Column

Genadeloos

De eerste klappen zijn uitgedeeld. Voor Bobby en Léon is de Popstars droom als een zeepbel uit elkaar gespat. Ze hebben even, héél even mogen proeven aan de wereld van glitter & glamour, voor zover deze aanwezig is in Nederland.
Nu word duidelijk dat ook Popstars gewoon een ordinaire afvalrace is. Ben je niet goed genoeg? Heb je je avond niet? Té zenuwachtig? Té onzeker? Verkeerde nummer gekozen? Helaas, het Nederlandse publiek is genadeloos en straft gelijk af!
Dan ben je afgevallen. Maar wat dan? Je gewone leven weer oppakken? Terug naar school? Je vriendinnetje, die je aan de kant had gezet vanwege je carrière, smeken dat ze je weer terug wil nemen? Of zoals Léon al zei: “Jullie zijn nog niet van me af!” Proberen op eigen houtje het te gaan maken in de keiharde wereld die showbizz heet. Succes Léon!  Ik hoor nog zo een zinnetje in mijn geheugen nagalmen van ene Robin, kandidaat Idols 2. Had ook grootste plannen om een album op te gaan nemen. En nu? Nooit meer iets van vernomen.
Bobby en Léon zijn de eerste van een reeks afvallers die allemaal van hun ‘15 minutes of fame’ hebben geproefd. Move over boys….volgende week zullen er weer afvallers zijn, ditmaal in het meidenkamp en ook ditmaal zal het publiek genadeloos zijn. Beware...