Kort nieuws juli, augustus en september

The Rivals begint teleurstellend

26 september 2004 - Popstars teh Rivals dat de tv knaller van het najaar moet gaan worden is gisteravond teleustellend begonnen qua kijkcijfers. Het programma trok 1.009.000 kijkers (madl: 14.6%)Ter vergelijking, de eerste aflevering van Idols 1 werd door 1,4 miljoen kijkers bekeken, de eerste aflevering van Idols 2 werd zelfs door 3,1 miljoen kijkers bekeken. Gisteren zette "Idols 3" dus voort met een teleurstellende 1 miljoen kijkers.

(Bron: XOP)

Eerste aflevering Popstars lijkt toch verdacht veel op Idols

25 september 2004 - Hoewel het de laatste weken in alle toonaarden ontkent werd door de jury, bleek vanavond tijdens de eerste aflevering van Popstars - The Rivals dat het programma toch wel erg veel weg heeft van Idols: goede kandidaten, slechte kandidaten die dat totaal niet doorhebben van zichzelf, supportende moeders, tranen bij afwijzing door de jury en de plaatsvervangende schaamte die sommige deelnemers bij de kijkers oproepen. Alleen de onwennige jury verklapte dat het hier om een ander programma ging. Daan, Paul, Bastiaan en Patty moeten er duidelijk nog even inkomen en zijn nog niet gewend aan het soms keihard de waarheid moeten zeggen. Ook was de organisatie soms ver te zoeken, maar wat wil je als er geen juryvoorzitter ala Henk Jan Smits bij zit? Maar dit alles mocht de pret niet drukken, want 't was weer ouderwets genieten bij een programma vol kandidaten, die op je lachspieren werken. Presentator Beau van Erven Dorens deed het als 'nieuwe Tooske' ook lang niet slecht: hij praatte het aan elkaar met het nodige cynisme, dat een programma als Popstars - The Rivals zeker wel kan gebruiken. Alleen bij het troosten van de afgevallen kandidaten, kan hij nog wel wat bijscholing van Tooske gebruiken.

Volgende week weer om 21.00 uur op RTL4!

Bijna.....

24 september 2004 - Bijna is het zover, zaterdag begint Popstars The Rivals. Op het timeslot van Idols. Verwacht wordt een kijkersaantal van tussen 10 en 15% voor dit evenement dat uit kan groeien tot de hit van dit najaar.

Hoe ging dat in Engeland ? In 2001 begon Popstars daar en haalde gemiddeld zo'n 9 miljoen kijkers. Daarna kwam Pop Idol (Idols) 2001/2002 dat rond de 7 miljoen scoorden met een finalepiek van 10 miljoen. Popstars The Rivals 2002 scoorde eenzelfde kijkers aantal als Pop Idol. En het profiel ?

Totaal 16-24 index 92
Totaal 16-34 index 104
Vrouw 16-24 index 118
Vrouw 16-34 index 126

Je zou bij een strijd tussen boy en girlband een echt jong tiener kijkerspubliek verwachten. En ze zijn er ook wel in grote getalen, maar de nadruk lig dus blijkbaar toch meer op 24-34 in kijkcijfer. En dan met name het vrouwelijk publiek. Dus laten we uitgaan van 10% voor zaterdag op 13+ en 12% op 20-34 jaar. Dan is RTL4 blij. Dan zijn de adverteerders blij.

(Bron: Popstars Rivals Web-log)

De Kabel wordt sponsor van Popstars

23 september 2004 - De Kabel, een samenwerkingsverband van de vijf grote kabelaars in Nederland, (UPC, Essent, Casema, Multikabel en CAIW) wordt de officiële hoofdsponsor van het RTL4-programma Popstars - The Rivals.
In ruil voor de sponsoring zal er een exclusieve videostream beschikbaar worden gesteld voor de aangesloten kabelmaatschappijen. Ook zal presentator Beau van Erven Doorns een exclusief dagboek in video en schrift bijhouden waarin hij iedere week zijn visie op de het programma zal geven. En alle uitzendingen zullen via de portals van de kabelbedrijven te zien zijn.

