Artikelen over Men2B

'De variatie maakt ons uniek'

Guido Verburg
Sp!its, 28 januari 2005

De strijd is gestreden, maar nu begint het pas écht. Dik een maand nadat ze hun vrouwelijke Popstars-rivalen Raffish af wisten te troeven bij de strijd om de eerste plaats in de hitparade, komen de vijf jongens van Men2B al met een compleet album:

Het lijkt allemaal al weer een tijdje geleden, maar in feite is Men2B nog maar net bij elkaar. Steven (23), Eshan (16), Nils (19), Mark (19) en Anno (22) overleefden afgelopen najaar alle selectieronden van het programma Popstars, the rivals en werden bij elkaar gezet om het als boyband op te nemen tegen de meiden van Raffish. Met een krankzinnig drukke promotiecampagne wisten de jongens hun single Bigger than that in de week voor kerst op nummer één te krijgen - de inzet van het programma. Raffish had met Plaything het nakijken.

Voelen jullie nog steeds een soort competitie met de meiden van Raffish?

Anno: ,,Helemaal niet. We nemen het niet alleen tegen Raffish op, we moeten het ook tegen andere bands opnemen. Nu de wedstrijd klaar is, doet iedereen gewoon zijn eigen ding."

Steven: ,,En eigenlijk hebben we het nooit zo gevoeld. Tijdens het programma werd 'de strijd' wel een beetje gestimuleerd, maar zij hebben natuurlijk hetzelfde traject afgelegd als wij, we hebben ze goed leren kennen en het zijn gewoon leuke meiden. Ik heb liever dat zij op één staan dan Chipz."

Anno: "Het zijn ónze meiden, zeg maar."

Jullie album verschijnt binnenkort - wat voor soort plaat is het geworden?

Mark: ,,Heel gevarieerd, er staat r 'n b op, en ballads en wat rocknummers. De bedoeling is dat het album onze diversiteit benadrukt, want we hebben allemaal heel verschillende muzikale voorkeuren."

Eshan: "Maar dat maakt het juist zo te gek, door die variatie is wat wij doen uniek. Dat proberen we ook te doen, we willen geen standaard boyband zijn met vijf jongens die op een krukje gaan zitten met een hele reeks zoetsappige ballads."

De roem van popsterren uit tv-programma's is vaak geen lang leven beschoren - zie Boris, zie Jamai. Zijn jullie niet bang om snel vergeten te worden?

Steven: "Nee, Idols was ook een gigantische hype, veel beter bekeken dan Popstars. Iedereen had het er over, dus als je als winnaar dan even niets van je laat horen noemt iedereen je al 'vergeten'. Bovendien, Idols was na de finale afgelopen. Bij ons begint het dan pas. En met zijn vijven kun je een veel breder publiek aanspreken dan met één winnaar waar je voor of tegen bent. Natuurlijk, er is best wel scepsis ten opzichte van dit soort programma's. Stenders en Evers wilden ons niet draaien en had zelfs DJ's united gestart om een single op te nemen en ons zo van de nummer één positie af te houden. Ja, net als Jack Spijkerman toen met One day fly bij K-otic. Maar we hebben een keertje live bij Stenders opgetreden en hij was meteen helemaal om."

Eshan: ,,Wij willen de komende tijd bovendien terug proberen te gaan naar de basis. We hebben allerlei stappen overgeslagen die de meeste artiesten moeten doen om hun carrière op te bouwen; kleine zaaltjes, lokale radiostations. Dat soort dingen moeten we de komende tijd alsnog gaan doen. We moeten zo veel mogelijk ons gezicht laten zien, want al zullen we vast niet tot ons pensioen bij elkaar blijven, we willen het wel lang volhouden."

Jullie hebben andere Nederlandse sterren leren kennen bij Artiesten voor Azië - hoe reageren die op jullie?


Nils: "We hadden voor die tijd al wel een aantal bekende artiesten ontmoet, dus ik ben er niet meer héél erg van onder de indruk. Nou ja, wel van iemand als Marco Borsato natuurlijk. Het is grappig dat sommigen het programma ook echt hebben gevolgd. Mensen die ik alleen van tv ken, kennen míj ook van tv. Verder was iedereen heel aardig, ik heb alleen wel gehoord dat we gedist zijn door Lange Frans. Die had iets gezegd van 'pff, zijn die jochies van Men2B ook uitgenodigd??' terwijl hij niet wist dat Steven bij hem aan tafel zat. Maar later hebben we wel weer een leuk gesprek met ze gehad."

