toch is Popstars - The Rivals nog lang niet zo succesvol als de makers ervan hadden verwacht. Maar wellicht dat het programma meer kijkers gaat trekken nu de voorrondes op zijn einde lopen en alleen de betere zangers en dansers overblijven.

Vanaf 27 oktober 'Popstars in da house' op Yorin

13 oktober 2004 - Zaterdag 23 oktober wordt in 'Popstars - The Rivals' bij RTL 4 bekendgemaakt welke laatste tien jongens en welke laatste tien meisjes doorgaan naar de liveshows en tevens het 'Popstars'-huis in Amfersfoort mogen bewonen. 'Popstars In Da House' bij Yorin registreert vanaf woensdag 27 oktober negen weken lang het wel en wee van de overgebleven twintig kandidaten tijdens hun verblijf in de twee 'Popstars'-huizen.

Onafhankelijk van elkaar worden zij daar op professionele wijze klaargestoomd voor de sensationele finale op donderdag 23 december. Dag en nacht wordt er keihard gewerkt aan het uiteindelijke doel: een nummer 1 hit met kerst. Er zullen vriendschappen ontstaan, maar ook rivaliteit optreden. Tijdens elke liveshow, vanaf zaterdag 30 oktober bij RTL 4, vallen er één of twee kandidaten af, totdat er uiteindelijk vijf jongens en vijf meisjes overblijven die de definitieve boyband en girlgroup gaan vormen.

Onder leiding van zangcoach Esther Hart en dansleraar Chris de Boer, die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor de zuivere noten en de soepele bewegingen, doen de meiden hun uiterste best om bij de laatste vijf te eindigen. Terwijl met behulp van Roger Happel (zang) en Jazzy Robitzky (dans) de jongens hun gouden strotjes leren gebruiken en er alles aan moeten doen om die ingewikkelde pasjes onder de knie te krijgen. Met het juiste kledingadvies van Chantal Bles en Philip de Liever bereiden de kandidaten zich vervolgens voor op de liveshows, waarbij het podium de ene week het domein is van de jongens en de andere week van de meiden.

Uitzending 'Popstars In Da House' op Yorin: wekelijks, vanaf woensdag 27 oktober, tussen 20:30 uur en 21:30 uur.

(Bron: Showbizz.web-log.nl)

Buurt slikt tv-opnamen van RTL niet

13 oktober 2004 - AMERSFOORT - Verontruste omwonenden van het toekomstige Popstars-huis in Vathorst zijn niet gerustgesteld na een bezoek aan projectontwikkelaar Latei en Endemol.

Het gesprek was bedoeld om de lucht te klaren. Een aantal toekomstige omwonenden van het huis waar de televisieopnamen worden gemaakt, hebben bezwaar gemaakt tegen de activiteiten in hun buurwoning. Ze vrezen overlast van schreeuwende en ronddolende jongeren als het RTL-programma Popstars-The Rivals net zo populair wordt als Idols of Big Brother.

Volgens woordvoerder Van Loon van de bewoners, die over enkele weken hun huizen betrekken, hebben Latei en Endemol geen garanties willen geven voor eventuele schadevergoeding. ,,Die willen we omdat we vrezen dat tuinen, muren of garages beschadigd kunnen raken door toeloop.’’ Latei stelde de toekomstige bewoners eerst voor om de woningen vertraagd, pas in het nieuwe jaar, op te leveren. Van Loon had daar geen boodschap aan. De verhurende en producerende partijen hebben wel toegezegd dat de ramen aan de achterzijde van de woning beplakt worden met folie. Ook wordt er een bouwhek geplaatst rond sommige delen van de dubbele woning aan de Valutaboulevard. Het achterpad zal in eerste instantie wel vrij blijven.

Er is Van Loon toegezegd dat een bewakingsdienst wordt ingeschakeld als zich moeilijkheden voordoen. Latei en Endemol gaan ervanuit dat het wel zal loslopen met de drukte rond het huis. De bewoners van de zes woningen die binnenkort opgeleverd worden, zullen nogmaals bij de gemeente aandringen op maatregelen of op het verbieden van de opnamen. Amersfoort zegde eerder al toe na te zullen denken over een stopverbod op de Valutaboulevard. Als alle verzoeken worden afgewezen, overweegt Van Loon de gang naar de rechter te maken.

