jury

Daan van Rijsbergen

Daan van Rijsbergen heeft wat muziek betreft een indrukwekkende CV. Hij werkte als musicus, docent, studio-eigenaar, producer en platenbaas. Vanuit zijn eigen ervaring als pop- en studiomuzikant is Daan van Rijsbergen halverwege de jaren tachtig met een opnamestudio begonnen. Vervolgens heeft hij daar allerlei bands geproduceerd, zowel in opdracht van de platenmaatschappijen als voor zijn eigen label. Daan begeleidt als A & R Manager de boyband van Popstars – The Rivals.
Als fulltime platenbaas wordt Daan, mede door de successen van Van Dik Hout, Generaal Manager bij Sony Music. Daan staat aan de wieg van de muzikale carrière van Acda & de Munnik en werkt daar nog steeds mee samen.
Andere artiesten waar Daan mee werkte zijn: Gordon en Replay, Ten Sharp, Frank Boeyen, Racoon, New Cool Collective en nieuw talent Alain Clark. Sinds 2003 werkt hij als freelancer voor verschillende platenmaatschappijen.

Volgens Daan moeten leden van een popgroep muzikaal zijn, kunnen voelen wat ze doen. Ze moeten meer zijn dan alleen een mode popje. Leden van de boyband moeten daarnaast volgens Daan ook kameraadschap hebben, als in een voetbalteam.


Bron: www.popstarstherivals.nl