En hoe bevalt het om zélf beroemd te zijn?

Eshan: ,,Vreemd, ik heb het gevoel dat iedereen naar me kijkt, in de trein en op straat. En ik ben altijd al best wel ijdel geweest, maar nu wil ik helemaal de deur niet meer uit als mijn haar niet goed zit. Maar ik vind het wel te gek. De nadelen van het bekend zijn hebben we nog niet echt ervaren, de roddelpers laat ons nog aardig met rust."

Nils: ,,Mensen doen heel anders tegen je, ze zijn ineens heel geïnteresseerd of willen je zomaar ff aanraken. Het meest extreme was tijdens de promotiecampagne voor de single in een heel klein winkelcentrum in Hoofddorp. Daar waren zo veel hysterische mensen dat ze door de politie zijn weggestuurd, en wij moesten in 'treintjesformatie' - allemaal je voorganger vastpakken - het pand verlaten. Dwars door de mensen heen, die allemaal aan je zitten te trekken."

Eshan: ,,We waren net de Beatles! Maar ik kon er wel om lachen hoor."

Men2B is klaar voor de strijd

Anneke Ruys
Planet.nl, 17 december 2004

Het wordt spannend…Popstars The Rivals gaf ons de girlband Raffish en de boyband Men2B. Samen strijden zij nu voor de hoogste plek in de hitlijsten. Wie gaat de meeste singles verkopen? Men2B legt als eerste uit waarom hún single 'Bigger Than That' de beste is.

Hoe kijken jullie terug op Popstars The Rivals?
Steven: Het was erg leuk om te doen, maar ook erg spannend. Ik had constant het idee dat ik exit ging. Maar het was ook steeds weer een nieuwe uitdaging om weer een ronde verder te komen.

Eshan: Eigenlijk dacht ik constant: ik lig eruit. Eerst zag ik het allemaal als een spelletje. Gewoon kijken hoe ver ik zou komen. Toen ik steeds een ronde verder kwam werd het anders. Toen sloegen de zenuwen op een gegeven moment wel toe.

Anno: Het was een toffe tijd, maar ook een zware tijd. Ik heb kunnen bewijzen dat ik het kan en dat is heel wat waard.

Wat is er waar van het gerucht dat jullie zouden playbacken?
Mark: Helemaal niks! Het zijn gewoon mensen die ons proberen zwart te maken. Ze gunnen ons het succes helemaal niet.

Nils: Dat verhaal deed de ronde omdat we tijdens de laatste uitzending van Popstars een orkestband hadden gebruikt. Maar live gezongen hebben we zeker! In Life & Cooking hebben we dat afgelopen zondag nogmaals aan heel Nederland laten zien.


Kanjers
Waarom gaan jullie winnen van de meiden?
Steven: Omdat onze single gewoon beter is dan die van de meiden!

Eshan: Er zit in ieder geval veel meer variatie in. Als je Plaything van Raffish hoort komt dat nummer je na tien keer je neus uit. Wij móeten gewoon winnen!

Anno: En dat is wel jammer. Er zit heel veel talent bij de meiden maar dat komt zo niet zo goed uit de verf.

Geen haat en nijd dus tussen jullie?
Anno: Nee juist helemaal niet! We vinden de meiden echt helemaal geweldig. Het zijn vijf grote kanjers bij elkaar.

Nils: We zijn echt niet van plan om de meiden af te zeiken. Alleen hun liedje vinden we niet zo goed.

Mark: Tussen de meiden en ons klikt het juist heel erg goed. Het is gewoon jammer dat we nu elkaars rivalen zijn geworden.

Men2B verklapt intieme geheimen

Barbara de Jong
Algemeen Dagblad, 14 december 2004

Een superspannende dag voor Jasmijn de Lange (10), Manon Keus (11) en Kylie Lenssen (13). Niet alleen interviewden ze Men2B voor AD Kids... Hun ontmoeting wordt vanavond ook uitgezonden tijdens Popstars in da House!
Wil je nu al weten wat Stefan toch met jurken heeft en met wie Nils wel zou willen trouwen? Lees gauw verder!