(Bron: Medialog)

Een hoop Idols-bekenden bij Popstars

23 september 2004 - Vanaf aankomende zaterdag kunnen we weer gaan genieten van hopeloze kandidaten, goede zangers die de beruchte 'X-factor' niet bezitten en goede zangers die volgens de jury wel genoeg uitstraling hebben om het te kunnen maken in de muziekwereld. Dit keer echter niet bij Idols, maar bij Popstars The Rivals.

Toch zullen we een hoop oud-bekenden tegenkomen. Een aantal deelnemers, dat het bij Idols niet tot de laatste 10 heeft weten te schoppen, doet namelijk nu een nieuwe poging bij Popstars The Rivals. Zo werd al eerder bekend dat Sabine, die voor Idols 1 kilo's afviel maar het toch niet verder schopte als de theaterronde, hoopt bij Popstars The Rivals haar geluk te beproeven. Ook Louis, die bekend werd met zijn vertolking van Cher bij de audities van Idols 2, heeft zich ingeschreven voor de audities van Popstars The Rivals. Sharon, bekend van Idols 2, maakt ook haar opwachting. De 17-jarige uit Houten heeft toen ze 6 jaar was al de Mini Playback Show bij Henny Huisman gewonnen met het nummer ‘Vision Of Love’ van Mariah Carey. Bij Idols kreeg ze de kans om dat nummer, echt te zingen. Dit deed ze zeker niet onverdienstelijk, want ze eindigde als 4de in de eerste workshop. Hierdoor bleef ze net achter Marlies, Ron en Maud, die direct naar de liveshows mochten. Helaas lukte het Sharon ook in de wildcard-ronde niet met haar optreden genoeg stemmen te behalen om bij de laatste 10 te eindigen. We wensen haar en alle andere oud-deelnemers van Idols bij Popstars The Rivals meer geluk!

Popstars-kandidaten zijn soms echte schatjes

22 september 2004 - Zaterdag begint RTL4 met de opvolger van Idols, Popstars - The Rivals. Wederom een zoektocht naar nieuw zangtalent, alleen nu in de vorm van een boyband en een girlband in plaats van solisten. Presentator Beau van Erven Doorns in het AD over het programma.
  • "Popstars lijkt gewoon sterk op Idols, maar zal waarschijnlijk minder goed scoren. Maar goed, Idols was dan ook een mega-succes."
  • "We moeten ook niet bang zijn voor de vergelijking met die andere talentenjacht."
  • "Het gaat er minder hard aan toe. Natuurlijk zegt onze jury het ook als het slecht is, maar wij fikken geen 16-jarigen af. Dat heeft de kijker al gezien. Wij laten ook maar twee afleveringen audities zien. Bij Idols waren dat er zes."
  • "Talentenjachten op tv zijn nog steeds hot. De AVRO en de TROS beginnen er niet voor niets ook één dit seizoen."
  • "Het is geweldig om weer op pad te zijn. Boulevard, wel het allerleukste programma om te doen, is toch studiowerk. Nu praat ik weer met mensen. Dat heb ik echt gemist."
  • "En dan de kandidaten: het zijn soms echt schatjes. Maar ik verwonder me ook hoe slecht sommigen zijn en hoe weinig moeite ze ermee hebben zichzelf voor gek te zetten. "


Kijk hier om het hele interview met Beau uit het Algemeen Dagblad te lezen.

(Bron: Medialog)

Audities uitgelicht!

18 september 2004 - Hoe gaat dat eigenlijk, zo'n auditie voor Popstars - The Rivals? Lees mee!
 
Trillen en nagelbijten. Terwijl je dat normaal nooit doet. Audities zijn moeilijker dan je denkt. Kandidaat Eddy: “Als je thuis bent is het nog leuk, maar als je hier zit niet meer. Zo spannend!”

