Popstars In Da House: update aflevering 3

Working 9 to 5

Alweer een week voorbij. De meiden werken druk naar hun eerste liveshow met dans- en zanglessen. De jongens kunnen even bijkomen, want voor hen is de eerst volgende liveshow pas over 2 weken. Maar dat betekend niet dat ze vrijaf hebben. De zanglessen gaan gewoon door. Dit keer oefenen ze niet in het huis of in de vertrouwde omgeving, maar Roger neemt ze mee naar 'Panama' en naar de Amsteram Arena zodat ze wennen aan verschillende akoestiek en wat dat doet met muziek en zang. Gelijk oefenen ze het openingsnummer voor hun 2e liveshow, 'Everything Changes' van Take That. De ontzettende succesvolle boyband uit de jaren '90 waar Robbie Williams destijds zijn muzikale carriere is begonnen.

De meiden doen even niks, ze kijken Popstars in da house op televisie. En voor sommigen is het heel raar om zichzelf zo op tv terug te zien. Ze zijn ook allemaal benieuwd wat er nu precies uitgezonden gaat worden van al die uren filmmateriaal. De 'vete' tussen Regisha en Marcia was uitgesproken, totdat ze het op tv terug zien. Gelijk word de wond weer open gehaald en proberen ze allebei voor de camera nog eens uit te leggen dat het niet hun schuld was maar dat ze nu weer de beste vriendinnen zijn.
De boys maken er een zooitje van in hun huis. Opruimen dus! Ze gaan fanatiek aan de slag met schoonmaakmiddelen en iedereen steekt de handen uit z'n mouwen. Zelfs Eshan laat zich van zijn beste kant zien. Hij had te horen gekregen dat ie niet zoveel deed en kreeg zelfs van een fan een afwasborstel zodat hij eens wat vaker mee kon helpen. Vol goede moed gaat hij het huis door met afwasborstel, maar daar blijft het ook bij. Schoonmaken is niet echt aan hem besteed, een scheut bleekmiddel in de toiletpot gooien gaat nog net. José daarintegen ontpopt zich als een ware huisman. Strijken, dweilen, spiegels ontvetten noem het maar op of hij doet het!

De meiden denken helemaal niet aan schoonmaken of iets in die richting, hun hoofd zit vol met de liveshow van aankomende zaterdag. Om ze even tot rust te laten komen neemt Chris ze mee naar de sportschool waar ze een lesje popwer-yoga krijgen. Onder begeleiding van een instructrice doen ze de meest 'ontspannende' oefeningen, die voor de meeste van de dames toch als zeer inspannend worden ervaren.
Terwijl de meiden aan yoga doen gaan de jongens aan teambuilding doen. Daan komt ze ophalen om ze vervolgens naar de roeiclub te brengen. Ze gaan roeien met heuse Olympische kampioenen. Veel gelach en gestuntel, maar uiteindelijk word het door de boys toch als heel leuk ervaren!

Zaterdagochtend zijn de meiden al vroeg wakker en pakken ze hun koffers in om naar de studio in Aalsmeer te gaan. Na een hele dag van repeteren gaan ze de make-up in en krijgen ze hun kleding aan. De spanning stijgt en de ontlading is groot wanneer hun optreden erop zit. De jongens volgen alles vanuit de studio en noemen een aantal namen als mogelijke afvallers. Opvallend is dat ze vrijwel allemaal Regisha of Lianne noemen, terwijl deze niet afgevallen zijn.
De teleurstelling bij de dames is groot en het afscheid van Marcia en Rianne valt ze zwaar. Na iedereen gelukgewenst te hebben vetrekken de 2 afvallers naar huis, naar hun eigen bed en zien we de rest aangeslagen achterblijven...