Artikelen over Nora

Nora zegt baan op voor Popstars

Bert van Klaveren
Dagblad De Limburger, 6 november 2004

Idols slaapt! Popstars – The Rivals is springlevend! De twee Limburgse meiden Nora Dalal en Marcia Sondeijker strijden voor een plaatsje in de girlband die rond kerst bovenaan in de hitparade moet staan. Vanavond begint de afvalrace.

Deelnemen aan de finalerondes van Popstars – The Rivals blijkt een dagtaak. Op dit moment zit Nora met negen andere meiden vier dagen per week in een speciaal gebouwd huis in Amersfoort om eens duchtig aan elkaar ‘te snuffelen’. Wat de 23-jarige in Weert geboren en getogen, maar sinds een jaar in Maastricht woonachtige Nora betreft kan dat ‘snuffelen’ niet stevig genoeg gaan. “Je moet weten wat je straks aan elkaar hebt. Wat ik zeker niet wil is dat we – zoals veel deelnemers aan Idols is overkomen – binnen een half jaar na de finale van het tv-programma weer verleden tijd zijn. Ik bedoel dat ik wil gaan voor datgene waar we hier voor strijden. De girlband die hier uit komt mag geen eendagsvlieg worden, maar goed genoeg zijn voor jaren van goede albums maken en toeren. Je krijgt zo’n kans toch maar één maal.”

Nora straalt één en al fanatisme uit. Ze wil niets liever dan slagen als zangeres. Heeft daar veel voor over. Zoals het opzeggen van haar vaste baan. “Ik werkte tot voor kort fulltime bij een deurwaarderskantoor in Maastricht. Toen duidelijk werd dat mijn deelname aan Popstars – The Rivals verder ging dan de voorronden, heb ik in goed overleg besloten mijn baan op te zeggen en er helemaal voor te gaan.”
Een duidelijk risico, maar wel eentje waar de goedlachse popstar in spe voor de volle honderd procent achter staat. “Je kunt dit niet half doen. En mijn passie ligt nu eenmaal in de muziek. Dan moet je maar eens een gok wagen als zich zo’n kans voordoet.”
Nou, eerlijk gezegd heeft Nora al een klein kansje gehad. Tot voor kort maakte ze deel uit van een meidengroep met daarin twee Duitse meisjes èn Marcia (Sondedeijker), een 21-jarige blondine uit Bunde en de tweede Limburgse troef in Popstars. “Door allerlei strubbelingen werd een van de Duitse meisjes door het management uit de groep gezet en uiteindelijk zag de andere Duitse het niet meer zitten en gaf zelf te kennen te willen stoppen. Jammer, maar dat was iets waar Marcia en ik geen invloed op hadden. We hebben er wel veel van geleerd.”
Voorlopig zitten Nora, Marcia (niet bereikbaar wegens repetitie) en de andere acht finalisten van woensdag tot en met zondagmorgen in de Amersfoortse woning of zoals het in programmatermen heet ‘In Da House’.
In de praktijk betekent het niet alleen maar wat rondlummelen in het huis. Integendeel. De Tijd wordt benut om de songs te repeteren die de deelnemers de komende zaterdagavonden voor de jury en de televisiekijker moeten brengen. Bovendien krijgen de jonge dames de nodige danslessen. En met name die danslessen neemt Nora zeer serieus. “Die heb ik wel nodig. Ik kan best aardig dansen, maar mijn sterke kant is toch het zingen, zonder dat ik mezelf op mijn borst wil rammen. Met hard werken kan ik met dansen ook een goed resultaat boeken, maar nogmaals, daar moet ik gewoon harder voor werken.”
Over haar kansen om uiteindelijk in de band te belanden is ze wel optimistisch maar ook nuchter. “De vakjury is tot op heden aardig positief over mij, maar ook in dit programma heeft het publiek het zeggen. Ik kan niets anders doen dan mijn uiterste best,” zegt Nora.
Of ze straks teleurgesteld zal zijn indien zij en haar vriendin Marcia niet in de band komt? “Nou, andersom kan natuurlijk even goed. Daar hebben we het uiteraard wel al vaker over gehad. De kans zit er wel in, maar dat wisten we toen we er aan begonnen. Het zou natuurlijk