Er komen veel mensen naar de audities van Popstars. Heel veel mensen. In alle soorten en maten. Blij, verdrietig of gespannen. Sommige zingen, anderen wachten geduldig op hun beurt.

Ephraïn (15) uit Sint Pankras heeft zijn moeder meegenomen. Ze is tevens zijn manager: “Ephraïn begeleiden is echt een fulltime job, hij heeft het heel druk.” De jonge aspirant ster doet modellenwerk, heeft zijn eigen single en volgt streetdancelessen. Al op zijn negende zong hij met Idols winnaar Jim op het kindersongfestival. Het nummer? Heel toepasselijk: “Ik word een pop idool!”

Kandidaat Nancy (21) heeft een hele fanclub meegenomen. Met spandoek en zelfgemaakte shirts steunen ze haar. Zal het haar helpen om door te gaan?

Koen (15) heeft ook een achterban meegenomen. Zijn moeder en een goede vriend steunen hem tijdens de audities in Hilversum. Terwijl hij voor de jury zingt, kruipt zijn moeder achter de piano. Samen met andere kandidaten brengt ze sfeer in de wachtruimte. Gezellig!

Ondertussen maakt presentator Beau van Erven Dorens een praatje met de kandidaten. Hij probeert ze op hun gemak te stellen en maakt grappen. Maar ontspannen lukt niet echt. Trillen en gierende zenuwen. Het hoort er allemaal bij.

Benieuwd hoe de kandidaten zingen? Kijk dan naar Popstars - The Rivals. Vanaf zaterdag 25 september, 21.00 uur bij RTL4.
 
(Bron: Officiele site)

All Rise!

16 september 2004 - Deze maand barst de strijd los. Een boy- en een girlband strijden in het nieuwe programma Popstars–The Rivals om een nummer 1 hit.

X-factor
De bands moeten natuurlijk eerst gevormd worden. Een deskundige jury gaat de komende weken op zoek naar de mannen en vrouwen met de bekende X-factor. Landelijk deden er zo’n 7000 mensen een gooi naar het sterrendom. Van hen zijn er 100 mensen overgebleven die meedoen in het programma. In de voorrondes bepalen platenmanagers welke 20 kandidaten doorgaan naar de live-shows. Uiteindelijk beslissen de kijkers in de live-shows met welke 10 zangeressen en zangers de platenmanagers door moeten gaan.

De jury
De jury bestaat uit twee zogenaamde artist and repetoire-managers: Patty Zomer en Bastiaan Ragas. Bastiaan zit in de jury vanwege zijn boyband ervaring in Caught in the Act. Patty Zomer zetelt in de jury als ex-Dolly Dot. Verder worden de kanidaten beoordeeld door de A&R Managers Daan van Rijsbergen en Paul Zijlstra. Daan zat 6 keer in de jury van de Soundmix-show. Als General Manager bij Sony Music stond hij aan de wieg van de muzikale carrière van Acda en de Munnik. Hij werkt nu als freelancer voor verschillende platenmaatschappijen. Paul is ook freelance A&R manager en heeft samengewerkt met artiesten als: Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis en De Dijk.

Vacuüm
Op de vraag of er niet genoeg boy- en girlbands zijn zegt Daan: “Kijk boy en girlgroups, om de zoveel tijd komen er nieuwe. Nu is er een vacuüm. Het is tijd voor een nieuwe groep.” Hij beweert ook niet dat hij of zijn collega Paul sterren van de groepen maken: “Het programma maakt sterren van ze, ik maak alleen de beste plaat met ze.”

Popstars in Engeland
In Engeland won vorig jaar november de groep Girls Aloud. Hun single 'Sound Of The Underground' werd direct naar de eerste plaats van de Engelse hitlijsten gekatapulteerd. In Nederland hebben de girls twee hitjes gehad. Het tweede album komt waarschijnlijk in 2005 op de Nederlandse markt.