(Bron: Amersfoortse Courant)

Popstars zakt verder en verder weg

11 oktober 2004 - Wat een nieuwe hit voor rtl4 moest worden,lijkt regelrecht op een grote flop af te stevenen.Zaten er bij de 1ste uitzending nog iets meer als een miljoen kijkers voor de buis,inmiddels is het aantal gezakt naar het dramatische aantal van 682 duizend afgelopen zaterdag.Een grote tegenvaller voor rtl wat dacht met deze "look-a-like" van Idols opnieuw te kunnen scoren.Volgend jaar toch maar weer Idols??

(Bron: XOP)

Henkjan en collega's beoordelen Popstars

Henkjan Smits, jurylid van Idols, is niet zo te spreken over zijn opvolgers bij Popstars - the Rivals. "Voornamelijk erg knullig. Het doet me denken aan een bedrijfsfeestje, waarvoor ze hun best hebben gedaan om iets leuks te verzinnen. Het idee: 'Laten we vanavond iedereen eens een liedje laten zingen. Dan zetten we er een vierkoppige jury neer en dan gaan we 'Idolsje' spelen.'
Hoewel er gedaan wordt alsof het totaal anders is dan Idols, is dat natuurlijk niet zo. Ze doen net alsof er iets compleet nieuws bedacht is, maar in feite is het gewoon weer hetzelfde. De jury van Popstars doet niets anders dan wij. Sterker nog, ze doen hun best om 'hard over te komen', maar het lijkt nergens naar.'' zegt hij in het AD.

(Bron: Mediawatchers)

Benieuwd naar wat hij en zijn medejuryleden Jerney, Edwin en Eric nog meer over Popstars te zeggen hebben? Lees hier het complete artikel uit het Algemeen Dagblad!

Esther Hart wordt zangdocente Popstars-kandidaten

7 oktober 2004 - Zangeres Esther Hart wordt de vaste zangdocente van de kandidaten van Popstars - The Rivals. Twee jaar geleden vertegenwoordigde ze Nederland bij het Eurovisie Songfestival en haalde met haar 'One more night' helaas slechts een 14de plaats. Na de jonge deelnemers bij het Junior Songfestival te hebben begeleid dit jaar, is ze nu toe aan een grotere uitdaging en moeten de kandidaten van Popstars er aan geloven. Esther's inspanningen als zangdocente zijn aankomende zaterdag al te bewonderen in de workshop waarin van de 94 overgebleven kandidaten nog maar 15 jongens en 15 meiden overblijven. Bij Shownieuws op SBS6 liet ze vanavond weten al genoeg talent te hebben gespot onder de Popstar-wannabe's. Ze is het dus duidelijk niet eens met de makers van Idols, die een jaar willen overslaan, omdat ze denken dat het talent in Nederland momenteel 'op is'. Laten we hopen dat ze gelijk krijgt, zodat Popstars even succesvol zal worden als Idols in de afgelopen 2 jaren. Tot nu toe vallen de kijkcijfers van Popstars ten opzichte van haar voorganger namelijk erg tegen.

Update 9 oktober 2004:
Nu is bekend geworden dat Esther Hart de meiden muzikaal gaat begeleiden en dat Roger Happel de mannelijke kandidaten onder zijn hoede gaat nemen. Happel heeft zijn sporen in de muziek verdiend door zijn samenwerking met Candy Dulfer, Total Touch en recentelijk nog Boris.

Rel rondom Popstars the rivals

6 oktober 2004 - Huisvesting van jongens- en meidengroep zorgt voor veel problemen.

Popstars the Rivals heeft zijn eerste rel te pakken. De jongensgroep én de meidengroep zullen tijdens de opnames van de show met z’n allen in een huis te Amersfoort gaan wonen. Buurman Rob van Loon is daar niet blij mee. Hij vertelt: "Ik vind het helemaal niet vervelend, als het voor een of twee dagen zou zijn. Maar het duurt 2,5 maand en het kan voor veel overlast gaan zorgen."
Hij heeft dan ook al brieven gestuurd naar producent Endemol, de gemeente en iedere andere partij die hier iets mee te maken heeft. Dit om te voorkomen dat de Popstars zijn nieuwe buren worden. Maar Rob's kinderen kunnen zich niet vinden in de actie van hun vader. "Mijn kinderen zijn wel blij met de komst van de Popstars. Volgens hen is er niets leuker dan de Popstars 24 uur per dag in de gaten te houden," aldus Rob.
Volgens project-ontwikkelaar de heer Groen valt het uiteindelijk allemaal wel mee. "Ik denk niet dat de Popstars erg veel overlast gaan veroorzaken," aldus Groen.
Popstars is elke zaterdag te zien op RTL4.

