Artikelen over Steven

Popstars maken reclame voor Enschede op tv

De Twentsche Courant Tubantia, 2 december 2004

ENSCHEDE - De Enschedese Popstars Nils Krake en Steven Lugger stapten woensdagmiddag in de trein richting Amersfoort, waar ze zeker tot aan de Kerst in het Popstars in da house vertoeven.

Het tweetal droeg op het Enschedese stadion al een blauwe Kleur de Stad-trui. Dat kledingstuk zullen ze de komende weken zoveel mogelijk in het huis dragen. Op die manier bezorgen ze Enschede zoveel mogelijk naamsbekendheid.

Vertegenwoordigers van het gemeentelijke team dat zich bemoeit met de Kleur de Stad-campagne, gaat de komende tijd voor de buis turven hoeveel seconden de rijzende popsterren in beeld zijn in de promotie-trui met capuchon. Naar verluidt ontvangt het duo voor elke seconde dat het Enschede gratis promotie bezorgt een meter bier. ‘Nee, ze krijgen geen grote geldbedragen. We houden het ook een beetje studentikoos’, aldus de campagneleider.


‘Lekker warm’, oordeelt Steven Lugger over de promotietrui. ‘We zullen de truien in het huis echt zoveel mogelijk aan doen. Tijdens fotosessies, tv- en andere optredens en de opnames voor de videoclip van onze single is alles strak geregisseerd, inclusief de kleding die we moeten dragen. In het huis mogen we aan doen wat we zelf willen’, lacht Steven.

Vandaag gaan de Enschedeërs met de drie andere bandleden de dansstudio in om de pasjes te leren voor de tv-uitzending van komende zaterdag. Morgen komt de zangcoach weer langs. De nieuwe single is al opgenomen, maar de titel mogen de Enschedeërs nog niet verklappen. ‘Het is een swingend, verrassend en lekker nummer’, verzekert Steven. Of ze rond de kerstdagen op 1 staan de hitlijsten, zoals de opzet is? ‘Afwachten’, aldus Steven, ‘we hebben stevige concurrentie van Band Aid en andere nummers voor goede doelen. Hopelijk komen we hoger dan de Tokkies.’

Steven zit bijna in de Popstars-band

Bert van Klaveren
Dagblad De Limburger, 27 november 2004

Geboren in Eijsden, studerend in Enschede en met kerstmis mogelijk een van de boys in de Popstars-band. Steven Lugger (23) voelt zich de ‘Ringo Starr’ van de finalisten: niet de mooiste, wel de meeste aanbidsters. Vanavond wordt beslist of hij bij de laatste vijf blijft.
Tussen Nils, Ehsan, Anno, José en Mark is Steven Lugger nu niet ‘the most beautiful guy’. Maar opvallend is de van huis uit Limburgse deelnemer aan de finaleronde van het RTL4-programma Popstars – The Rivals op zijn minst wel. Zijn (vr)olijke verschijning, kortgeschoren kop, adremme opmerkingen en ontwapend enthousiasme heeft hem in ieder geval al een aardige schare fans opgeleverd. “Volgens onze manager Daan is dat niet verwonderlijk, want bij The Beatles had het ‘lelijke eendje’ Ringo Starr vreemd genoeg ook de meeste aanbidsters. Die andere jongens waren zo goed geboetseerd, dat zij voor het grote publiek onbereikbaar leken. Dus, ik zie het maar als een pluspunt. Bovendien moet een boyband verschillende types herbergen. Nou, voilà!”

Steven Lugger is op dit moment een gelukkig mens. Nog één klein zetje en de 23-jarige in Eijsden geboren en nu in Enschede wonende student is lid van de boyband die rond de kerstdagen boven aan de hitlijsten moet staan dankzij het tv-programma Popstars – The Rivals. Over zijn kansen is hij nuchter. “Er moet er nog een van de zes afvallen. Dat wordt spannend en pijnlijk. Ik heb geen idee hoe mijn kansen liggen. Ik blijf gewoon mezelf, geef me voor de volle honderd procent en hoop dat het publiek dat kan waarderen. Dat lijkt me het beste.”