En wanneer is het op de tv?Uitzendingen van popstars the rivals zijn te zien vanaf zaterdag 25 september van 21.00 tot 22.00 uur. Popstars in Da House, afleveringen over het wel en wee van de kandidaten die in de in de speciale Popstars huizen wonen, is te zien vanaf woensdag 27 oktober op Yorin tussen 20:30 en 21:30 uur.
 
(Bron: RTL Boulevard)

Juryleden te gast bij Life&Cooking zondag

14 september 2004 - Zowel de populairste meidenband van de jaren negentig, Spice Girls, als de meest begeerlijke boyband ooit, Take That, ontstonden naar aanleiding van een oproep in de krant. In Nederland krijgt jong talent ook de kans om een plekje in zo'n band te bemachtigen. Vanaf zaterdag 25 september barst bij RTL 4 de strijd der seksen los. Twee nog te formeren rivaliserende groepen, een girlgroup en een boyband, strijden tijdens het megaproject 'Popstars - The Rivals' om met kerst de felbegeerde nummer 1 positie in de hitlijst te claimen. Zondag zijn de juryleden bij ons te gast!

(Bron: Life&Cooking)

Officiële Popstars site binnenkort online

14 september 2004 - Naast de vele fansites die op dit moment al actief zijn, gaat de officiële website van het RTL 4-programma 'Popstars - TheRivals' dat zaterdag 25 september van start gaat bij RTL 4, online. A.s. zaterdag gaat de site online.

Behalve alle feiten en dagelijkse nieuwtjes, krijgen de fans ook een kijkje achter de schermen aan de hand van exclusieve foto's en berichten. Tevens wordt de site voorzien van uitgebreide profielen van de juryleden en de presentator en kan de bezoeker meedoen met de 'Popstars -The Rivals'-quiz. Het meest bijzondere aan deze veelzijdige website is de videocontent. Zo zijn er veel filmpjes van de audities terug te zien en biedt de site de mogelijkheid om de leukste fragmenten van de uitzendingen terug te kijken.

Tevens zijn in de 'Popstars'- huizen verschillende webcams aanwezig, zodat alle belevenissen van de wannabees op gezette tijden via het internet zijn te volgen. Ook is er een wekelijkse videochat met de kandidaten en zijn de voorbereidingen op de liveshows, de generale repetities, te volgen via de site. Mocht de kijker een uitzending hebben gemist van de docusoap 'Popstars In Da House' bij Yorin, dat woensdag 27 oktober van start gaat, dan biedt de site uitkomst, want de complete aflevering is via het web terug te kijken. En ook zijn de nummers die in de liveshows worden gezongen op de site te downloaden.

De huidige website biedt slechts enkele algemene informatie over het programma en een optie om de leadermuziek van het programma te downloaden tegen betaling. Voor 1 euro kan je de 18 bestanden downloaden en heb je een licentie om deze 1 keer op een CD te branden. De bestanden bevat de beginleader, overige leaders en een aantal bumpers van enkele luttele seconden.

Uitzendingen:
- 'Popstars - The Rivals' op RTL 4: vanaf zaterdag 25 september, tussen 21.00 en 22.00 uur.
- 'Popstars - The Rivals, De Uitslag' op RTL 4: vanaf zaterdag 30 oktober, tussen 23.00 en 23.15 uur.
- 'Popstars In Da House' op Yorin: vanaf woensdag 27 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur.

(Bron: Mediakrant)

Inschrijving gesloten

22 augustus 2004 - Inschrijven voor de audities van Popstars the Rivals kan niet meer. Duizenden wannabees hebben zich inmiddels aangemeld en de audities zijn in volle gang. Eind september kun je zien hoe ze zijn verlopen.