(Bron: Noordzee FM)

Wellicht stopverbod bij Popstars-huis

6 oktober 2004 - AMERSFOORT - Amersfoort ziet geen probleem in de televisieopnamen voor het programma Popstars-The Rivals, die plaats gaan vinden in een woning in Vathorst. Wel overweegt de gemeente een stopverbod in te stellen voor het huis.

Enige direct aanwonenden, die binnenkort hun nieuwe huizen betrekken, hebben bezwaren tegen de aanwijzing van de twee woningen voor het RTL-programma. Ze vrezen overlast en vragen zich af of er niet speciale vergunningen voor moeten worden aangevraagd. Een van hen, Van Loon, tekende schriftelijk protest aan bij projectontwikkelaar Latei. Inmiddels heeft hij ook de Amersfoortse burgemeester Van Vliet en verantwoordelijk wethouder Strengers verzocht de toewijzing van het huis aan de deelnemende tien meiden en tien jongens te verbieden. Volgens woordvoerder Loogman van de gemeente is daar vooralsnog geen aanleiding voor.

,,Er is geen speciale gebruiksvergunning nodig omdat het huis gewoon gebruikt wordt voor bewoning,’’ aldus de woordvoerder. ,,Evenmin is aanpassing nodig van het bestemmingsplan, want het gaat om woon-/werkwoningen. Er wordt niet gewerkt met geluidsversterkende apparatuur, dus ook daar is geen ontheffing voor nodig.’’

Volgens Loogman heeft de brandweer wel geadviseerd meer blusapparaten te installeren. ,,En we zoeken nu uit of het nodig is een tijdelijk stopverbod in te stellen op het weggedeelte voor het huis. Dit om eventueel gevaarlijk bermtoerisme te kunnen tegengaan.’’ Amersfoort gaat er niet vanuit dat de openbare orde in het geding komt, omdat er officieel geen sprake is van een evenement.

De opnames van het televisieprogramma vinden plaats in de woning of op het perceel. Omdat de tuin grenst aan die van de nieuwe bewoners, wordt er wel tijdelijk ‘enige afscherming’ aangebracht. Het ingenieursbureau Vathorst zoekt vandaag een plek uit om de straalzender van RTL neer te kunnen zetten.

(Bron: Amersfoortse Courant)

Verschillende dj's maken kersthit met Deejays United

6 oktober 2004 - Rob Stenders is momenteel bezig met een band samen te stellen die bestaat uit alleen maar radio dj's, de naam zal 'Deejays United' worden. De bedoeling van het project is om met kerst een nummer één hit te hebben, om zo Popstars The Rivals voor te zijn.

Inmiddels is al bekend dat naast Rob Stenders ook Robert Jensen (achtergrondzanger), Edwin Evers (drums) en Gordon (leadzang) mee doen. De band zal binnenkort de studio in duiken voor opnames van het nummer 'If I lose myself in this'.

Rob Stenders stelt de band zelf samen en houdt hierbij geen rekening met onderlinge vetes tussen de verschillende dj's.

(Bron: Radiofreak)

Buren kwaad over Popstars in Vathorst

5 oktober 2004 - AMERSFOORT - Toekomstige bewoners van de Darthuizerberg in de Amersfoortse wijk Vathorst protesteren fel tegen de komst van het tv- programma Popstars The Rivals naar twee naburige huizen.

Ze overwegen zelfs een rechtszaak. De finale van het tv- programma vindt plaats in twee grote woningen aan de Valutaboulevard. Er zijn nog geen directe buren, maar binnenkort worden de huizen om de hoek betrokken. De bewoners hebben grote bezwaren.

Hun tuinen grenzen aan de huizen, waar de opnames worden gehouden. Een van de kopers, Van Loon, heeft geprotesteerd bij directeur Regenboog van Latei Projectontwikkeling. Hij wil weten waarom de omwonenden niet zijn geraadpleegd. ,, We hebben alleen een briefje in de bus gekregen.

Daarin stond dat er overeenstemming is met alle partijen, maar ze zijn ons vergeten. En wij zullen de meeste overlast krijgen.’’ Regenboog denkt dat het zo’n vaart niet loopt met drukte rond het Popstars- huis.

Regenboog heeft de twee grote en nog onverkochte woningen aan de Valutaboulevard tijdelijk verhuurd aan Endemol/ RTL. Hij zegt er niet van uit te gaan dat er problemen ontstaan door de televisie- opnamen van de twintig muzikale jongeren. Dat er geen overleg is geweest met omwonenden, klopt volgens de directeur. ,, Het leek ons voorlopig voldoende afspraken te maken met de gemeente, het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en Endemol.’’

