Commentaar van de Popstars.nu-jury: liveshow 5

 

Gevreesd jurylid n@ncy is met zwangerschapsverlof en kan daarom voorlopig niet haar ongezouten mening over de optredens geven. De overige 3 juryleden hebben beloofd de kandidaten extra hard aan te pakken om het gemis van n@ncy te compenseren.  ::tandpastasmiley::

Mark

Grace
Heb je deze week een schuurspons ingeslikt? Dit is de eerste keer dat je me tegenvalt, terwijl je zo ontzettend lekker kan zingen.

Han13
Wat een complete metamorfose is dit! Van softie tieneridool naar stoere rockmuzikant met een mooie rauwe stem. Echt ’n geweldige verbetering! Ik ben jouw fan!

Daisy
Dit had je veel eerder moeten doen! Dat jij mij nog enthousiast zou krijgen had ik niet verwacht. Die rockkant ligt jou wel, helemaal top!

Ehsan

Grace
Een voor de hand liggende keuze. Dit nummer past bij je uitstraling en stem. Volgende keer wel een beetje die bakkebaarden in toom houden!

Han13
Dit is gewoon weer wat we van je gewend zijn: goed gezongen en goed geperformed. Wel jammer dat het weer een liefdesliedje was. Nu weten we niet of je ook een up-tempo nummer goed kan brengen. Ja eigenlijk heb ik al een vermoeden dat dat niet zo gaat werken bij jou. Bij het swingende gezamenlijke nummer vergat je namelijk steeds je microfoon voor je mond te houden als je moest zingen.

Daisy
Vorige week leek het wel of je microfoon uitstond, ik kon het haast niet verstaan. Deze week kwam je weer op niveau van je eerste performance. Ik houd niet van die softe R&B nummers, maar het was erg goed. Mijn complimenten!

José

Grace
Sohee...!! Wat een stem! Wat een moves! Maak me gek!

Han13
Geweldig nummer natuurlijk dat je goed ligt, dus daar heb je geluk mee gehad. Maar je hebt ’t gewoon ook geweldig gebracht! Jammer dat je niet echt een meisjes-idool bent en dat zal je wel de das omdoen. Maar dan probeer je het maar gewoon als solo-artiest. Ik zal in ieder geval naar je muziek luisteren!

Daisy
Jij gaat met de week beter zingen! Complimenten aan je manager voor de keuze van dit nummer, ik vind dit een geweldig nummer en met dat Spaanse erin, alsof het gemaakt is voor je! Maar ik ben ontzettend bang dat je niet binnen de doelgroep past, en dat dat je de kop gaat kosten. Maar jij komt er wel!

Nils

Grace
Het valt me een klein beetje tegen vanavond. Je stem klinkt niet heel sterk en krachtig. Ik mis de de overtuiging een beetje en dat is jammer want je hebt zo'n fijn stemgeluid.

Han13
Wat een vreselijke liedjeskeuze voor jou. Dit nummer is echt geweldig, maar klinkt van geen kanten als jij het brengt. Het had me niks verbaasd als Robbie himself tijdens je optreden binnen was komen stormen om je tegen te houden. Maar goed, in de andere liveshows heb je laten horen dat je wel goed kunt zingen, dus in de boyband zul je toch wel belandden.

Daisy
Direct ontslaan die Daan, wat een slechte keuze. Dit nummer pastte totaal niet bij jou. En daarnaast hoorde ik het achtergrondkoortje meer dan jou. Matige performance, jammer want je kunt veel en veel beter! Ik hoop dat het genoeg is om door te gaan!

Anno

Grace
Wat een giller!! Dit optreden gaat absoluut de boeken in. En dan bedoel ik het niet postief. Ik zeg: playbacken is the keyword for you!

Han13
Als ik dit zie, denk ik echt met weemoed terug aan de geweldige uitvoering van Boris van dit nummer bij Idols. Hier kan ik namelijk weer geen goed woord over zeggen. Sowieso hoort dit nummer in het refrein heel hoog te worden gezongen, maar je bereik zal daarvoor wel niet groot genoeg zijn. Jammergenoeg lukte het je zelfs niet om het nummer in laagte goed te brengen.

Daisy
Ik dacht dat ik vorige week het ergste achter de rug had, maar het kan dus nog slechter. Tsjonge, wat was dit erg. Je zat gewoon een beetje te rappen hier en daar en volledig in de verkeerde toonsoort. Maar je looks zullen je wel redden. Volgende keer gewoon niet optreden, bespaart mij een hoop ergernis. Je zal toch wel in die band komen.

Steven

Grace
Leuk! Ik kan het niet anders zeggen. Je bent nog steeds geen popster, maar je doet het een stuk beter dan je Milli Vanilli collega Anno!

Han13
Jij verbaast me telkens weer. Ook dit is weer goed gezongen en uitgevoerd. Ik begrijp wel niet wat het achtergrondkoortje erbij deed, want die heb ik helemaal niet horen of zien zingen. Maar dat had jij ook niet nodig, want je bracht het er alleen ook goed vanaf!

Daisy
Allereerst, complimenten aan de stylist, dat petje hoord bij jou! Back to business: Daan blijkt nu opeens weer smaak te hebben, wat een mooi nummer, wat je ook nog eens uitstekend gezongen hebt! Ik miste jammer genoeg net dat ene kleine beetje extra, een uithaal aan het eind ofzo, dat had het afgemaakt. Maar je kan met deze performance zeker thuiskomen, goed gedaan!