Popstars In Da House: update aflevering 9

Goodbye my friends

De allerlaatste uitzending van Popstars de Rival is een feit. Niet alleen voor ons, de kijker, is het over. Ook voor de boys en girls. Ze zullen het Popstar huis verlaten, maar zo ver is het nog niet ! Eerst maar eens kijken wat ze allemaal hebben meegemaakt de afgelopen week.
Kerst
We hebben in een vorige aflevering van Popstars in da House al kunnen zien hoe de girls van Raffish hun huis versierden. Nu zien we de boys, gezellig bij de kerstboom kerstliedjes zingen. Onder de boom liggen kado's, mobieltjes mét Popstar frontjes! Het mooiste kado moet nog komen, in koor: een nummer 1 notering met kerst.

De meiden zijn te gast op de redactie van het tijdschrift Girlz! Bij de editie van deze week zit een single en een poster van Raffish. De meiden vinden het helemaal te gek om zichzelf in een tijdschrift te zien. Gelijk krijgen ze nog even een rondleiding over de redactie en weten ze nu precies hoe het blad gemaakt word.

De boys doen hele andere dingen op dat moment, zij liggen in bed met de boys van Westlife. Huh? Ja, Men2B interviewt Westlife op de John Lennon & Yoko Ono manier.
Anno en Ehsan vinden ze heel aardig, ondanks dat ze wat chagerijnig en arrogant binnenkwamen. Maar als het ijs eenmaal gebroken is kletsen en lachen ze er vrolijk op los.
Skate babes
Tussen alle drukte door hebben de meiden even een rustpuntje. Althans echte rust kun je het niet noemen want ze gaan namelijk schaatsen. Van het schaatsen komt maar weinig want er staan veel te veel fans die allemaal een handtekening e een foto willen van hun idolen.

Na het interview met Westlife gaan de boys ook naar de showcase die Westlife geeft in Panama. Ook hier zijn ze wel van onder de indruk.  We zien nog 2 oude bekenden in de vorm van Do, die een gastoptreden verzorgt en Renate Verbaan (TMF) die de boys mog kent van haar TMF opnames met Men2B.

De dames zijn lekker thuis en gunnen ons een kijkje in hun fotoboeken. We zien schattige kiekjes van de dames voorbij komen! Zo zien we Esri compleet verkleed als Belle (met sportschoenen) in Euro Disney. Lianne heeft ook nog een ander talent, voetballen. Al schoot ze ooit in haar eigen doel. We zien Nora met donker, krullend haar en Eva als clown met carnaval. Tenslotte zien we dat Sharon vroeger al fotogeniek was en ontzettend van optutten en verkleden hield.
Goedenmorgen Nederland
De boys gaan heel vroeg op pad om de opnames van Goedenmorgen Nederland bij te wonen. Om 5 uur moesten ze hun bed al uit en de meesten zijn ook nog niet helemaal wakker als ze de make-up in gaan.
En helemaal jammer voor ze is het feit dat Daphne er niet is. De boys zijn namelijk allemaal weg van haar.

Ook de meiden gaan op de promotietour. Zij doen het radioprogramma 'Evers staat op' aan. Dat betekend ook voor de dames vroeg opstaan! Het is voor Raffish tevens hun 1e live optreden met band, wat heel erg goed gaat. Tevens krijgen ze uit handen van Edwin Evers hun eerste gouden plaat. Verbazing en een hele hoop gegil in de radiostudio.

De jongens gaan naar de Free Record Shop en hebben een ontmoeting met Hans Breukhoven. Natuurlijk hebben de boys al gehoord dat de meiden hun 1e gouden plaat hebben en zijn  enigszinds teleurgesteld dat zij er geen hebben. Totdat Hans Breukhoven met de verassing komt. Ook Men2B heeft zijn 1e gouden plat binnen! De boys zijn helemaal verbaast en drinken champagne op de volgende gouden platen.
In da house
Raffish rust uit. Een avond vrij en dat betekend luieren. Sharon ligt met een grote deken op de bank tv te kijken, Lianne ligt in haar bed wat te lezen en gaat zo slapen, eten en dan weer slapen. Nora zorgt ondertussen voor het eten en Eva is op de zolder wat liedjes aan het componeren. En Esri kruipt gezellig onder de deken op de bank bij Sharon.

Men2B heeft het heel wat drukker. Zij geven een optreden in de Melkweg voor enkelen honderden fans, die al rijen dik voor de ingang staan. Eenmaal binnen zit de sfeer er goed in. Ook de boys geven een goed optreden weg en de fans gillen de longen uit hun lijf.

De volgende ochtend krijgen de dames een verassing. Er staat een heus mannenkoor in de tuin. Getooid in nette pakken en kerstmutsen zingen ze verschillende kerstliedjes. De dames zijn in hun element en doen gezellig mee. Daarna gauw weer naar binnen want het is koud.
Op woensdag is het dan zover; de laatste dag in het Popstars huis. De meiden laten ons als eerste zien wat hun favoriete plekje in het huis is wat ze het meest gaan missen. Zo zien we Nora in de tuin, dat was haar lievelingsplekje. Eva zal de piano en de zolder het meest gaan missen en Sharon de badkamer, waar ze regelmatig even in de spiegel kijkt om zichzelf op te tutten. Esri gaat haar bed het meest missen en Lianne de heerlijke bank in de huiskamer. Maar het meest missen ze straks toch wel elkaar. De gezelligheid en de lol die ze hebben beleefd.

De boys hebben ook zo hun eigen plekje waar ze zich terug kunnen trekken. Voor Nils is dit de wc, de enige plek in zijn bestaan op dit moment waar hij alleen is. Ehsan is ondertussen vastgeroest aan zijn favoriete plek, de flipperkast. Het favoriete plekje van Steven is toch wel zijn slaapkamer die hij deelt met Nils en vroeger nog met Roman en Léon.
Wat Anno het meest zal missen uit het huis is de tv in de koelkast, zo makkelijk s'ochtends aan het ontbijt. En Mark is toch wel blij dat hij zijn vrienden weer zal zien.

De allerlaatste aflevering van Popstars in da House zit er op. Maar we hebben nog een liveshow tegoed! Kijk vanavond om 20.30 naar RTL 4 voor de zinderende finale van Popstars the rivals en zie wie er met die nummer 1 positie vandoor gaat!