(Bron: Mediawatchers)

Popstars In Da House

19 augustus 2004 - RTL heeft de geplande titel van het reallife gedeelte van Popstars gewijzigd van 'uncensored' naar ‘Popstars In Da House’. Het programma registreert vanaf woensdag 27 oktober negen weken lang het leven van de overgebleven twintig poprivalen tijdens hun verblijf in twee ‘Popstars-huizen'. Onafhankelijk van elkaar worden zij daar op professionele wijze klaargestoomd voor de sensationele ontknoping op eerste kerstdag. Er zullen vriendschappen ontstaan, maar er zal ook rivaliteit opleven. Iedereen wil immers bij de laatste vijf eindigen. Mogelijk heeft de titelwijziging te maken met de eerder aangehaalde bezwaren die sommige ouders hebben tegen het verblijf van hun kids in een BB-achtig huis.

(Bron: Mediawatchers)

Alleen mooie mensen

18 augustus 2004 - Na de eerste schiftingen zijn deze week ook de eerste echte opnames voor Popstars gemaakt. Volgens programmaleider Wim ter Laak van RTL4 zal het programma niet zo makkelijk het kijkcijfersucces van Idols kunnen evenaren. ,,Idols was natuurlijk exceptioneel. Maar dit programma heeft alle elementen in zich om een groot succes te worden.'' Ter Laak denkt dat de winnaar echt een nummer één-hit zal scoren de komende kerst. ,,In Engeland waren de nummers één tot en met drie bezet door Popstars-kandidaten." Uit ervaringen van deelnemers blijkt dat de jury op zoek is naar specifieke types en dat de kandidaten daarbij met name ook op een mooi uiterlijk worden geselecteerd.

(Bron: Mediawatchers)

RTL zet in op Popstars en Patty

18 augustus 2004 - Kijkcijferrecords zullen er niet sneuvelen bij het nieuwe tv-programma Popstars - The Rivals, vermoedt presentator Beau van Erven Dorens. ,,Het zal vast minder worden dan Idols. Maar dat was ook echt een mega-succes.''

Toch zijn de op Idols lijkende talentenjacht Popstars en Patty Brards nieuwe show Patty's Fort de twee opvallendste nieuwkomers op de zenders RTL 4, 5 en Yorin, waar vanaf september de nieuwe programmering in gaat. Vooral van Popstars, geprogrammeerd op de belangrijke zaterdagavond, wordt veel verwacht.

De talentenjacht lijkt verdacht veel op het succesvolle Idols, maar volgens de makers zijn er - uiteraard - veel verschillen. ,,We zoeken niet naar één talent, maar naar een boyband en een meidengroep die met elkaar strijden om de eerste plaats in de hitlijsten met kerst'', betoogt Van Erven Dorens. ,,De jurering is minder hard. Wij gaan geen 16-jarigen affikken.''

Het nieuwe programma raakte al op de dag van presentatie in opspraak. Producent Endemol zou namelijk voor de deelnemers verzwijgen dat zij, wanneer ze verder komen in de show, negen weken in een huis vol camera's moeten verblijven. Nadat Endemol bestookt was met telefoontjes van ouders die hun kind vanwege dit programma-onderdeel terugtrokken, zou besloten zijn de deelnemers niet meer over het huis te vertellen.

,,Dat verhaal klopt absoluut niet'', reageert een woordvoerder van Endemol. ,,We zijn altijd open en eerlijk geweest over het programma. Het kan best zijn dat er enkele ouders Popstars niet geschikt vonden voor hun kind, maar dat zijn uitzonderingen.''

Maar staat er in de contracten wel vermeld dat de kandidaten in een Big Brother-achtige setting terecht komen? ,,Ja. In een eerste contract staat het programmaformat in grote lijnen. Komen de kandidaten door de eerste selecties, dan bieden wij ze een contract met alle details.''