Jasmijn: Moeten jullie het geheim houden, als je een vriendin krijgt?
Nils: Dat geloof ik niet. De meeste mensen weten wel dat Mark en Anno een allebei een vriendin hebben. Misschien vinden meisjes het leuker als je nog single bent... Zelf heb ik geen vriendin. Maar mocht ik er een krijgen, dan zou ik het wel vertellen.

Kylie: wat is jullie grootste wens?
Nils: Ik ben fan van de groep No Doubt. Daar zou ik best een liedje mee willen zingen. Eerst was mijn grootste wens dat ik kon zingen in een groep of band, maar die wens is al uitgekomen.
Mark: Het zou mooi zijn als ik over de hele wereld veel steden kon bezoeken, zonder te letten op hoeveel ik uitgeef.
Steven: Ik hoop dat ik kan leven van de muziek. Of dat ik nooit meer hoef te werken, maar lekker kan reizen en dure auto's kan kopen.
Anno: Een lange succesvolle carriere met Men2B.
Ehsan: Ik zou willen zingen met Craig David.

Manon: Wat zouden jullie aan jezelf willen veranderen?
Nils: Mijn haar is niet gekruld, maar ook niet echt steil. Ik zou een heleboel krullen of juist steil haar willen.
Steven: Ik zou wel wat meer willen nadenken, voordat ik wat zeg.
Anno: Ik zou graag vijf centimeter langer willen zijn.

Jasmijn: Steven, vind je jezelf de beste zanger omdat je de meeste stemmen kreeg?
Steven: Hahaha. Meestal willen journalisten allemaal dezelfde dingen weten. Jij hebt tenminste echt leuke en originele vragen bedacht! Ik vind mezelf zeker niet de beste zanger. Nog steeds snap ik niet waarom juist ik de meeste stemmen kreeg. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld de stem van Ehsan veel mooier dan die van mij.

Kylie: Wat is jullie grootste angst?
Nils: Ik ben doodsbang voor spinnnen.
Anno: Ik ben bang om mensen van wie ik hou te verliezen.
Ehsan: Het lijkt me verschrikkelijk om in de Arena op te treden en er komt niemand kijken.

Manon: Willen jullie later ook trouwen?
Ehsan: Misschien als ik een jaar of veertig ben. Maar voorlopig ga ik vooral door met zingen.
Anno: Ik woon samen en heb al een kindje. Trouwen, dat is iets voor over een paar jaar.
Steven: Ik heb geen verkering. En als ik later groot ben, wil ik zeker gaan trouwen!
Mark: Zoals je weet heb ik een vriendin. Maar ik zou niet weten of ik later ga trouwen. Het lijkt me leuk. Maar misschien heb je na een paar jaar er toch geen behoefte aan.
Nils: Ik zou wel willen trouwen, maar weet nog niet of ik dat later ook ga doen. Dan moet ik toch eerst een leuke vrouw vinden. Irene Moors, Gwen Stefani of Linda de Mol lijken mij wel wat!

Jasmijn: Ehsan, hoe krijg je je baard toch zo mooi geschoren?
Ehsan: Ik trek er een lijntje omheen en de rest haal ik eraf.

Kylie: Wat is het gekste dat jullie ooit hebben gedaan?
Steven: Toen ik twee jaar was vond ik het zo zielig dat jongens geen jurken aan mochten. Niet dat ik nou zo graag een jurk aan wilde, maar ik vond ze wel altijd prachtig, met al die mooie kleurtjes. Mijn moeder maakte toen een soort pyjamajurk voor mij. Heel trots vertelde ik dit een dag later aan mijn klasgenootjes, maar ze lachten me allemaal uit. Die pyjamajurk heb ik toen niet meer zo vaak gedragen.

Nils: Ik fietste eens op een zomerse zaterdagavond naar huis met een vriendje en mijn neefje. We waren uitgeweest. Het was zo warm dat we met al onze kleren in het water sprongen. Een dag later had ik nog allemaal zand in mijn kleren. Ik vertelde mijn moeder toen maar dat we naar een beachparty waren geweest.

Ehsan: Ik ben een keer op zondag naar school gegaan. Helemaal vergeten dat je op die dag dus geen les hebt. Toen stond ik dus voor een gesloten deur...