Popstars In Da House: update aflevering 7

Het is fijn om popster te zijn

Alweer de zevende aflevering van Popstars In Da House…de kandidaten hebben weer veel meegemaakt in de week van de allesbeslissende liveshow van de meiden.
Modemissers en eigentijdse bewegingen
De jongens van Men2B hebben een relaxte week, nu ze niet voor de liveshow hoeven te oefenen. De enige druk, die zij deze week hebben, is dat ze geen modemissers mogen maken. Ze krijgen daarom les in zichzelf kleden van stylist Philip. Hij wil vanmiddag de jongens proberen bij te brengen hoe ze hun individuele stijlen toch bij elkaar kunnen laten passen. Anno krijgt als advies mee om niet teveel lagen over elkaar aan te trekken, omdat hij dan nog kleiner lijkt. Stylist Philip heeft voor Mark een geruite blouse met daarover een strepen trui in gedachten, maar deze voelt zich daar duidelijk niet echt zichzelf in. Hij vindt zichzelf een scheikundeleraar in deze outfit.

De meiden repeteren voor het openingsnummer van hun liveshow zaterdag. Danscoach Chris probeert het wat oude nummer ‘Hold on’ moderner te maken door de meiden eigentijdse bewegingen aan te leren. Het bewegen in veel verschillende richtingen, blijkt niet gemakkelijk voor de Popstars-meiden. Maar Chris is een goede coach en de meiden kunnen gelukkig ook elkaar een handje helpen. Hierna worden ook nog de solonummers geoefend. Lianne fronst haar gezicht teveel volgens Chris en moet meer open kijken. Hij vindt Nora verder erg tegenvallen: ze is niet geconcentreerd en maakt teveel onbewuste bewegingen.
Stoere jongens, een nerd, een charmeur en een groot hoofd
De jongens halen oude herinneringen op door middel van foto’s van hun jeugd. Mark was naar eigen zeggen vroeger een echte nerd compleet met lamswollen truien en professorbrilletje. Steven blijkt een ruige jongen te zijn geweest met lange haren en heeft op zijn dertiende al een aanrijding veroorzaakt waarbij hij achter het stuur van de auto zat. Maar gelukkig heeft hij nu zijn wilde haren verloren en is hij de ideale zoon geworden die alles deelt met zijn moeder. Ook Anno was als kind een stoere rakker compleet met een leren jas, matje in de nek en Michael Jackson imitaties. Nils had als baby zijnde een erg groot hoofd, wat volgens hem in zijn familie zit. Gelukkig zijn die verhoudingen later helemaal in orde gekomen. En de jongste van het stel blijkt zelfs op jonge leeftijd al een echte charmeur te zijn geweest: met een dromerige blik zien we Ehsan tussen de rode bloemen in de tuin staan.
Hints voor ondeugende meiden
’s Avonds is het tijd voor een ontspannend spelletje Hints. Stephanie kijkt heel vreemd op als er op haar kaartje de naam van de nieuwe girlgroup staat. De andere meiden krijgen dat in de gaten en willen het zo snel mogelijk weten. Maar ze zullen het toch echt moeten raden! Gelukkig blijkt Stephanie goed in hints en weten de meiden vrij snel dat hun naam ‘Raffish’ wordt. Ze zijn er gelukkig allemaal erg tevreden mee, al weten ze nog niet wat het precies betekent. Een bezoekje aan de platenmaatschappij brengt daarbij uitkomst. Volgens de Head Marketing Wilbert betekent ‘Raffish’ ondeugend op een leuke manier. Ook krijgen de meiden vast een aantal voorstellen voor hun logo te zien. Wilbert spreekt nog zijn lof uit over de dames, waarvan volgens hem 3 meiden echt goed kunnen zingen en de rest ook heel aardig.

De jongens hebben ondertussen heel wat anders aan hun hoofd. Zij mogen allemaal iemand uitnodigen voor een gezellig etentje in het huis. In overleg wordt een boodschappenlijstje samengesteld, waarna het winkeltripje kan beginnen! Mark en Nils zijn volgens eigen zeggen een perfect boodschappen-duo en ontfermen zich over het stokbrood. En terwijl Ehsan en Anno op zoek gaan naar drank, zoekt Steven alle ingrediënten voor het diner bij elkaar. De ‘mannen in wording’ worden zelfs in de supermarkt nu al volop herkent en kunnen niet vertrekken voordat ze wat handtekeningen uitgedeeld hebben.
Daar kikker je van op
De meiden zoeken hun ontspanning zo vlak voor de liveshow in het Tikibad van Duinrell. Ze  blijken echte waaghalzen en durven iedere glijbaan aan. En dan gaat zo’n bikini natuurlijk wel eens verkeerd zitten, dus snel even rechttrekken voordat de camera het ziet! Nora’s haar blijft in ieder geval goed zitten, want ze draagt een echte badmuts om zo haar hairextensions te beschermen. De meiden genieten duidelijk van hun uitstapje en zijn hierdoor de stress van de liveshow compleet vergeten.