(Bron: Algemeen Dagblad)

Kandidaten trekken zich terug

16 augustus 2004 - Deze weken vinden de voorrondes voor Popstars plaats waarvoor zich 7000, veelal jonge, kandidaten hebben aangemeld. Wat velen van hen echter niet in de gaten hebben is het verschil tussen Idols en Popstars, aldus de weblog tvtoekomst. Mochten ze namelijk uiteindelijk bij de laatste 20 eindigen dan moeten ze gedurende een aantal weken gezamelijk in een huis met camera's gaan wonen. Het bestaan van het huis werd eerder nog wel met auditerende kandidaten gecommuniceerd, maar leidde tot veel ingetrokken deelnames. Veel ouders belden naar Endemol met vragen met betrekking tot het huis en weigerden vervolgens hun kind nog te laten deelnemen.

(Bron: Mediawatchers)

Geen Martijn in Popstars

13 augustus 2004 - In tegenstelling tot wat we eerder op basis van berichtgeving in SBS Shownieuws meldden komt er geen duo-presentatie van Martijn Krabbé en Beau van Ervens Dorens voor Popstars. De presentatie zal geheel in handen zijn van Beau. Martijn liet SBS enige tijd geleden al vanaf zijn vakantieadres weten dat hij niet eens gevraagd is voor de tv-show.

(Bron: Mediawatchers)

Ex-Idol waagt nieuwe poging

13 augustus 2004 - Sommige mensen weten niet van ophouden. De 27-jarige Sabine Schulz uit het Limburgse Melick runt een kledingzaak in Roermond, maar wil liever beroemd worden als zangeres. Twee jaar geleden bracht zij het tot de laatste dertig kandidaten bij de eerste versie van Idols, waar zij opviel met nummers van Celine Dion, the Pointer Sisters en Madonna. En nu doet ze een nieuwe poging bij Popstars. Sabine heeft vroeger les gehad in klassieke zang maar richt zich nu al negen jaar op de lichte muziek. Haar eerste auditie is in ieder geval goed verlopen, en ze heeft een lekker koppie. Maar wellicht is zij al te oud voor de doelgroep?

(Bron: Mediawatchers)

Popstars vanaf 25 september op RTL4 én Yorin

10 augustus 2004 - Uit de winterprogrammering van RTL 4 en Yorin kunnen we opmaken dat beide zenders vanaf 25 september aandacht gaan besteden aan 'Popstars - The Rivals'. Bij RTL 4 wordt 'Popstars - The Rivals' op zaterdagavond om 21.00 uur uitgezonden en op Yorin volgt dan op maandagavond 'Popstars – The Rivals: Uncensored'. Hierin wordt het leven van de overgebleven twintig kandidaten van ‘Popstars – The Rivals’ ongecensureerd door camera’s op de voet gevolgd tijdens hun verblijf in de ‘Popstars’-huizen. Gezamenlijk worden zij daar op professionele wijze klaargestoomd voor de grote finale, waarin de rivaliserende girlgroup en boyband strijden om de nummer 1 hit tijdens de kerst.

(Bron: RTL 4/ Yorin)

Audities gestart

9 augustus 2004 - Deze week zijn in de HMG-studios te Hilversum de audities gestart voor het RTL4-programma Popstars-The Rivals. Er is een zeer grote belangstelling, dus de kandidaten krijgen maar één kans om te verschijnen en mogen vanwege de drukte maximaal één begeleider meenemen. Net zoals bij Idols dienen de kandidaten één of twee nummer a capella voor de jury op te voeren. Meer nog dan bij Idols zal er ook direct op uiterlijk gelet te worden - de kandidaten zijn gewaarschuwd op hun paasbest te verschijnen. Ongetwijfeld zal jury-lid Patty Zomer dit aspect kritisch onder de loep nemen. De twee platenmanagers staan voor de taak om een eerste selectie van 100 kandidaten met de juiste looks en talenten te formeren. De eerste twee uitzendingen in september zullen beelden van de audities laten zien.