(Bron: Amersfoortse Courant)

Popstars doet het minder goed

4 oktober 2004 - Programma trekt minder kijkers dan Idols.

De talentenjacht was afgelopen weekend voor de twee keer te zien op RTL4 en trok minder dan een miljoen kijkers. Presentator Beau van Erven Dorens hoopt op beter tijden. "Aanstaande zaterdag zijn er geen audities meer, maar wordt het veel spannender om naar te kijken," aldus Beau.

(Bron: Noordzee FM)

Popstars trekken in huis zonder buren

3 oktober 2004 - AMERSFOORT - De kandidaten van de nieuwe RTL-docusoap Popstars The Rivals gaan een twee-onder-één-kapwoning in een nog onbewoond deel in Vathorst betrekken.

Het betreft twee nog op te leveren witte blokwoningen aan de Valutaboulevard uit het zogeheten project Domo Universala, aan de rand van de nieuwbouwwijk.

Woordvoerster Peters van RTL Nederland zegt dat de woningen binnen twee weken gebruiksklaar moeten zijn. Gisteren waren er loodgieters bezig in de panden, de wanden waren gesausd en een sanitairbedrijf uit Nunspeet was druk in de weer.

Volgens Peters is voor deze woningen gekozen omdat ze goed te beveiligen zijn. Omdat de ernaast liggende woningen nog niet bewoond zijn, is de kans op overlast bovendien klein. De bedoeling is dat de twee woningen in de komende weken compleet ingericht worden, voordat de twintig jongeren erin trekken. Ook worden een tuin, patio en grintpad aangelegd.

De twee woningen worden het onderkomen van tien jongens en tien meisjes. Als buren strijden zij om de titel Popstars. De kandidaten zullen van woensdag tot en met zaterdag in de woningen verblijven, ter voorbereiding op hun liveoptreden. De rest van de week zijn ze thuis. Het verblijf in Vathorst duurt vanaf medio oktober tot kerstmis.

RTL zal opnames maken van de finalisten in en rond de woningen. Maar er komen geen camera’s in de woningen te hangen, zoals bij Big Brother. De docusoap moet leiden tot de vorming van een boyband en een girlgroup , die met kerst een nummer één hit moeten hebben.

De toekomstige buren zijn door ontwikkelaar Latei per brief op de hoogte gebracht van de burenstrijd. ,,Leuk,’’ vindt bewoonster Lieverse van de Dassenberg, direct achter de soaplocatie. ,,Tot het moment dat er overlast ontstaat. Ik weet niet hoe druk het wordt en of er fans komen kijken. Zolang er maar niets in mij tuin terecht komt. Maar ik denk dat het wel zal meevallen.’’

(Bron: Utrechts Nieuwsblad)

Popstars-woning in Amersfoort

3 oktober 2004 - Na de voorrondes en audities van Popstars - The Rivals gaan de twintig overgebleven kandidaten een tijd lang samenwonen. RTL4 heeft hiervoor een onbewoonde twee-onder-één-kapwoning in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst uitgekozen.
RTL Nederland woordvoerster Peters zegt in de Amersfoortse Courant dat de woningen binnen twee weken gebruiksklaar moeten zijn. De twee woningen worden compleet ingericht en de tuin wordt aangelegd inclusief patio en grindpad. Volgens Peters is voor deze woningen gekozen omdat ze goed te beveiligen zijn. Doordat de ernaast liggende woningen nog niet bewoond zijn, is de kans op overlast bovendien klein.
De Popstars-kandidaten zullen van woensdag tot en met zaterdag in de woningen verblijven, ter voorbereiding op hun liveoptreden. De rest van de week zijn ze thuis. Het verblijf in Vathorst duurt vanaf medio oktober tot kerstmis. RTL zal opnames maken van de finalisten in en rond de woningen. Maar er komen geen camera’s in de woningen te hangen, zoals bij Big Brother.

(Bron: Medialog)

Concurrentie voor Popstars

1 oktober 2004 - Yorin FM-dj Rob Stenders gaat een boyband samenstellen die dit jaar voor de nummer één op kerst moet zorgen. Hiermee wordt de band een grote concurrent van Popstars - The Rivals aangezien de meiden- en jongensgroepen die hieruit onstaan ook moeten gaan strijden om de kerst-nummer-één.
Stenders gaat de band Dj's United noemen en zou graag Gordon, Ruud de Wild en Edwin Evers hierin willen opnemen. De titel van het nummer wordt If I Lose Myself in This.

(Bron: medialog)