Artikelen over Raffish

Meiden van Raffish blijven mannen voor in Heerlen

Paul Logister
Dagblad De Limburger, 21 december 2004

Heerlen - De vijf meiden van Raffish is er alles aan gelegen hun mannelijke concurrenten - Men2b - voor te blijven en met kerst op nummer één in de Megatop 50 te staan. Gisteren waren ze even in Heerlen.
Het is op de cd-afdeling van Mediamarkt Heerlen stukken drukker dan normaal. De gemiddelde leeftijd schommelt rond de 15 jaar. ,,Meestal hebben we één artiest te gast, nu zijn dat er ineens vijf. En als je dan van iedereen een handtekening wil, dan wordt het dringen geblazen'', legt een medewerker uit.

Raffish en Men2b zijn het product van het RTL4-programma Popstars the rivals; een soort Idols. Na verschillende rondes waarin deelnemers door de kijkers werden weggestemd, bleven een jongens- en een meidenband over die de muzikale strijd met elkaar aanbinden.

Irene Knols uit Hulsberg had op internet gezien dat Raffish tijdens de promotietoer naar Heerlen zou komen. Eerlijk gezegd vindt de scholiere Men2B net iets leuker. ,,Het nummer van Raffish is een beetje eentonig, maar het is wel leuk om de groep van dichtbij te zien.''

Patrick Dirks (28) uit Geleen heeft dankzij zijn lange lijf geen enkele moeite om een fatsoenlijke foto te maken ,,Die is voor mijn vriendin'', laat hij bijna verontschuldigend weten. ,,We waren toevallig hier om kerstinkopen te doen. Ik volg Popstars zo nu en dan op televisie. Ik denk de heren gaan winnen, ze gaan namelijk heel veel scholen af. Daarnaast geloof ik dat meisjes eerder voor een jongensband kiezen.''

Het Maastrichtse Raffish-lid Nora, dat met haar 23 jaar over de meeste ervaring beschikt, zegt de drukte rond haar bandje wel gewend te zijn. ,,Dit zijn de momenten om te scoren'', klinkt het overtuigd. De twee muzikale kampen kunnen het volgens haar goed met elkaar vinden. ,,Rivaliteit mag niet ten koste van de vriendschap gaan, het draait nog altijd om de muziek'', klinkt het keurig.

Hectische week voor Raffish

TV Gids Online, 18 december 2004

Met veel tamtam werd aan het begin van dit tv-seizoen aangekondigd dat de girl- en boyband met elkaar de strijd aan zouden gaan om de nummer 1-positie in de top 100 met Kerst. Helaas werd Popstars niet zo’n grote hype als Idols en dus wordt er nu iets minder hoog van de toren geblazen. Paul Zijlstra, jurylid en manager van de meidengroep Raffish: “Een nummer 1 is toch een momentopname. Als, bijvoorbeeld, de Tokkies met kerst op 1 staan dan is dat zo. Maar ik weet al wat de volgende single van de meiden wordt en zie de toekomst voor Raffish met vertrouwen tegemoet.”

Catchy
Aan de single Plaything zal het in ieder geval niet liggen. De dames hebben het nummer samen met Paul uitgekozen en staan volledig achter het nummer. Raffish-lid Esri: “Als ik niet in de band had gezeten, zou ik het nummer zelf ook gekocht hebben. Het is een lekkere, catchy popsong vol girlpower. Lekker om op te dansen en, in tegenstelling tot het nummer van de jongens, zing je het na één keer luisteren al mee. Ik denk ook dat Plaything het daarom goed zal doen bij kinderen, het is lekker makkelijke muziek.”

Outfit
Naast de muziek, zijn de dames ook duidelijk druk bezig geweest met de styling. Bandlid Eva: “Maar ik draag alleen kleren die ik zelf mooi vind. Deze outfit had ik zelf ook gekocht kunnen hebben. Voor een goede party dan, niet voor thuis op de bank! (lacht) Hoe ik het vind om zelf als idool en stijlicoon gezien te worden? Het is heel bijzonder dat onze posters boven bedden hangen, maar nog vreemder dat ik het bontje dat ik vorige week droeg, terugvond op de veilingsite e-Bay. Maar we zijn de afgelopen weken vooral in studio’s en ons huis in Amersfoort geweest en ik ben ook erg benieuwd wat ons te wachten staat als we naar buiten gaan.” [RR]

Raffish: ‘Wij gaan winnen!’

Anneke Ruys
Planet.nl, 18 december 2004

De strijd is daar! Raffish is er helemaal klaar voor om het op te gaan nemen tegen hun ‘Rivals’ Men2b. “Wij gaan winnen…let maar op! Raffish heeft echt alles in zich om het helemaal te gaan maken”.

We vallen maar meteen met de deur in huis: Waarom zijn jullie de beste?
Sharon: “Onze single is gewoon beter. Hij blijft meteen hangen. Hij doet het ook goed in de disco. Er zit een goede beat in dus kun je er lekker op dansen.”

Eva: “Raffish is veel origineler dan Men2b. Wat zij doen hebben Boyzone en Take That ook al gedaan. Ook waren wij vanaf het allereerste begin al een groepje. De jongens lijken meer een stel solisten en geen eenheid.”

Nora: “We zijn echt vijf meiden die elkaar heel goed aanvullen. Onze band is hecht en dat zie je ook meteen op het podium. En je vindt onze fans zowel bij de meiden als de jongens. Dat is misschien een extra steuntje in de rug.”

Wat maakt jullie speciaal, denk je?
Sharon: “Ik kan goed zingen, maar ook goed dansen. Ook ben ik vrolijk en sociaal en pas goed in een groep.”

Eva: “Ik ben een beetje gek… Mensen vinden me grappig. Ik ben echt een beetje ‘Raffish’, stoer dus. Ik hou meer van stoere gympen dan van hoge hakken.”

Nora: “Omdat ik al een paar jaar muziekervaring heb, kan ik de anderen helpen. Ik ben absoluut geen leider maar wanneer het nodig is sta ik op.”

Hoe kijk je terug op Popstars The Rivals?
Esri: ”Toen ik hieraan begon had ik geen idee wat me te wachten stond. In het echt is alles veel groter. Ik vond het erg vervelend elke keer dat iemand eruit moest. Je woont met z’n allen in één huis, deelt lief en leed en dan gaat er steeds iemand weg.”

Lianne: “Ik ben erg dankbaar want hierdoor zit ik in Raffish. We doen zoveel leuke dingen…Het enige dat ik mis is mijn familie en mijn vriendje. Ik heb ze de laatste tijd weinig gezien.”