Jury

Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas is 30 juni 1971 geboren in Lisse.

Toen hij 8 jaar was nam hij piano- en gitaarlessen. Tijdens zijn middelbare schooltijd startte hij voor het eerst met een eigen band, en won hij verschillende talentenjachten. Na zijn schooltijd trok hij met de multiculturele groep “Up With People” door Europa, Amerika en Mexico.

In 1990 nam hij toneel- en theaterlessen in Amsterdam, gevolgd door een jaar bij de theatergroep Jeans. Hij werkte ook mee aan de tv shows van Jeans.
 
Bastiaan was lead zanger van boyband Caught in the Act, 1 van de meest populaire bands van de jaren negentig in Europa en Azie. Ze maakten 4 albums en verkochten meer dan 15 miljoen exemplaren en ontvingen meerdere gouden en platina albums.

In 2000 kwam Bastiaan’s solo cd “Tomorrow is Looking Good” uit.

Daarnaast is hij ook nog het gezicht geweest van een campagne van het bekende Italiaanse modemerk Iceberg.

Op 21 oktober 2001 begon er een nieuw hoofdstuk voor Bastiaan, hij speelde voor het eerst een hoofdrol in een musical, de rol van legerkapitein Radames in Aida. Voor deze rol ontving hij de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Tijdens de Aida periode speelde hij ook een hoofdrol in de SBS6 serie Trauma 24/7, de rol van Bart van der Wetering. Daarvoor had hij ook al eens een rol gehad in een aflevering van All Stars, en in de duitse serie Gute Zeiten, Schlechte Zeiten.
 
Bastiaan was te zien als d’Artagnan in de musical 3 Musketiers, waarvoor hij een nominatie bij de Musical Awards had voor beste mannelijke hoofdrol.

Hij heeft samen met Tooske de stemmen ingesproken van een tekenfilm van Dreamworks: Sinbad, Held van de Zeven Zeeen.

Vanaf december 2004 zal hij in de bioscopen te zien zijn met een klein rolletje in de film Floris.

Op dit moment is Bastiaan druk bezig met zijn nieuwe solo cd die in het begin van 2005 zal uitkomen. Het nummer unbelievable dat ook op het album staat is inmiddels op single uitgebracht 

(Bron: http://www.bastiaanragas-fanclub.com/html/cv.html)