Paspoortje
Naam: Steven Lugger
Leeftijd: 23
Studie: Bedrijfskunde
Favoriete zanger: Robbie Williams
Favoriete band: Coldplay
Favoriete film: Snatch!
Favoriete vakantieland: Italië
Lekkerste eten: alles wat we in ons studentenhuis maken
Lekkerste drankje: bier
Mijn partner: moet stijl, humor en mooie ogen hebben
Levensspreuk: wees jezelf en geniet!
De student bedrijfskunde is eigenlijk al jaren actief in de muziek. Op dit moment zingt hij in twee bandjes. “Ook heb ik al eens in een band gedrumd en toetsen gespeeld. Maar ik kan geen instrumenten bespelen op het niveau dat ik graag zou willen. Met zingen ligt dat anders. Dat gaat me veel beter af. Daar ligt ook wel mijn hart.”
In de eerste liveshow zong Steven ‘Crazy Little Thing Called Love’ van Queen en tijdens de laatste show van de mannelijke kandidaten opende hij met ‘Bye, Bye, Bye’ van ’N Sync. Eigen keuzes? “Tot op zeker hoogte wel. Aan iedere uitzending hangt een thema. Bij de eerste show was dat ‘No. 1’ en bij de tweede show ‘boyband’. Er wordt een lijst met nummers gepresenteerd en daar mag je zelf een eerste en een tweede keus uit opgeven. Dus in zoverre heb je er wel invloed op.”
Hoewel Popstars – The Rivals (tot nu toe) qua kijkcijfers nog niet kan tippen aan Idols wordt Steven wel al aardig herkend op straat. “Ja, dat is toch wel leuk. Ik reis meestal met Nils richting het huis waar we met zijn allen in verblijven en in de trein merk je dan het gegiechel en gefluister om je heen. Wat oudere mensen durven ons meestal al wel aan te spreken. En bij de supermarkt is mij al door meiden een handtekening gevraagd. Echt kicken!”
Nog even en kerst 2004 staat voor de deur. Voor Steven een bijzondere kerst. “Wat wil je? Of ik moet deemoedig toekijken hoe vijf kameraden de hitlijsten bestormen of ik bestorm hem met de vier ander overgeblevenen zelf! Heel bijzonder dus.”
Maar eerst de laatste finaleronde nog! Natuurlijk hoopt Steven op zo veel mogelijk stemmen. “Ja, ik zou het geweldig vinden om in de boyband te komen en ik hoop dat veel mensen mij zullen steunen. Ik kan kwalijk constant op mezelf gaan sms-en. Zou ook wel een beetje lullig zijn als er in beeld verschijnt: en de flatscreen-tv is deze week gewonnen door Steven Lu……ha, ha.”

`Wat ik ga zingen? Dat blijft nog even geheim'

Jannie Benedictus
UT-Nieuws, 28 oktober 2004


Student bedrijfskunde Steven Lugger zit bij de laatste twintig kandidaten van Popstars-The Rivals, het RTL 4-programma dat op zoek is naar de ultieme boyband of girlgroup. Aanstaande zaterdag is Steven te zien in de eerste grote liveshow. `Hartstikke spannend. Ik hoop natuurlijk dat ik door mag. Maar ik heb hier in Enschede ook een heel leuk leven hoor.'

Zingen en dansen in een boyband is niet iets waar Steven Lugger (23) al jaren van droomt. Het was dan ook zijn zus die hem stiekem voor Popstars-The Rivals aanmeldde. Steven: `Ik heb veel met muziek. Ik zing al van jongs af aan en houd van drummen en gitaar spelen. Ook zit ik in twee bandjes. Maar een boyband leek me nogal soft en zoetsappig. Nu ik eenmaal meedoe, blijkt dat enorm mee te vallen. De andere deelnemers zijn heel relaxed en de liedjes die we tot nu toe hebben beluisterd zijn helemaal niet zoet. Heel modern juist.'Steven Lugger (fotograaf Nick van Ormondt)
Afgelopen zaterdag hoorde de UT-student dat hij bij de laatste tien boys zit. In zijn studentenhuis in Enschede kreeg hij persoonlijk bezoek van ex-Dolly Dot Patty Zomer, een van de juryleden. `Ik had er niet op gerekend', zegt Steven. `De andere deelnemers zijn zó goed. Vooral het dansen gaat bij mij wat minder.'

Steven is nu een van de twintig finalisten. Er zijn tien meiden en tien jongens over. In zes liveshows, vanaf aanstaande zaterdag, sneuvelt er steeds een kandidaat. Het publiek bepaalt via de sms en de telefoon wie dat wordt. Uiteindelijk blijven vijf jongens en vijf meiden over die een boyband en een girlgroup gaan vormen. Dan begint de rivaliteit pas echt. Beide bands zullen een nummer uitbrengen. Steven: `Wie een nummer 1 hit scoort tijdens kerst die wint en wordt een echte band.'

Het kan dus zijn dat hem een carrière in een boyband wacht. Leuk? `Als het zo blijft als nu, met veel lol en lekker muziek maken, dan wel.' Verstandig: `Maar m'n studie ga ik ook afmaken hoor.'

Nu de live-uitzendingen gaan beginnen, heeft Steven ook zijn intrek moeten nemen in het Popstarshouse. Van woensdag tot en met zondag woont hij daar, samen met de andere negen jongens. Hun verrichtingen worden gevolgd en elke woensdagavond als een soort docusoap uitgezonden. De student moet nog wel wennen aan zijn tv-optredens. `Afgelopen weekend waren we te gast bij Pulse, het programma van Reinout Oerlemans. Best raar om mezelf daar te zien zitten, helemaal gestyled in kleren die ik normaal niet aan heb. Maar ook heel leuk, na de uitzending had ik in no time veertig sms-jes binnen.'

De komende dagen gaat Steven zich voorbereiden op de liveshow. `Donderdag zangles, vrijdag dansles en zaterdag knallen. Wat ik ga zingen? Dat blijft nog even geheim.' Steven hoopt natuurlijk dat hij wint. `Nu ik eenmaal de liveshows bereikt heb, zou ik het jammer vinden dat ik er meteen uit lig. Maar mijn wereld stort dan niet in ofzo.'

Hij mag zaterdag acht mensen meenemen naar de opnames. `Ik heb onder andere mijn twee huisgenoten Sietske en Rita uitgenodigd. Die supporten me enorm. Ze hebben de ruiten van ons studentenhuis ondergekalkt en T-shirts laten drukken met de leus Wees snugger, stem Lugger. Daar moest ik wel om lachen, ja.'


-Popstars-The Rivals, zaterdag 30 oktober 21.00 uur, RTL 4

-Popstars in da House, woensdag 20.30 uur, Yorin.