De jongens zijn druk bezig met het bereiden van een heerlijk diner. Ehsan helpt zoals gewoonlijk niet mee, maar Steven weet hem te verleiden om de vuilnis buiten te gaan zetten. Dan gaat de deurbel en staan de vriendin van Mark, de vriendin en het zoontje van Anno, de zus van Steven, een vriendin van Ehsan en een vriend van Nils voor de deur. Na een rondleiding door het huis is het de hoogste tijd om gezamenlijk die heerlijke maaltijd te nuttigen.
Fans op de voorgrond en vriendin naar de achtergrond
Na het eten mogen ze gaan stappen in Amersfoort! Terwijl Ehsan een partijtje pool speelt, hebben de andere jongens veel aanspraak van fans. Een hoop meiden willen met de popsterren op de foto en gelukkig vinden de bekenden van de jongens dat helemaal niet erg. Sanne, de vriendin van Mark, is het immers al lang gewend dat de fans nu meer op de voorgrond treden en dat zij dan even wat minder belangrijk is. Blijkbaar heeft het gezelschap toch niet zo goed gegeten eerder die avond, want terwijl Steven nog de buik van een fan signeert, stapt de rest een shoarmatent binnen.

Op de ochtend van de liveshow moeten alle meiden hun spullen pakken. En aangezien dit voor iemand de laatste keer in het Popstars-huis is, halen de meiden wat herinneringen op. Vooral de uitstapjes blijken telkens weer een hoogtepunt te zijn geweest en Nora benadrukt wat voor en bijzondere band de meiden hebben opgebouwd. Helaas zal er toch echt nog iemand moeten afvallen vanavond.
Komt het door de schoenen?
In de studio worden de meiden pas echt zenuwachtig als er van alle kanten aan ze getrokken wordt om hun haren, make-up en kleding perfect te krijgen. Ook manager Paul is gespannen en moet er nog niet aan denken dat een van zijn meiden moet afvallen vanavond. Dan is het 21.00 uur en is het toch echt de tijd om de zenuwen te onderdrukken en een spetterend optreden neer te zetten. Esri is na afloop kwaad op Daan, omdat die haar zang niet goed genoeg vond. Lianne is erg tevreden over zichzelf en gebruikt daarvoor het beruchte zinnetje van Alice van Idols: ‘In the pocket’. Stephanie heeft tijdens haar optreden nogal wat problemen met haar pumps, die eigenlijk veel te groot voor haar zijn.

Als het tijd is voor de uitslag zitten ook de jongens met spanning toe te kijken. Steven komt niet meer bij van het lachen als Nora ‘ik moet poepen’ roept als ze als eerste hoort dat zij door is. Een hard ‘ohhhhhh’ klinkt als uiteindelijk Stephanie de, misschien tot wel verwachte, afvaller is. De teleurgestelde Stephanie wordt opgevangen door haar familie en krijgt achter de schermen een applaus van de medewerkers aan de show. Als het tijd is om afscheid te nemen van de meiden, die wel in Raffish zitten, waarschuwt ze hen dat ze billenkoek komt geven als ze niet winnen van de jongens.
Het rivaliseren begint!
Lang om stil te staan bij het afscheid van Stephanie hebben de meiden van Raffish niet. Ze moeten gelijk poseren voor allerlei bladen. Ook wordt dan gelijk duidelijk dat het programma nu echt haar naam ‘The Rivals’ waar gaat maken. De jongens en meiden gaan alles in de strijd gooien: van schudden met de billen tot het insmeren van het podium met groene zeep. Als echte rivaliserende groepen poseren Men2B en Raffish samen voor de fotograaf.

De volgende morgen is het voor de jongens tijd om het eerst ook nog tegen elkaar op te nemen in de sportschool. In een wedstrijd spinnen, optrekken, roeien en opdrukken wordt uitgezocht wie het fitste is. Wonder boven wonder blijkt Steven, die verklaart niet te sporten omdat dat slecht zou zijn voor de hartslag en zo eerder de dood tot gevolg heeft, te hebben gewonnen. Met een biertje in de ene hand en een sigaret in de andere verklaart hij na afloop: “Best leuk zo’n sportschool!”

Ook de meiden kunnen niet uitslapen, want bij hen staat al vroeg de pers op de stoep. Vandaag wordt er een interview gegeven voor het blad ‘Girlz’. De meiden zijn duidelijk al goed wakker en hebben er geen problemen mee om iets over zichzelf en elkaar te vertellen. En dat ze er vertrouwen in hebben is duidelijk: “wij gaan winnen, want we kunnen zingen, dansen en hebben billen!”