(Bron: mediawatchers)

Beau van Erven Dorens presenteert Popstars

30 juli 2004 - Beau van Erven Dorens gaat het nieuwe RTL4-programma 'Popstars-The Rivals' presenteren. Dat meldt een RTL-woordvoerster vrijdag. De show, die vanaf 25 september op de buis komt, geldt als opvolger van het populaire Idols, dat in het komende tv-seizoen niet op televisie is te zien

In Popstars-The Rivals, dat in het buitenland al hoge ogen gooide, zoeken de programmamakers naar een nieuwe 'boyband' en 'girlgroup'. Het programma komt telkens op zaterdagavonden (RTL4, 21.00-22.00 uur) op televisie. De finale is op eerste kerstdag. De bedoeling is dat de jongens- en meidengroep beide moeten proberen met kerst de nummer 1-positie in de hitlijsten te bemachtigen.

De jury bestaat in totaal uit vier mensen. Zanger en musicalster Bastiaan Ragas is daarvoor uitgekozen, omdat hij enkele jaren geleden in de boyband 'Caught in the Act' zat, een groep die vooral in Duitsland en Azië veel platen verkocht. Ook ex-Dolly Dot Patty Zomer zit in de jury.

Twee platenmanagers (A&R-managers) completeren de jury. Deze Paul Zijlstra en Daan van Rijsbergen krijgen beiden een groep toegewezen en zijn dus partijdige juryleden. Op deze manier probeert RTL het rivaliserende karakter te versterken. Het is niet zo dat net als in Idols één jurylid een voorzittersrol heeft. Wat wel gelijk is aan Idols zijn de wekelijkse live-shows in de eindfase. In de ene week komt alleen de boyband aan bod, in de andere alleen de meidengroep.
 
Bron: www.showbizz.web-log.nl

Bastiaan Ragas in jury 'Popstars-The Rivals'

29 juli 2004 - HILVERSUM - Zanger en musicalster Bastiaan Ragas neemt plaats in de jury van het nieuwe RTL4-programma 'Popstars-The Rivals'. Hij doet dat samen met ex-Dolly Dot Patty Zomer, meldde een RTL-woordvoerster donderdag. De show geldt als opvolger van het zeer populaire Idols, dat in het komende tv-seizoen niet op de buis komt.
 
In Popstars-The Rivals, dat in het buitenland al hoge ogen gooide, zoeken de programmamakers naar een nieuwe 'boyband' en 'girlgroup'. Het programma komt vanaf 25 september telkens op zaterdagavonden (RTL4, 21.00-22.00 uur) op televisie. De finale is op eerste kerstdag. De bedoeling is dat de jongens- en meidengroep beide moeten proberen met kerst de nummer 1-positie in de hitlijsten te bemachtigen. Wie de show gaat presenteren is nog niet bekend.

De jury bestaat in totaal uit vier mensen. Ragas is uitgekozen, omdat hij enkele jaren geleden in de boyband 'Caught in the Act' zat, een groep die vooral in Duitsland en Azië veel platen verkocht. Toevalligerwijs is hij de vriend van Tooske Breugem, de ex-presentatrice van Idols en nieuwe kracht van AVRO. Zomer heeft haar sporen verdiend bij de Dolly Dots en werkt nu als styliste en was onlangs nog te zien als presentatrice van het Yorin-programma 'Modepolitie'.

Twee platenmanagers (A&R-managers) completeren de jury. Deze Paul Zijlstra en Daan van Rijsbergen krijgen beide een groep toegewezen en zijn dus partijdige juryleden. Op deze manier probeert RTL het rivaliserende karakter te versterken. Het is niet zo dat net als in Idols één jurylid een voorzittersrol heeft. Wat wel gelijk is aan Idols zijn de wekelijkse live-shows in de eindfase. In de ene week komt alleen de boyband aan bod, in de andere alleen de meidengroep.

Mogelijke kandidaten voor de groepen kunnen zich nog aanmelden via de website van RTL (www.rtl4.nl).

(Bron: Telegraaf)