Popstars In Da House: update aflevering 2

Oefenen, oefenen, oefenen...

De jongens en meiden hebben een druk programma, naast het repeteren moeten ze ook tijd maken voor de media. Ze worden namelijk geïnterviewd voor verschillende tijdschriften. Ze geven hun ongezouten mening over elkaar en over hun ervaringen in het huis.

Voor de jongens word het een week van druk en veel oefenen. Zij moeten namelijk gaan repeteren voor de 1e liveshow. Zang, dans het moet allemaal bijgeschaafd worden, maar er blijft natuurlijk ook tijd over voor de nodige ontspanning zoals computeren, slapen en heerlijk lang douchen!

We zien dat de meiden de volgende dag gaan dansen met Chris, ze oefenen ook alvast voor hun 1e liveshow, een week later. Gezamenlijk doen ze het openingsnummer en daarna is het tijd voor de individuele oefeningen. Zo horen we gelijk dat Lianne naar alle waarschijnlijkheid ‘Can’t fight the moonlight’ gaat zingen en Rianne gaat voor ‘Killing me softly’. Daarna gaan de meiden gelijk door naar Esther voor de zangles. Dit gaat vrij lekker voor iedereen alleen niet voor Stephanie, zijn is haar stem kwijt.
s’Avonds worden de meiden verrast door een zelfgeschreven serenade van de jongens! Ze hebben een speciaal nummer voor ze geschreven wat compleet met 2e stemmen en backing vocals word opgevoerd in de tuin! De meiden zijn zichtbaar onder de indruk!

De volgende dag zijn er strubbelingen in het meidenhuis. Er is tijdens de zangles iets voorgevallen tussen Regisha, die moeite had met de 2e stem, en Marcia, die het verkeerd opvatte en er iets van zei. Iedereen bemoeit zich ermee en er is dus voorlopig bij de dames genoeg te roddelen.

De jongens hebben hele andere dingen aan hun hoofd wanneer ze zaterdagochtend vroeg wakker gemaakt worden. Zij hebben vanavond hun eerste liveshow. Voordat ze bepakt en bezakt op weg gaan krijgen ze nog een cadeau van de meiden: een collage!
De dames geven ondertussen een voorzichtige voorspelling over wie er vanavond eventueel weg zouden moeten gaan. Roman en Steven worden opvallend vaak genoemd. Ondertussen passen de meiden ook nog even de kleding die ze bij hun 1e liveshow zullen gaan dragen. Daarna gaan ze naar de studio om achtergrondkoortjes in te zingen voor hun live optreden.

Dan is het showtime, de zenuwen overheersen bij de jongens! De meiden zijn ondertussen ook gearriveerd in de studio en wensen de boys alle geluk!
Aan het eind van de avond is het duidelijk dat Bobby en Leon weer in hun eigen bed mogen slapen. De emoties lopen hoog op en het afscheid is wrang. Zoals Steven het al zei: “Het is een gouden avond met een wrange bijsmaak”.

Ook de dames beseffen de volgende morgen dat zij volgende week ook met 1 of misschien wel 2 minder zijn. Maar zover is het nog niet...het is die avond eerst tijd voor een feestje mét champagne wat vast en zeker tot de laatste uurtjes doorgaat. Maar wij worden helaas naar buiten geveegd...